5 σεφ αποκαλύπτουν τα αγαπημένα τους υλικά

sef-piperies
ΔΕΥΤΕΡΑ, 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Ο κάθε σεφ έχει τις ιδιαιτερότητές του και τα γούστα του στο φαγητό και με βάση αυτά επιλέγει τα υλικά που προτιμάει και χρησιμοποιεί. Ποια, όμως, είναι τα πιο αγαπημένα υλικά πέντε ειδικών γεύσης του εξωτερικού;

Πολλά είναι τα υλικά που εμείς μπορεί να μην χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας, κάποιοι, όμως, πιο ειδικοί από εμάς, τα επιλέγουν ως τα αγαπημένα τους και τα ενσωματώνουν στα πιάτα τους σε κάθε ευκαιρία.

Jamie Oliver, celebrity chef
Για τον διάσημο τηλεοπτικό –κι όχι μόνο- σεφ, οι πιπεριές τσίλι δεν λείπουν ποτέ από την κουζίνα του. Καλλιεργούσε, μάλιστα, μόνος του 10 διαφορετικές ποικιλίες όσο ζούσε στην Ιταλία, καθώς πιστεύει ότι δίνουν γεύση και ένταση σε ένα πιάτο.

Marc Murphy, executive chef
Ο εσπρέσο χάνει την έννοια του απλού καφέ για τον εν λόγω σεφ, ο οποίος τον χρησιμοποιεί σε μους σοκολάτας, αλλά και σε μαρινάδες για το κρέας. Ειδικά στις σοκολάτες, λίγος εσπρέσο μπορεί να απογειώσει τη γεύση, αρκεί να μην είμαστε υπερβολικοί και τελικά χάσουμε τη γεύση της σοκολάτας.

Giada De Laurentiis, chef, τηλεπερσόνα
Το τυρί mascarpone φαίνεται πως ενθουσιάζει την Giada De Laurentiis, η οποία το χρησιμοποιεί και σε αλμυρά, αλλά και σε γλυκά πιάτα. Σύμφωνα με την ίδια, το τυρί αυτό μπορεί άνετα να αντικαταστήσει την ξινόκρεμα ή το τυρί κρέμα.

Guy Fieri, συνιδιοκτήτης 5 εστιατορίων στην Καλιφόρνια
Για τον Guy Fieri, οι αντσούγιες δεν λαμβάνουν την προσοχή που θα έπρεπε, ενώ στον ίδιο αρέσει να τις ενσωματώνει στις σάλτσες για να τους προσθέσει νοστιμιά και να τις κάνει λίγο πιο αλμυρές, πιστεύοντας ότι ταιριάζουν απόλυτα με πολλά ιταλικά πιάτα.

Alex Guarnaschelli, executive chef
Η αμερικανίδα σεφ χρησιμοποιεί τη σάλτσα Worcestershire (η οποία περιέχει ξίδι, μολάσσα, αντσούγιες, κρεμμύδι, σκόρδο, μπαχαρικά κ.λπ.) στα πάντα, από τα αβγά ομελέτα, μέχρι τη σούπα με μύδια, καθώς αισθάνεται ότι «γεμίζει» το κενό της γεύσης που υπάρχει σε κάποια πιάτα.