Φαγητό αεροπλάνου σε… delivery

geuma-aeroplano
ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Όσο παράξενο κι αν σας φαίνεται, υπάρχουν άνθρωποι που λατρεύουν το φαγητό στο αεροπλάνο και δεν μπορούν να περιμένουν το επόμενό τους ταξίδι για να το γευτούν.

Την ώρα της πτήσης που η πείνα «χτυπάει» κόκκινο, το φαγητό που σερβίρεται στο αεροπλάνο μοιάζει σαν όαση. Είναι, όμως, το ίδιο απολαυστικό ακόμη κι αν το δοκιμάσουμε εκτός αεροπλάνου; Απ’ ό,τι φαίνεται ναι, αφού υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που επιθυμούν να μπορούν να απολαύσουν αυτό το φαγητό και στο σπίτι τους, αντί να παραγγείλουν σουβλάκια ή πίτσες.

Έχοντας αυτό κατά νου, ένα νέο φαγάδικο στη Γερμανία ξεκίνησε να κάνει delivery φαγητά που συνήθως σερβίρονται όσο βρισκόμαστε στα αρκετές χιλιάδες πόδια, δίνοντας αεροπορικό στυλ στις παραγγελίες του. Και κάπως έτσι λανσαρίστηκε το Air Food One, με τη βοήθεια των LSG Sky Chefs που αναλαμβάνουν το catering για τη Lufthansa.

Το μενού περιλαμβάνει φιλέτο, κοτόπουλο με σάλτσα πιπεριού, τηγανητό μπακαλιάρο, ενώ υπάρχουν και πιο χορτοφαγικές επιλογές, με τις παραγγελίες να κινούνται σε μία την εβδομάδα μέχρι στιγμής.

Τα γεύματα αυτού του είδους φαίνεται πως προτιμούν οι εργαζόμενοι γονείς και οι πολυάσχολοι ταξιδιώτες, οι οποίοι δεν θέλουν να φάνε ξαναζεσταμένο φαγητό μετά τα λαχταριστά ταξιδιωτικά τους γεύματα. Τους παραδίδονται φρέσκα για να τα ζεστάνουν οι ίδιοι όποτε θέλουν, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η γεύση τους είναι καλύτερη από τα γεύματα του αεροπλάνου.