Η γαλλική κουζίνα... έτσι απλά
Tο 1ο Φεστιβάλ γαλλικής γαστρονομίας στην Αθήνα ανοίγει τις πύλες του στο ελληνικό κοινό με πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων, την 1η Ιουνίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.
Tο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, η οικονομική αποστολή Ubifrance και το Ξενοδοχείο NJV Athens Plaza διοργανώνουν, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, το 1ο Φεστιβάλ γαλλικής γαστρονομίας στην Αθήνα, από 1η έως 30 Ιουνίου.
Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας «So French, So Good », του Υπουργείου Οικονομικών και Βιομηχανίας της Γαλλίας και έχει στόχο την ενίσχυση των εξαγωγών των αγροτικών προϊόντων και τροφίμων αλλά και της γαλλικής Τέχνης του τραπεζιού. Έτσι και στην Ελλάδα, καθ'όλη τη διάρκεια του Ιουνίου, η γαλλική κουζίνα και τα προϊόντα διατροφής, θα έχουν την τιμητική τους.
Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί περιλαμβάνουν προτάσεις γαλλικών μενού με απλές συνταγές της γαλλικής παράδοσης, στο εστιατόριο The Parliament αλλά και γρήγορες γευστικές προτάσεις στο Plaza Lounges (1-30 Ιουνίου 2011, στο ξενοδοχείο N.J.V. Athens Plaza), στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Τι είναι οι σεφ σήμερα: ταξιδιώτες, συγγραφείς ή επιχειρηματίες;», την Τρίτη 7 Ιουνίου 2011, στις 7.30 μ.μ., στο Institut français d’Athènes – Auditorium (είσοδος ελεύθερη) και προβολή της ταινίας «Mondovino» του Jonathan Nossiter την Τετάρτη 8 Ιουνίου, στις 8 μ.μ., στο Institut français d’Athènes – Auditorium (είσοδος 6 ευρώ).
Επίσης, το πρόγραμμα προβλέπει εκθετήριο τροφίμων και ποτών ειδικά για επαγγελματίες για την παρουσίαση των γαλλικών προϊόντων στους επαγγελματίες και στα ΜΜΕ, την Πέμπτη 9 Ιουνίου, 9 π.μ.-8 μ.μ., στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza, αίθουσα «Pacific».
Πληροφορίες: Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Σίνα 31, Αθήνα, 210 3398 600.







