5 νέες αφίξεις στην Αθήνα για φαγητό για όλα τα γούστα

beeracuda
ΤΡΙΤΗ, 04 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Φαίνεται πως και η Αθήνα είναι μια από τις πόλεις που δεν κοιμούνται ποτέ, με νέα εστιατόρια, μπιραρίες και restaurant-bar να ανοίγουν συνεχώς σε κάθε γωνιά της.

Από το κέντρο μέχρι το Χαλάνδρι και από τη Γλυφάδα μέχρι την Κηφισιά, οι νέες προτάσεις για φαγητό, μπίρα και κρασί, η κάθε μια με το δικό της περιβάλλον και τη δική της διάθεση, πληθαίνουν και ανανεώνονται συνεχώς με εξαιρετική ταχύτητα.

Λάτρεις της μπίρας; Νοσταλγοί παλιών restaurant-bar που ξανανοίγουν; Fan της διεθνούς κουζίνας; Όλοι βρίσκουν το αγαπημένο τους στέκι ανάμεσα στις πολλαπλές καινούργιες επιλογές της πόλης, ακόμη και οι πιο «δύσκολοι».

Ας δούμε μερικές νέες αφίξεις που ικανοποιούν τα παραπάνω και συνδυάζουν έναν όμορφο χώρο με νόστιμο φαγητό, συμπληρώνοντας την ατζέντα σας τις ημέρες που θέλετε να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο.

Beeracuda, Χαλάνδρι
Όπως είναι ξεκάθαρο και από την ονομασία του, στο Beeracuda στο Χαλάνδρι που έκανε opening μέσα στο Σεπτέμβριο, θα βρείτε κάθε λογής μπίρα, την οποία μπορείτε να συνδυάσετε με γευστικές επιλογές σε ένα χώρο που πλέον αποτελεί σημείο συνάντησης. Θα… καρδιοχτυπήσετε βλέποντας τις επιλογές του μενού του ανάμεσα σε μεσογειακή και μοντέρνα κουζίνα και θα σας πάρει τουλάχιστον τέταρτο να παραγγείλετε τη μπίρα σας από το πλήθος των επιλογών του: La Trappe ή Franziskaner; Duvel ή Lucifer; Ιδού η απορία. Πληροφορίες: Εθνικής Αντιστάσεως 9-11, 210 6893558, http://beeracuda.gr/

Gazi College, Γλυφάδα
Απ’ ό,τι φαίνεται, οι Αθηναίοι από τον Οκτώβριο και μετά μπορούν να «αποφοιτήσουν» και από Γλυφάδα μεριά, με το νέο Gazi College στην περιοχή της Γλυφάδας να συγκεντρώνει τον κόσμο των νοτίων προαστίων για φαγητό και ποτό. Στο ίδιο μοτίβο διακόσμησης με αυτό του κέντρου, με τα βιβλία και τη βιβλιοθήκη να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο, το Gazi College της Γλυφάδας διατηρεί την ανοιχτή κουζίνα, στην οποία τα πάντα ετοιμάζονται μπροστά στα μάτια σας και προτείνει νέες, σπέσιαλ επιλογές τόσο για μεσημεριανό και βραδινό, όσο και για επιδόρπιο, κοκτέιλ και καφέ. Πληροφορίες: Γρηγορίου Λαμπράκη 5, 210 8982723, http://www.gazicollege.gr/

Buba, Κηφισιά
Οι νοσταλγοί του Guru bar στην πλατεία Θεάτρου που έκλεισε 5 χρόνια πριν, πλέον θα πρέπει να κατευθυνθούν προς τα βόρεια, όπου ο τέως ιδιοκτήτης του Κωνσταντίνος Ζουγανέλης άνοιξε το καινούργιο bar-εστιατόριο, ονόματι Buba. Σε ένα χώρο που συνδυάζει το νεοκλασικό με το μοντέρνο, τα κοκτέιλ με το καλό φαγητό από ελληνικές πρώτες ύλες και την κοσμοπολίτικη διάθεση με την πολυσυλλεκτική μουσική, αυτοί που ψάχνουν κάτι ανανεωμένο κι εκλεπτυσμένο, μάλλον θα βρουν το στέκι τους. Πληροφορίες: Παπαδιαμάντη 4 Κηφισιά.

La Taverna Catalana, Αθήνα
Επιθυμήσατε τη Βαρκελώνη που είχατε επισκεφτεί πριν κάτι χρόνια, αλλά τώρα δεν σας βγαίνουν τα λεφτά για τα αεροπορικά; Πεταχτείτε μέχρι τη Σίνα στο κέντρο της Αθήνας και γευτείτε πιάτα με στάμπα Καταλονίας, σε ένα περιβάλλον με ισπανικό αέρα, γεμάτο κόσμο που θέλει να δοκιμάσει πιάτα με ασυνήθιστα κρέατα και υπέροχα αλλαντικά, μπίρες από τη μικροζυθοποιία Cerveza del Montseny, καταλανικά, αλλά και ελληνικά κρασιά, με καταλανική μουσική να αναδύεται από τα ηχεία του. Πληροφορίες:  Σίνα 9, Κολωνάκι, 210 3610447.

Floyd, Χολαργός
Αν μέχρι τώρα κατεβαίνατε στο κέντρο για κρασί και φιλοσοφία, ο Χολαργός έρχεται να κάνει την αντιπρόταση με το Wine bar Floyd. Με αγάπη στον ελληνικό αμπελώνα, συνοδευτικά πιάτα διεθνών, αλλά και ελληνικών γεύσεων με μοντέρνες πινελιές και κοκτέιλ που δεν ξέρεις ποιο να πρωτοδιαλέξεις, σε ένα χώρο που συνδυάζει το σύγχρονο με το κλασικό, το Floyd μοιάζει να καθιερώνεται σε νέο στέκι. Κι αν θέλετε να το επισκεφτείτε από νωρίς, μπορείτε να ξεκινήσετε από το πρωί με καφέ. Πληροφορίες: Περικλέους 4 και Κεραμεικού, Χολαργός, 210 6565115, https://www.facebook.com/www.floyd.gr/timeline

Τζούλια Τασώνη