Ποιος ο ρόλος του σεφ σήμερα;

poios-o-rolos-tou-sef-simera-rolos-tou-sef-simera

ΤΡΙΤΗ, 07 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ γαλλικής κουζίνας με τίτλο «Η γαλλική κουζίνα έτσι απλά!», το Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας διοργανώνει στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Τι είναι οι σεφ σήμερα: ταξιδιώτες, συγγραφείς ή επιχειρηματίες;».

Η μαγειρική είναι τέχνη και οι καλοί σεφ είναι δημιουργοί. Ταυτόχρονα όμως, είναι και καλοί επιχειρηματίες, που τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιήθηκαν σε διάφορους τομείς. Τους βλέπουμε στην τηλεόραση, στον Τύπο, στα Μέσα μαζικής ενημέρωσης. Το κοινό τους λατρεύει, τα μαθήματα μαγειρικής γεμίζουν ασφυκτικά, τα βιβλία και έντυπα μαγειρικής κάνουν σημαντικές πωλήσεις.

Πως ζουν οι σεφ αυτή την εξέλιξη; Πως βλέπουν το μέλλον το δικό τους και του επαγγέλματός τους; Πως εξηγούν το ότι στην εποχή των ψηφιακών τεχνολογιών, τα βιβλία και τα περιοδικά μαγειρικής, που είναι συχνά πολυτελείς εκδόσεις, έχουν υψηλές πωλήσεις;

Στα παραπάνω ερωτήματα θα δώσουν τη δική τους άποψη ο chef και ιδιοκτήτης του εστιατορίου « La Tupina » στο Bordeaux Jean-Pierre Xiradakis, η chef των εστιατορίων Evi Evane στο Παρίσι και Όμικρον στην Κηφισιά Ντίνα Νικολάου, ο ζαχαροπλάστης Αlain Chartier, ο chef του εστιατορίου Σπονδή Arnaud Bignon, ο chef ζαχαροπλαστικής του NJV Athens Plaza Τάσος Ζησόπουλος και ο καθηγητής στον εκπαιδευτικό όμιλο Le Monde Μάκης Καλοσακάς. Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο διευθυντής της εταιρείας FoodConcepts Χρήστος Σοκολης.

Πληροφορίες: Auditorium, Institut français d’Athènes, Σίνα 31, Αθήνα, στις 7.30 μ.μ., είσοδος ελεύθερη, ταυτόχρονη μετάφραση.