Η μεξικάνικη κουζίνα αποκαλύπτεται...
Δύο Μεξικανοί γαστρονόμοι, ο Yuri de Gortari και ο Edmundo Escamilla έρχονται για τρίτη φορά από τη χώρα τους στην Αθήνα, για να παρουσιάσουν στο κοινό τους, με έναν ιδιαίτερο και γλαφυρό τρόπο, τη γαστρονομία και την ιστορία του Μεξικού.
Δύο Μεξικανοί γαστρονόμοι, ο Yuri de Gortari και ο Edmundo Escamilla έρχονται για τρίτη φορά από τη χώρα τους στην Αθήνα, για να παρουσιάσουν στο κοινό τους, με έναν ιδιαίτερο και γλαφυρό τρόπο, τη γαστρονομία και την ιστορία του Μεξικού.
Στη χώρα τους διευθύνουν τη Σχολή Μεξικάνικης Γαστρονομίας, Ιστορία, Τέχνη και Πολιτισμός (Escuela de Gastronomía Mexicana. Historia, Arte y Cultura) ενώ στην Πόλη του Μεξικού έχουν ανοίξει το δικό τους εστιατόριο.
Για το Σάββατο 2 Οκτωβρίου, έχουν προγραμματίσει μια διάλεξη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ΛΕΑ, στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι, με κεντρικό θέμα «Μεξικανική λογοτεχνία και Γαστρονομία». Παράλληλα, θα μιλήσουν και για την ιστορία και την πορεία της γαστρονομίας στη χώρα τους.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη στο κοινό ενώ η ομιλία θα ξεκινήσει στις 4 μ.μ. και θα διαρκέσει περίπου μία ώρα.
Οι δυό τους έχουν προγραμματίσει και ένα διήμερο σεμινάριο για το αθηναϊκό κοινό, στον Πολυχώρο Pure Bliss, στις 5 και 6 Οκτωβρίου. Το θέμα του σεμιναρίου είναι «Γεύση με Ιστορία» και περιλαμβάνει ομιλία, μαθήματα μαγειρικής και γευστικές δοκιμές.
Πληροφορίες: Τεχνόπολη, Γκάζι, Αθήνα, (Abanico 210.32.51214 & 215, [email protected] ).







