Galaxy Bar & Restaurant: Όταν κοιτάς από ψηλά...
«Όταν κοιτάς από ψηλά, μοιάζει η γη με ζωγραφιά» λέει το αγαπημένο άσμα δια στόματος Κώστα Χατζή και μετά την επίσκεψή μας στο Galaxy, συμφωνούμε κι εμείς απόλυτα μαζί του…
Δεν είναι τόσο που «μοιάζουν τα σπίτια με σπιρτόκουτα και με μυρμήγκια οι ανθρώποι». Είναι που από ψηλά, η Αθήνα –μακριά από τη βουή της πολυκοσμίας, το καυσαέριο και τις κόρνες των αυτοκινήτων- είναι μια πανέμορφη πόλη.
Στη τελική εικόνα βέβαια, συμβάλλει και ο χώρος του Galaxy, με την ανανεωμένη διακριτική του πολυτέλεια και το προσεγμένο μοντέρνο ντεκόρ του, που σε ταξιδεύει σε μακρινούς πλανήτες. Αυτή είναι άλλωστε η κεντρική ιδέα της διακόσμησης αλλά και του menu με τα «πλανητικά» κοκτέιλ.
Αφεθείτε λοιπόν, σε άλλους γαλαξίες και διαλέξτε για αρχή ένα από τα κοκτέιλ «Pluto» με σκοτσέζικο ουίσκι, χαμομήλι και μέλι, «Jupiter» με τζιν, αγγούρι και μέντα, «Champagne Supernova» με τριαντάφυλλο και λίτσι ή αφεθείτε στην εξαιρετικά εκτελεσμένη ιδέα των κοκτέιλ με ούζο. Δοκιμάζοντας το ένα από αυτά, επιβεβαιώσαμε ότι το άρωμα και η ελαφριά γεύση του ούζου ταίριαζε υπέροχα με τη δροσερή φρουτένια πινελιά του ανανά και είναι ιδανικά για να «σφυρίξουν» την έναρξη ενός πλήρους δείπνου.
Ο executive chef του εστιατορίου, Γιάννης Μανίκης έχει προβλέψει τα πάντα στο μενού του, που αν και όχι ιδιαίτερα εκτενές, κάλυπτε όλες τις γευστικές προτιμήσεις, από θαλασσινά και sushi μέχρι pasta, ριζότο και bbq. Τα νέα δε πιάτα που προστέθηκαν πρόσφατα στην κάρτα του Galaxy, δυναμώνουν ακόμα περισσότερο την μοντέρνα ελληνική πινελιά του.
Μετά από μια δροσερή έναρξη, το δείπνο μπορεί να συνεχιστεί εξαιρετικά με μια δροσερή σαλάτα με ρόκα, μοτσαρέλα, φρέσκιες φράουλες και ψημένο ροδάκινο στην οποία το φρούτο δένει αρμονικά με την πικράδα του λαχανικού και αφήνει μια πολύ ισορροπημένη γεύση.
Στο ριζότο με τυρί taleggio, μανιτάρια και φασκόμηλο, τα υλικά ταιριάζουν άψογα μεταξύ τους, ενώ το φασκόμηλο αφήνει όμορφα το άρωμά του στο στόμα και την χαρακτηριστική του πινελιά στο πιάτο. Τα linguini με pesto βασιλικού και ντοματίνια -αν και αρκετά πιο βρασμένα από ότι θα έπρεπε- είναι ένα πιάτο που θα ικανοποιήσει τους πιο «περίεργους» ουρανίσκους.
Η ποικιλία sushi από την οποία έχουν να επιλέξουν οι «ασιατόφιλοι» είναι εμπλουτισμένη με πολλές επιλογές ανάμεσα στις οποίες τα «Special Miura Maki» με σολομό, chutney mango και αβοκάντο και τα «Poseidon Nigiri» με λαβράκι, τόνο και φύκια.
Για όσους όμως, αγαπούν το bbq και το ψητό κρέας, το Galaxy επιφυλάσσει εκπλήξεις, δίνοντας στους θαμώνες του τη μοναδική ευκαιρία, να γίνουν για λίγο… ψήστες. Σε μια καυτή ηφαιστειακή πέτρα που φτάνει στο τραπέζι μπορείτε να ψήσετε μόνοι σας τα μπριζολάκια ή τα μενταγιόν αστακού που έρχονται ωμά, έτσι ώστε να απολαύσετε το φαγητό σας, όπως ακριβώς το προτιμάτε: bleu rare, medium rare ή well done. Τα διπλανά τραπέζια βέβαια, πρέπει να κάνουν λίγο υπομονή γιατί θα «τσικνιστούν» αρκετά, αλλά αυτό είναι και η χάρη του πιάτου «Γή και θάλασσα» που παίρνει σε όλα άριστα, από την εμφάνιση μέχρι την ιδέα και την εκτέλεση.
Στα γλυκά του μενού, προστέθηκαν πρόσφατα η λαχταριστή σφαίρα σοκολάτας Valrhona, η δροσερή πανακότα βανίλια με λάιμ και mango και μια βελούδινη παλέτα σοκολάτας με καραμέλα και mascarpone. Περισσότερο από όλα βέβαια, αξίζει να δοκιμάσετε την σοκολατένια σφαίρα γιατί είναι ένα πιάτο που θα το θυμάστε για καιρό. Αν είστε και φίλος της σοκολάτας δε, είναι σίγουρο ότι θα βρείτε «το πιάτο σας».
Η λίστα με τα κρασιά του Galaxy αν και περιορισμένη, διαθέτει πολύ καλές επιλογές και σε αρκετά ικανοποιητικές τιμές, τόσο στα μπουκάλια όσο και στα ποτήρια που ξεκινούν από 10 ευρώ.
Εν κατακλείδι: χαλαρώστε και… απολαύστε!
Πληροφορίες: Galaxy Bar & Restaurant, Hilton Athens, Βας.Σοφίας 46, 210-7281402, 40-50 ευρώ.
Βάλια Κανελλοπούλου






