Ραντεβού με τα καλύτερα παγωτά της πόλης

rantebou-me-ta-kalutera-pagota-tis-polis

ΤΡΙΤΗ, 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

Περίεργες γεύσεις, ασυναγώνιστες βάφλες, πλούσιο εκμέκ παγωτό και ό,τι έχει σχέση με τον παγωμένο αυτό πειρασμό, θα τα βρείτε συγκεντρωμένα στη λίστα του click@Life, που θα αποτελέσει οδηγό… παραστρατήματος για το φετινό σας καλοκαίρι.

Αν δεν σας έχει «πιάσει» ποτέ η κλασική απογευματινή λιγούρα για παγωτό, τότε υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: ή σας «πιάνει» νωρίτερα και την έχετε ήδη καλύψει με έναν kingsize «πύραυλο» ή προέρχεστε από κάποιον μακρινό πλανήτη που προφανέστατα, δεν έχει ανακαλύψει ακόμη το παγωτό.

Επειδή όμως, είναι πολλοί αυτοί που παίρνουν τους δρόμους με τις… παντόφλες, ψάχνοντας ένα αξιοπρεπές παγωτό, σαν εγκυμονούσες, το click@Life αποφάσισε να σας ανοίξει το δρόμο, συγκεντρώνοντας σε μια λίστα τα καλύτερα παγωτατζίδικα του λεκανοπεδίου, για παν ενδεχόμενο.

Από δω και πέρα θα ξέρετε προς τα πού να κατευθυνθείτε, όταν αποφασίσετε να παραδοθείτε άνευ όρων σε ένα κυπελλάκι παρφέ σοκολάτας ή στο παγωτό φιστίκι με αμύγδαλα που σας έχει «καρφωθεί» εδώ και ώρες στο μυαλό και δεν πρόκειται να φύγει αν δεν ακουμπήσει στον ουρανίσκο σας.

Waffle House

Όσοι έχουν περάσει έστω και ένα διήμερο στη Νάξο, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχουν γευτεί την αφράτη βάφλα με πραλίνα και μπάλες σπιτικού παγωτού με γεύσεις τύπου cheese cake, κρέμα μπισκότο, μωσαϊκό, μαστίχα με κανέλλα και δεκάδες άλλες. Όχι, δεν χρειάζεται να βγάλετε εισιτήρια με το πρώτο πλοίο. Ο παράδεισος της βάφλας με παγωτό υπάρχει και στη Βουλιαγμένη. Πληροφορίες: Λ. Ποσειδώνος (Αγ. Παντελεήμονος) 17 και Ορφέως 1, Βουλιαγμένη.

Häagen-Dazs

Ξεκίνησαν με μόνο 3 γεύσεις, βανίλια, σοκολάτα και καφέ στη Νέα Υόρκη και σήμερα έχουν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο μετρώντας πλήθος γεύσεων στο παγωτό, αλλά και δροσερές δημιουργίες όπως κέικ παγωτού, παγωμένο γιαούρτι, φοντύ με ζεστή Βέλγικη σοκολάτα και μικρές μπάλες παγωτού κ.ά. Βρίσκονται σε κάθε γωνιά της Αθήνας, οπότε δεν θα χρειαστεί να πάτε μακριά για να δοκιμάσετε γεύσεις που δεν θα βρείτε στο παγωτατζίδικο της γειτονιάς, όπως Belgian chocolate, sticky toffee pudding, dulce de leche με καραμέλα, βανίλια και μπισκότο κ.λπ. Πληροφορίες: www.haagen-dazs.gr .

Ζαχαροπλαστείο «Χαρά»

Είναι η χαρά του παγωτού και όσοι έχουν μεγαλώσει στα Πατήσια ή τις γύρω περιοχές θα σας επιβεβαιώσουν ότι συνολικά στη ζωή τους έχουν ξοδέψει κάμποσα μηνιάτικα για τις άπειρες ποσότητες παραδοσιακού πολίτικου παγωτού εκμέκ, παγωτού καϊμάκι και κλασικού σικάγο που έχουν καταναλώσει, για τα οποία -μεταξύ άλλων- φημίζεται η «Χαρά». Πληροφορίες: Πατησίων 339, Αθήνα.

Βάρσος

Κλασική αξία στην Κηφισιά, στην οποία δεν κάνεις βόλτα χωρίς να περάσεις από το παραδοσιακό αυτό ζαχαροπλαστείο -που μετράει χρόνια γεύσεων από το 1892- και να δοκιμάσεις απλές, αλλά κλασικές γεύσεις - αλλιώς η βόλτα θα θεωρείται μισή. Μην ξεχάσετε να τιμήσετε τα παγωτά με φρούτα εποχής και να πάρετε 1-2 κιλά παγωτό καϊμάκι για το σπίτι, για να μην τρέχετε στην Κηφισιά κάθε τρεις και λίγο. Πληροφορίες: Κασσαβέτη 5, Κηφισιά.

Δωδώνη

Άλλη μια επιτυχημένη αλυσίδα που έχει ικανοποιήσει όλων των ειδών τις λιγούρες για παγωτό σε όλη την Ελλάδα. Χρησιμοποιώντας ως πρώτες ύλες φρέσκο γάλα, φρέσκια κρέμα γάλακτος, κρόκους αυγού, γνήσια σοκολάτα και κακάο, ολόκληρους ξηρούς καρπούς κ.ο.κ., στη «Δωδώνη» θα βρείτε παγωτογλυκίσματα, γευστικές δημιουργίες με παγωτό όπως, Frutopia, Caramel Ocean, αλλά και γεύσεις παγωτού όπως Cookie Crunch, Black Forest, Ρούμι-Σταφίδες κ.ά., τα οποία θα δυσκολέψουν την επιλογή σας. Πληροφορίες: www.dodoni.com.gr

Παγωτοmανία

Για τους… μανιακούς του παγωτού, η «Παγωτομανία» θα σας φέρει αντιμέτωπους με μικρά «λοφάκια» γεύσεων, τα οποία φτιάχνονται με «μυστική» ιταλική συνταγή του 1895 κι όσοι έχετε βρεθεί στη γειτονική Ιταλία, ξέρετε πόσο σημαντικό είναι το παγωτό για τους Ιταλούς. Δεν αστειεύονται. Από γεύσεις; Γιαούρτι βατόμουρο, πεπόνι, pannacotta, ρυζόγαλο, bounty, lila pause και ό,τι τραβάει η ψυχή σας. Εξαιρετικά είναι επίσης και τα mini πυραυλάκια-παγωτίνια, πολύ φρέσκα και νόστιμα, για μια σύντομη παγωμένη απόλαυση. Πληροφορίες: http://www.pagotomania.com.gr/index.htm .

Ben & Jerry’s

Ο Μπεν και ο Τζέρι ήταν δύο συμμαθητές που μισούσαν τη γυμναστική και αγαπούσαν το φαγητό και τα γλυκά. Τους καταλαβαίνουμε απόλυτα. Με πρώτες ύλες όπως αγνό γάλα, αβγά ελευθέρας βοσκής και έντονο οικολογικό χαρακτήρα, οι γεύσεις παγωτού των «Ben & Jerry’s» είναι άκρως πρωτότυπες. Παράδειγμα; Σοκολάτα με marshmellow και σοκολατένια ψαράκια, παγωτό βανίλια με fudge brownies και σιρόπι βατόμουρου και δε συμμαζεύεται. Πληροφορίες: www.ben-jerry.gr

Mattonella

Αν δείτε ορδές τουριστών -και όχι μόνο- στο Μοναστηράκι να κρατούν χωνάκι παγωτό με θέα την Ακρόπολη, να ξέρετε ότι βρίσκεστε πολύ κοντά στην… πηγή, που ακούει στο όνομα «Mattonella». Στη gelateria του Κώστα Καρβούνη θα βρείτε χειροποίητο παγωτό σε γεύσεις που δεν έχετε καν σκεφτεί, όπως σύκο ή ακόμη και παγωτό σόγιας, αλλά φυσικά και τις κλασικές για όσους παραμένουν πιστοί στο δοκιμασμένο. Πληροφορίες: Ερμού 82, Πλ. Μοναστηρακίου, Μοναστηράκι.

Ζαχαροπλαστείο «Τούλα»

Ακόμη και στο άκουσμα, το «Παγωτό της Τούλας» κάνει πολύ σπιτικό και προσεγμένο – κι έτσι και είναι. Αυτό βέβαια που έκανε διάσημη την «Τούλα» είναι το παγωτό μουστάρδα, το οποίο βασίζεται στη συνταγή του Πολίτη, Γεώργιου Βλάχου και έχει ακόμη και δικό του group στο facebook. Όχι, δεν είναι αυτό που νομίζετε. Τα συστατικά του είναι η κρέμα, η καραμέλα, το θυμαρίσιο μέλι και τα αμύγδαλα κι όχι η κέτσαπ, η μουστάρδα, η μαγιονέζα κ.λπ. Πληροφορίες: Αστυδάμαντος 15, Παγκράτι.

Max Perry

Μέσα σε λίγα χρόνια τα «Max Perry» που κουβαλούν το όνομα του Γάλλου εξερευνητή της… σοκολάτας Maximilian Pernault, εξαπλώθηκαν στην ελληνική πρωτεύουσα σε χρόνο dt και όλοι βρήκαν ευκαιρία να κάνουν μια «βουτιά» στη χειροποίητη σοκολάτα που προσφέρουν. Ανάμεσα στα σοκολατένια γλυκίσματα όμως, διαπρέπουν και τα χειροποίητα, φρέσκα παγωτά του, με βάση τη σοκολάτα και όχι μόνο. Αν είστε από αυτούς που ζουν και αναπνέουν με την «απαγορευμένη» αυτή απόλαυση, σίγουρα τα Max Perry θα είναι το δεύτερο σπίτι σας. Πληροφορίες: www.maxperrychocolates.gr .

Στάνη Κουντουρά

Για overdose από εκμέκ καϊμάκι, χειροποίητο παγωτό καϊμάκι και γαρνίρισμα με ατελείωτο γλυκό βύσσινο καταφθάνουν στη «Στάνη» στον Πειραιά, όχι μόνο οι Πειραιώτες, αλλά και οι κάτοικοι των περιχώρων. Απολαύστε το στη ρετρό ατμόσφαιρα του καταστήματος και δοκιμάστε κι άλλες παραδοσιακές γεύσεις παγωτού, ξεχνώντας για λίγο τα σορμπέ μάνγκο και σαμπάνιας. Πληροφορίες: Ι. Δραγάτση 14, Πλατεία Κοραή, Πειραιάς.

Ζαχαροπλαστείο Valentino

Εδώ και 31 χρόνια, ο κόσμος των βορείων προαστίων ανάμεσα στις τούρτες κάστανο και τα μπακλαβαδάκια του ζαχαροπλαστείου Valentino, δεν ξεχνάει να δοκιμάσει και το περίφημο παγωτό του. Με γεύσεις όπως kinder και fererro rocher, το παγωτό σας θα πάρει άλλη διάσταση κι εσείς δεν θα σταματάτε να προσθέτετε μπάλες, τις οποίες πρέπει να καταβροχθίσετε άμεσα γιατί λιώνει στο πι και φι από τη φρεσκάδα. Πληροφορίες: 1. Χίου 47 και Πεντέλης, Αγ. Παρασκευή, 2. Ηρώων Πολυτεχνείου 4, Πλατεία Αγ. Παρασκευής.

Despina

Αν είστε fan της γκουρμέ ζαχαροπλαστικής και βρεθείτε έξω από κάποιο από τα ζαχαροπλαστεία «Despina», τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα σε διάφορα μέρη της Αθήνας, μπείτε μέσα πάραυτα και χωρίς δεύτερη σκέψη. Αν και το «μιλφέιγ της Δέσποινας» είναι αυτό που καθιέρωσε το όνομα του ζαχαροπλαστείου, σήμερα φημίζεται μεταξύ άλλων και για τις λαχταριστές τούρτες παγωτό. Πληροφορίες: www.despina.gr

Vero Gelato

Οι αναποφάσιστοι θα δυσκολευτείτε λίγο να επιλέξετε τις μπάλες του παγωτού σας, αφού στο Vero Gelato θα βρεθείτε «αντιμέτωποι» με 43 γεύσεις που βασίζονται σε ιταλικές συνταγές και θα σας κάνουν τη ζωή… δύσκολη μέχρι να πάρετε το πολυπόθητο παγωτό στα χέρια σας. Κρέμα αμυγδάλου-μαντολάτο ή ρούμι-σταφίδες; Κρέμα καραμελέ ή εκμέκ τσουρέκι; Αυτά θα είναι μερικά μόνο από τα διλήμματά σας στην επιλογή μπάλας. Πληροφορίες: www.verogelato.gr .

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ