5 γεύματα σε εστιατόρια για τα οποία κάποιοι... διασχίζουν τον κόσμο

manapua
ΤΕΤΑΡΤΗ, 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Το καλό φαγητό αποτελεί σημαντικό παράγοντα για ένα καλό ταξίδι. Κάποιοι, όμως, είναι διατεθειμένοι να κάνουν ταξίδια με σκοπό το καλό φαγητό.

Οι... επιρρεπείς στις ξεχωριστές γεύσεις και τις γαστριμαργικές απολαύσεις έχουν ήδη οργανώσει το επόμενό τους ταξίδι και είναι έτοιμοι να γευτούν κάποιο από τα παρακάτω πιάτα, πηγαίνοντας όπου χρειαστεί για να τα βρουν.

Σύμφωνα με το Quora.com, ένα διάσημο site με ερωταπαντήσεις, αυτά είναι τα πιάτα για τα οποία κάποιοι ετοίμασαν βαλίτσες για να τα δοκιμάσουν. Για να δούμε, αξίζουν τον κόπο;

Char Hung Sut, Χονολουλού, Χαβάη
Κάτι πολύ ιδιαίτερο πρέπει να συμβαίνει στη Χονολουλού, αφού σύμφωνα με το Quora.com, ο Garrick Saito ταξίδεψε πάνω από 4 χιλιάδες χιλιόμετρα για να επισκεφτεί το κινέζικο εστιατόριο Char Hung Sut. Διάσημο για τις λιχουδιές του που σερβίρονται σε μπουκιές, το εν λόγω εστιατόριο φημίζεται για το manapua, το οποίο είναι ψωμάκι με γέμιση χοιρινού και μπαχαρικών.

Three Ways House Hotel, Cloucestershire, Αγγλία
Κάτι αντίστοιχο του... Fight Club, το Pudding Club του ξενοδοχείου Three Ways House στη νοτιοδυτική Αγγλία τιμά την πουτίγκα, όπως της αξίζει. Στο Pudding Club, το γεύμα περιλαμβάνει 7 διαφορετικούς τύπους βρετανικής πουτίγκας, με μόνο μια να επιτρέπεται σε κάθε πιάτο τη φορά και πρέπει να καταναλώνεται ολόκληρη για να έρθει η επόμενη. Μέρος της ιεροτελεστίας είναι, επίσης, ότι δεν μπορεί ο καθένας όποτε θελήσει για να λάβει την επόμενη πουτίγκα του, αλλά θα πρέπει να έρθει η σειρά του τραπεζιού του και μετά από 3 ώρες... απόλαυσης, ψηφίζεται η αγαπημένη πουτίγκα του κοινού, η οποία μπορεί να αποτελείται από διάφορες γεύσεις, όπως τόφου, μήλο, σιρόπι κ.ο.κ. Στο τέλος της χρονιάς, μάλιστα, ψηφίζεται και η πουτίγκα της χρονιάς και υπάρχει άνθρωπος που έχει ταξιδέψει από τη Ζυρίχη στην Αγγλία διανύοντας 1.17 χιλιόμετρα, μόνο και μόνο για χάρη της... πουτίγκας.

Taillevent, Παρίσι, Γαλλία
Το εστιατόριο Taillevent ιδρύθηκε το 1946 και έχει 3 αστέρια Michelin μέχρι σήμερα, κάτι που το καθιστά ικανό να παρασύρει τη Stephanie Vardavas από το Όρεγκον των Η.Π.Α. να το επισκεφτεί, διανύοντας πάνω από 9 χιλιάδες χιλιόμετρα. Η ίδια αναφέρει ότι το φαγητό ήταν υπέροχο, με το χαβιάρι και το μαγειρεμένο αβγό να της αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ και η εξυπηρέτηση ήταν πραγματική αποκάλυψη, όπως εξηγεί η ίδια. Η αλήθεια είναι ότι η περιγραφή ακούγεται δελεαστική…

El Bulli, Καταλονία, Ισπανία
Μπορεί το εν λόγω εστιατόριο με τα 3 αστέρια Michelin και σεφ τον Ferran Adrià να μην είναι πια ανοιχτό, δύο χρήστες του Quora.com, όμως, έκαναν αρκετά χιλιόμετρα, ο ένας από το Τορόντο και ο άλλος από το Δουβλίνο, για να γευτούν τη μοριακή του κουζίνα. Όπως αναφέρει ο Norm Soley από το Τορόντο, το El Bulli λάμβανε περίπου 1 εκατομμύριο αιτήσεις για κράτηση για περίπου 8 χιλιάδες γεύματα που σέρβιρε κάθε χρόνο, οπότε το γεγονός ότι πέτυχε κράτηση, σήμαινε ότι έπρεπε να τα παρατήσει όλα και να την αξιοποιήσει. Ο Chris Carpenter από το Δουβλίνο μιλάει για το καλύτερο γεύμα που έχει φάει στη ζωή του.

Scotty’s Broasted Chicken and Ribs, Lake Havasu, Αριζόνα
Εδώ μπορεί η απόσταση που κάλυψε η Ariel Williams να μην είναι εξωπραγματική (530 χιλιόμετρα, σαν να λέμε λίγο παραπάνω από Αθήνα-Θεσσαλονίκη), αλλά το Scotty’s Broasted Chicken and Ribs την ικανοποίησε σαν να ερχόταν από την άλλη άκρη της γης. Οι μπριζόλες του ήταν τόσο μαλακές και τρυφερές, με το κρέας να ξεκολλάει τόσο μαλακά από το κόκαλο, που η ίδια πήρε φαγητό και για το… σπίτι. Κι όπως περιγράφει, το τηγανητό κοτόπουλο είναι τόσο ζουμερό που με το που το έπιασε με το πιρούνι της… πιτσιλίστηκε!