Ένα αστέρι Michelin... επιστρέφεται!

ena-asteri-michelin-epistrefetai

ΤΡΙΤΗ, 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

Το αστέρι Michelin παραμένει η σημαντικότερη διάκριση για ένα εστιατόριο. Ακόμα κι αν οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου «Le Lisita» της Γαλλίας πιστεύουν το ίδιο, αποφάσισαν τελικά να επιστρέψουν πίσω το κερδισμένο τους αστέρι.

Ο σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Le Lisita» στην πόλη Νιμ της Γαλλίας, Olivier Douet δεν τρελάθηκε προφανώς, απλά ήθελε να απαλλαγεί από την ευθύνη που του προσθέτει αυτή η διάκριση, αποφασίζοντας ότι είναι καλύτερα για την επιχείρηση να μην έχει το Michelin και μαζί με αυτό ούτε και τις υψηλές τιμές και το μεγάλο κόστος που συνεπάγεται μια τέτοια ευθύνη.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Από τότε που αποκτήσαμε το αστέρι Michelin το 2006, θελήσαμε να δημιουργήσουμε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο που θα συνδεόταν με το βραβευμένο εστιατόριο. Αλλά η οικονομική κρίση μας χάλασε τα σχέδια καθώς η τράπεζα δεν θέλησε να λάβει μέρος στο project μας».

Ο Douet λέει ότι επιστρέφοντας το αστέρι δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν το υψηλό κόστος που απαιτεί η λειτουργία ενός βραβευμένου εστιατορίου-συμπεριλαμβανομένου και του επιπλέον προσωπικού. Αλλά ούτε τα πιάτα ούτε και το service θα αλλάξουν, αναφέρει ένας από τους chef του εστιατορίου, ο Quentin Bonet.

Μέχρι τώρα, οι πελάτες δεν φαίνονται προβληματισμένοι ή δυσαρεστημένοι από την αλλαγή. Η φρεσκάδα και η ποιότητα παραμένουν στα πιάτα του εστιατορίου, όπως και η εξυπηρέτηση του service.

Η απόφαση να επιστραφεί το αστέρι είναι πιθανό να δώσει επιπλέον φτερά στην γαλλική γαστρονομία. Αλλά οι ιδιοκτήτες του «Le Lisita» ελπίζουν η ποιότητα του φαγητού τους και η φήμη τους να φέρει περισσότερους πελάτες από αυτούς που φέρνει ένα αστέρι Michelin.