Port και σοκολάτα: διπλή απόλαυση σε έναν μεθυστικό συνδυασμό

krasi-sokolata-krasi-sokolata
ΤΡΙΤΗ, 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Υπάρχουν καλύτερες στιγμές από τις γιορτές για να συνδυάσετε ένα απολαυστικό port με την αιώνια αγαπημένη σοκολάτα;

Αν αναζητάτε μια αληθινά έντονη, σοκολατένια γευστική εμπειρία και ψάχνετε τους ιδανικούς «συνοδούς» της για να δημιουργήσετε τη γλυκιά ατμόσφαιρα που ταιριάζει στις ημέρες αυτές, δοκιμάστε τις σοκολάτες Valrhona. Μπορούν να ταιριάξουν υπέροχα με επιλεγμένα port του διάσημου οίκου Ramos Pinto και μαζί να δώσουν την ξεχωριστή αυτή εμπειρία.

Αν τα Tawny ports είναι αυτά που σας ταιριάζουν καλύτερα, τα Tawny του Ramos Pinto χαρακτηρίζονται από το ιδιαίτερο καφέ χρώμα με τις πορτοκαλί ανταύγειες. Γεφυρώνουν την γλυκιά φρουτώδη γεύση των Ruby ports με την καραμελωμένη, αλλά ταυτόχρονα αλμυρή γεύση των ξηρών καρπών που δίνει ένα Madeira. Αν τα Tawny ports είναι τα αγαπημένα σας, συνδυάστε με ελαφρά πικάντικες σοκολάτες, σοκολάτες με ξηρούς καρπούς ή σοκολάτες γάλακτος όπως τις Valrhona Noir Caraibe Noisettes (66% κακάο) ή την Lait Jivara Pecan (40% κακάο) και την οργανική Lait Andoa (39% κακάο) αντίστοιχα.

Ειδικά τα παλαιωμένα Tawny, όπως το RP 10 Tawny Port 10 Ans, ταιριάζουν με σκούρα σοκολάτα και συνδυάζουν το πιο στιβαρό, έντονο και με πιο γεμάτο σώμα port με τις πικρές νότες της.

Λίγο πιο δυνατό από τα Tawny ports, τo Ruby Port του Ramos Pinto συνδυάζεται επίσης υπέροχα με σκούρα σοκολάτα. Η Valrhona προσφέρει οκτώ διαφορετικές σκούρες σοκολάτες σε πλάκα, περιεκτικότητας σε κακάο από 64% έως 85% - όλες ιδανικό ταίρι για τo Ruby Port του Ramos Pinto. Ένα κλασικό Ruby με γλυκούς τόνους ώριμου φρούτου που θα υποστηρίξουν εκπληκτικά τις πικρές νότες της σκούρας σοκολάτας, συμπληρώνοντας το ένα το άλλο.  Επιλέξτε ανάμεσα στις μοναδικές Valrhona Noir Abinao (85% κακάο), της Noir Araguani (72% κακάο) και της Noir Guanaja (70% κακάο).

Το port και η σοκολάτα δίνουν ένα κλασσικό ταίριασμα, ιδανικό για τις γιορτινές μέρες. Τα ports του Ramos Pinto έχουν το δικό τους ξεχωριστό στυλ, με δυναμικό χαρακτήρα και όγκο. Ο συνδυασμός τους με τις υψηλής ποιότητας, σοκολάτες Valrhona δίνει ένα απόλυτα ισορροπημένο, γλυκό και απολαυστικό αποτέλεσμα, που ταυτόχρονα καθαρίζει την γευστική παλέτα, ετοιμάζοντάς την για την επόμενη δαγκωνιά!

Τα ports του οίκου Ramos Pinto θα τα βρείτε σε ενημερωμένες κάβες, ενώ τις σοκολάτες Valrhona σε καταστήματα delicatessen, επιλεγμένες κάβες και ζαχαροπλαστεία.