80 χρόνια γαλλικής κουζίνας στα… 40 χιλιάδες πόδια

air-france-food
ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Τα 80 χρόνια σπουδαίας γαλλικής κουζίνας που προσφέρεται κατά τη διάρκεια των πτήσεων της Air France παρουσιάζονται σε ένα βιβλίο της αρθρογράφου γεύσης Véronique André.

Απ’ ό,τι φαίνεται, οι επιβάτες μπορούν να έχουν μια πραγματική, γαστρονομική εμπειρία στα 40 χιλιάδες πόδια και όλη αυτή η εμπειρία αποτυπώνεται από την αρθρογράφο γεύσης Véronique André, η οποία κυκλοφορεί ένα νέο βιβλίο με τίτλο «Haute cuisine, high flying chefs and Air France» των Εκδόσεων Gallimard.

Η συγγραφέας ανατρέχει στα 80 χρόνια σπουδαίας γαλλικής κουζίνας που προφέρεται κατά τη διάρκεια των πτήσεων της Air France, με τις πιο φίνες γεύσεις να βρίσκονται πάντα στο μενού των θέσεων La Première και Business Class και τα επώνυμα επιτραπέζια σκεύη, τη σικάτη γαλλική εξυπηρέτηση, τα κρασιά και τις σαμπάνιες, όλα επιλεγμένα από τους κορυφαίους οινοχόους του κόσμου, να συμπληρώνουν την εξαιρετική αυτή εμπειρία.

Τα γευστικά «μυστικά» της εταιρείας αποκαλύπτονται στους αναγνώστες ξεκινώντας από τις πρώτες γκουρμέ πτήσεις του Super Constellation τη δεκαετία του 1950 και φτάνοντας στις πιο πρόσφατες συνεργασίες με διάσημους, βραβευμένους με αστέρια  Michelin, σεφ.

Η Véronique André απεικονίζει την αεροπορική εταιρεία που προσπαθεί να αναδείξει το κορυφαίο της φίνας γαλλικής κουζίνας σε όλο τον κόσμο και οι αναγνώστες μπορούν να ανακαλύψουν πολλές συνταγές που σερβίρονται εν πτήσει και έχουν σχεδιαστεί από τους Alain Ducasse, Joël Robuchon, Guy Martin και πολλούς άλλους σεφ υψηλής γαστρονομίας.