Πλήρες μενού με συνοδεία σπάνιων κρασιών στο GB Corner

plires-menou-me-sunodeia-spanion-krasion-sto-gb-corner

ΤΕΤΑΡΤΗ, 06 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011

Το GB Corner του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία προσφέρει στους επισκέπτες του την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ειδικό μενού υπό την επιμέλεια του Executive Chef Σωτήρη Ευαγγέλου, συνδυασμένο με σπάνια κρασιά από την προσωπική κάβα του Άγγελου Ιατρίδη, στην τιμή των 49€.

Ο Άγγελος Ιατρίδης είναι απόφοιτος του Χημικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα οινογευστικής στο Institute Technique du Vin στο Colmar της Αλσατίας, ενώ κατέχει και το Diplome National d’OEnologue του Universite de Bordeaux II. Έχει συνεργαστεί με μεγάλους οινοπαραγωγικούς φορείς, καθώς και με σημαντικά ονόματα στο χώρο του κρασιού. Σήμερα έχοντας πλούσιο βιογραφικό και βαθιά εμπειρία, από το 1988 είναι Μέτοχος, Διευθύνων Σύμβουλος & Αντιπρόεδρος της Κτήμα Άλφα Α.Ε.

Ο καταξιωμένος Chef Σωτήρης Ευαγγέλου, πιστεύοντας στην αυθεντική ελληνική κουζίνα, δίνει έμφαση στις φρέσκιες, εγχώριες πρώτες ύλες δημιουργώντας εξαιρετικά πιάτα. Με πολυετή πείρα και εκπαίδευση σε εστιατόρια και ξενοδοχεία στο Μόντε Κάρλο, την Προβηγκία, το Παρίσι, το Χόνγκ Κόνγκ, σήμερα εκτελεί καθήκοντα Executive Chef στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία.

Το προτεινόμενο μενού του chef Σωτήρη Ευαγγέλου περιλαμβάνει Μαριναρισμένες γαρίδες με πιπερόριζα και σαλάτα εσπεριδοειδών με κόλιανδρο και Κτήμα Άλφα Sauvignon Blanc Fume, Ψητό καρέ από αρνάκι με κρούστα από πράσινες ελιές και πιπεριές Φλωρίνης με Κτήμα Άλφα Ξινόμαυρο Reserve, Λαυράκι ποσέ σε κρασί “ΤΑΝΝΑΤ” με πουρέ από καπνιστές πατάτες και ψητά κρεμμύδια με Κτήμα Άλφα Tannat και για το τέλος, Γρανίτα και σαλάτα από αγριοφράουλες με μπαλσάμικο με Μαλαγουζιά Alpha Omega.

Πληροφορίες: GB Corner, Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, Σύνταγμα, Αθήνα, 210 3330000.