Γεύσεις Κίνας στη… Θεσσαλονίκη
Γνωρίστε την πολύχρωμη κινέζικη κουζίνα στο επόμενο δείπνο της Wine Plus στο εστιατόριο Chan του Met Hotel στη Θεσσαλονίκη και ζήστε μια διαφορετική εμπειρία γεύσεων Ανατολής.
Σε γνωριμία με την πολύχρωμη και πολυδιάστατη κινέζικη κουζίνα σας προσκαλεί η Wine Plus την Τετάρτη 11/2, σε ένα δείπνο που θα μυρίσει… Ανατολή.
Μια περιήγηση στα γευστικά μονοπάτια του καντονέζικου στυλ που λατρεύει τον ατμό, στα πικάντικα φαγητά του Σετσουάν, τα γλυκύτερα της Σαγκάης και τα στιβαρά της κουζίνας του Βορρά, σας περιμένει στη Θεσσαλονίκη στο εστιατόριο Chan του The Met Hotel.
Ταυτόχρονα, αρωματικά λευκά, στιβαρά ροζέ και πικάντικα ερυθρά κρασιά αναδεικνύονται τέλειοι παρτενέρ των δημιουργιών του executive chef του ξενοδοχείου Δημήτρη Τσανανά.
Συγκεκριμένα, το μενού περιλαμβάνει spring roll με κοτόπουλο και λαχανικά, σαλάτα τραγανών λαχανικών με μοσχαρίσιο φιλέτο και chilli-sour sauce (με επιλογή ανάμεσα στα κρασιά Thema rose 2014 Κτήμα Παυλίδη, Δρυόπη ροζέ 2014 Κτήμα Δρυόπη), dumplings με γέμιση από χοιρινό κρέας, γαρίδες και κινέζικα μανιτάρια (με κρασί Chardonnay 2014 Κτήμα Αρβανιτίδη), πάπια Πεκίνου με ανάλαφρες πιτούλες, λαχανικά και hoi sin sauce (με επιλογή ανάμεσα στα κρασιά Château La Tour de l'Évêque 2012 και Ξινόμαυρο 2010 Αργατία) και τέλος γλύκισμα με ζεστή σοκολάτα γάλακτος, crumble αμυγδάλου και καραμελωμένες μπανάνες αρωματισμένες με sake. Όλα σε μια βραδιά όπου τόσο οι γεύσεις της Κίνας, όσο και το κατάλληλο κρασί, θα κρατήσουν τους ουρανίσκους σας ικανοποιημένους!
Πληροφορίες: Εστιατόριο Chan, The Met Hotel, 26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη, 2310 017000, στις 11/2, ώρα 21:00, κόστος 34 ευρώ/άτομο, www.wineplus.gr







