Oozora: εκεί που η εξωτική Ταϊλάνδη συναντά τη… μυστήρια Ιαπωνία

oozora
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Το εστιατόριο Οozora ταξιδεύει για τρίτη χρονιά στο άπειρο των γεύσεων φέρνοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα την κουζίνα που «συστήνει» με δεξιοτεχνία τις γεύσεις της Ταϊλάνδης σε αυτές της Ιαπωνίας.

Εξευρωπαϊσμένες, ανατολίτικες fusion γεύσεις με την επιμέλεια του σεφ Γιώργου Βενιέρη, σε ένα ανανεωμένο μενού 50-50 έρχονται να λύσουν το γρίφο του… «ανικανοποίητου» στο εστιατόριο Oozora. O κατάλογός του φροντίζει τόσο ώστε να διατηρήσει το sushi bar στο υψηλό επίπεδο που είχε θέσει εξαρχής, όσο και για τους αυστηρούς οπαδούς του "black cod" και τους απαιτητικούς του "rib eye".

Ο κατάλογος του bar είναι εξίσου προσεγμένος, καθώς προσφέρει μία ποικιλία κρασιών, η οποία μπορεί να συνοδεύσει κάθε πιάτο διατηρώντας τη γεύση σε ισορροπία. Η 50-50 λογική βρίσκει υποστηρικτή και τον διευθύνοντα mixologist του bar, που δημιουργεί μια ταυτότητα γεύσης για κάθε cocktail. Από το Τζαμαικανό Peachie-Peach, όπου με τον εξωτικό του χαρακτήρα και την ανάμειξη της guava αφήνει μια ανάλαφρη και φρουτώδη αίσθηση, μας ταξιδεύει στο Ιαπωνικό Βlack Lotus, το οποίο συνδυάζει ανατρεπτικά το Ιαπωνικό Sake με το παλαιωμένο ρούμι.

Κι αν αναρωτιέστε για γεύσεις και πιάτα, θα βρείτε πλήθος σαλατών στο Sushi Bar, με γαρίδες, σολομό, καβούρια, αβοκάντο, κρύα ορεκτικά όπως ταρτάρ καβουριού και τόνου, σαλάτα με φύκια και πολλά άλλα, rice paper rolls με καβούρι και πάπια μεταξύ άλλων, αλλά και ζεστά πιάτα με μοσχάρι με τζίντζερ και τσίλι, καλαμάρι με σόγια, κοτόπουλο, κυρίως με μπακαλιάρο με πικάντικα νουντλς, σολομό με σουσάμι και σόγια, αστακό με κάρυ και ρύζι και άλλα πολλά, με το σούσι του εστιατορίου, φυσικά, να αποτελεί μια δυνατή επιλογή.

Για να γλυκαθείτε, σας περιμένει ψητή μπανάνα με καραμέλα, κέικ καρύδας, μάνγκο brulee και σοκολατένιες εκπλήξεις, που θα σας κάνουν να ενδώσετε στον πειρασμό, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Από τις 23/1, μάλιστα, οι κατάλογοι του Oozora έχουν ανανεωθεί με νέες, έως και 20% χαμηλότερες τιμές, διατηρώντας ωστόσο την ίδια ποιότητα στα υλικά.

Κι αν σας αγχώνει το θέμα του parking, το εστιατόριο έχει φροντίσει και γι’ αυτό, αφού υπάρχει χώρος parking απέναντι από το Oozora που εξυπηρετεί αποκλειστικά τους πελάτες, άλλα και ειδικές ράμπες και ανελκυστήρες που διευκολύνουν την άνοδο και την κάθοδο των ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Πληροφορίες: Οοzora Restaurant, Κηφισιά, Ομήρου 18 & Αγ.Τρύφωνος 15, 210-8018516, https://www.facebook.com/oozora.restaurant