Το Κατώγι Αβέρωφ και η Στροφιλιά καταφτάνουν στο εστιατόριο Safka

safka
ΔΕΥΤΕΡΑ, 09 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Μια συναρπαστική οινογευσιγνωσία με τα οινοποιεία Κατώγι Αβέρωφ και Στροφιλιάς, από το Μέτσοβο ως την Ανάβυσσο και την Πελοπόννησο, πρόκειται να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στο εστιατόριο Safka.

Το νορβηγικής κουζίνας εστιατόριο Safka πρόκειται να υποδεχτεί κρασιά από το Κατώγι Αβέρωφ και το Οινοποιείο Στροφιλιά, την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, συνδυάζοντας ιδιαίτερες γεύσεις με καινούργια κρασιά.

Τα δύο κτήματα, ως γνωστόν, είναι πολύ φημισμένα για τα κρασιά τους με σταθερότητα στην ποιότητα. Εκτός από τα δημοφιλή Μαλαγουζιά της Στροφιλιάς και το ερυθρό Κατώγι Αβέρωφ, θα έχετε  την ευκαιρία να δοκιμάσετε κάτι πολύ ιδιαίτερο: το ξεχωριστό στην Ελλάδα Τraminer  του Αβέρωφ, καθώς και το Ξινόμαυρο Νάουσας 2011.

Ο chef  του εστιατορίου Safka, SamuKoskinen, και η ομάδα του δημιούργησαν ένα μενού 4 πιάτων βασισμένο αποκλειστικά στις συγκεκριμένες ετικέτες, ενώ αυτή τη βραδιά θα παρευρίσκεται ομάδα ανθρώπων και από τα δύο οινοποιεία.

Απολαύστε γεύσεις και αρώματα, αλλά και να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία και τα κρασιά τους, σε μια βραδιά αφιερωμένη στο κρασί και τις γεύσεις.

Στο μενού της βραδιάς θα βρείτε σαλάτα με ραντίτσιο και αντίβ, βιολογικό αυγό, σεβρ Μετσόβου και βινεγκρέτ μελιού, η οποία θα συνδυαστεί με Μαλαγουζιά, Στροφιλιά 2013, ριζότο κολοκύθας με άγρια μυρωδικά και Μετσοβόνε που θα συνδυαστούν με Traminer, Κατώγι Αβέρωφ 2013, σιγοψημένο χοιρινό λαιμό με πουρέ ρεβιθιών, βολίτες και σάλτσα με κρεμμυδάκια εσαλότ και κόκκινο κρασί που θα συνοδευτούν με Ξινόμαυρο Νάουσας, Κατώγι Αβέρωφ 2011 και για επιδόρπιο μους μαύρης σοκολάτας με μαρμελάδα βερίκοκο και μαριναρισμένα φρούτα του δάσους που θα ταιριάξει άψογα με Κατώγι Αβέρωφ, Cabernet Sauvignon – Αγιωργίτικο - Merlot 2010.

Στο δείπνο περιλαμβάνεται το φρεσκοψημένο ψωμί βύνης του Safka, ενώ η ποσότητα του κάθε κρασιού θα είναι 120-150 ml.

Πληροφορίες: Safka Bar Restaurant Nordic Cuisine, Μεγάλου Αλεξάνδρου 80-82, Κεραμεικός, 210-52 43 340, στις 11/2, κόστος: 33 ευρώ/άτομο μαζί με το κρασί.