Ένας… greek chic Γαϊδαρος στο Κολωνάκι

gaidaros-all-day-bar-kolonaki
ΤΡΙΤΗ, 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Νέα άφιξη στο Κολωνάκι, με το all day Greek Bistrot Bar Γαϊδαρος, το οποίο πάει… κόντρα στο κινέζικο ωροσκόπιο και βάζει στόχο να μετατρέψει τη χρονιά του τράγου, στη χρονιά του… Γαϊδάρου.

Το τέλος του 2014 και η αρχή του 2015 μας βρήκε με μια νέα πρόταση στη Σκουφά 47-49 στο Κολωνάκι, αφού εκεί πλέον υπάρχει ένας… Γαϊδαρος. Ένα καινούργιο all day Greek bistrot bar, που αγαπά την εξαιρετική μουσική, τις νόστιμες γεύσεις και τα σπάνια αποστάγματα.

Με έναν μοναδικό τρόπο και μέσα από τα μάτια της Εφης Μπούρου, της Μαργαρίτας Σταυγιαννουδάκη και του Βασίλη Φλώρου, κατά κόσμον Mpilas, ο Γάιδαρος υποδέχεται τον κόσμο που θέλει να διασκεδάσει με άποψη, που ξέρει να συναναστρέφεται, που αφήνει το τηλέφωνο στην άκρη και συγχρωτίζεται, χωρίς δεύτερη κουβέντα. Και επιπλέον, φέρνει ξανά στην καθημερινότητά μας την vintage αύρα μιας άλλης, πιο γλυκιάς εποχής του Κολωνακίου και επαναδιαπραγματεύεται το Greek Chic.

Ο Γαϊδαρος λοιπόν αγαπά τη μουσική, η οποία πρωταγωνιστεί κάθε βράδυ με djs, jazz swing, funk και soul ακούσματα και «Speakeasy» πάρτι που μας προσκαλούν στη μαγεία των 20’s, 30’s και 40’s και την εποχή της ποτοαπαγόρευσης, ενώ παράλληλα, το φαγητό και τα κοκτέϊλ πρωτοστατούν για την ιδιαιτερότητά τους και τη φροντίδα που φέρει τη σφραγίδα των ειδικών.

Στον Γαϊδαρο, ο ελληνικός καφές φτιάχνεται στο μπρίκι και σερβίρεται με λουκούμι, ο γαλλικός παρασκευάζεται με ακρίβεια γραμμαρίων για να είναι όσο γευστικός πρέπει κι όσο δυνατός επιθυμείτε, ενώ τα τσάγια σερβίρονται σε vintage κούπες.  Γιατί κάθε επίσκεψη στον Γαϊδαρο αποτελεί και μια εμπειρία-αναδρομή σε άλλη εποχή: η ευγένεια, η ποιότητα, οι χαμένες γεύσεις και οι σπάνιες μουσικές συναντούν το σήμερα στην καλύτερή του εκδοχή.

Τα μεσημέρια, το τραπέζι στρώνεται με τα καλύτερα προϊόντα της ελληνικής γης, ενώ τα βράδια, τα κοκτέιλ έχουν όνομα και γεύση ελληνική καθώς και μια ιστορία που τα κάνει θρυλικά: η Μπλάντυ Μαρίκα, το Ντέι Ντέι, το Πεφταστέρι, η Πεντοζάλη.

Το μενού, με αγνά ελληνικά προϊόντα, επαναδιαπραγματεύεται το τίμιο, comfort food, το οποίο σέβεται τις αλλαγές της εποχής: Αμφίψωμα σε ψωμί από καλαμπόκι, σιμιγδάλι και προζύμι ή ψωμάκι με καρύδι ή ψωμί σίκαλης) με ελληνικό προσούτο, μανούρι και ρόκα ή μορταδέλα Δράμας και κατίκι Δομοκού ή ελληνική πέστροφα με μαγιονέζα πορτοκαλιού, φρέσκιες σαλάτες (Ντάκος Greek Chic, Σπανάκι baby με αποξηραμένο σύκο και κατίκι Δομοκού, Σαλάτα με ρόκα, μαρούλι, σπανάκι, κόκκινο λάχανο χοιρινά φιλετάκια, αλλά και η ιδιαίτερη σαλάτα με φακές, κόκκινη πιπεριά, λιαστή ντομάτα, τηγανητό αυγό και λάδι αντζούγιας), που αποτελούν ιδανικό γεύμα, το οποίο μπορείτε να συνοδεύσετε με μια φανταστική σούπα, την τάρτα ημέρας ή την ποικιλία ελληνικών τυριών: αρσενικό Νάξου, λαδοτύρι Μυτιλήνης, γραβιέρα Αμφιλοχίας, μανούρι Λάρισας. Ακόμη, ελληνικά ζυμαρικά, όπως τα στριφτάδια με σάλτσα φέτας και σπανάκι, πένες με κιμά από χωριάτικο λουκάνικο και στριφτάδια με χταπόδι, κάπαρη και ξύσμα μοσχολέμονου και φυσικά γλυκά που μας ταξιδεύουν στην παιδική αθωότητα: πορτοκαλόπιτα, καταΐφι, σοκολατόπιτα, μους γιαουρτιού με μπισκότο και γλυκό κουταλιού βύσσινο, καθώς και μους γιαουρτιού με αποξηραμένο κίτρο, χυμό και ξύσμα μοσχολέμονου, όλα μας περιμένουν στον Γαϊδαρο.

Ο Γαϊδαρος, ο δανδής της οδού Σκουφά, ευγενής κι εξαιρετικός οικοδεσπότης, εκκεντρικός τόσο ώστε να γράφει το όνομά του με διαλυτικά στο «ι» αντί για τόνο στο «α», αξιολάτρευτος, μπον βιβέρ και πολυταξιδεμένος, επέστρεψε στο Κολωνάκι, στην αστική γειτονιά της πόλης, η οποία φαίνεται να έχει χάσει τον προσανατολισμό της. O Γαϊδαρος έχει υπομονή, πείσμα και δύναμη, οξυμένη αισθητική κι έναν πόθο: να περνάμε όλοι καλά. Κάτι που θα διαπιστώσουμε σύντομα!

Πληροφορίες: Γαϊδαρος Greek Chic, Σκουφά 47- 49, Κολωνάκι, 210 3643927, www.facebook.com/gaidarosgrchic