7 ταινίες με υπέροχο… φαγητό (και γλυκό)

julie-julia
ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Εκτός από την πλοκή, κάποιες ταινίες «κρύβουν» και γαστριμαργικές προτάσεις που στους λάτρεις του φαγητού μένουν αξέχαστες!

Το φαγητό στις ταινίες μπορεί να μην είναι πρωταγωνιστής –συνήθως- μπορεί, όμως, να κλέψει την παράσταση. Ας δούμε 8 αποσπάσματα από ταινίες που μας έκαναν να… λιγουρευτούμε το γεύμα που μας πρόβαλαν.

Julie & Julia
Μια ταινία που σχεδόν σου μυρίζουν τα φρέσκα λαχανικά, οι γαλοπούλες, τα μπέικον και όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται σε κάθε συνταγή. Αν και είναι δύσκολο να διαλέξουμε μια σκηνή απ’ όλη την ταινία, αυτή που μας έρχεται στο μυαλό είναι όταν η Έιμι Άνταμς και ο Κρις Μεσίνα καταβροχθίζουν κάτι τραγανές μπρουσκέτες που γεμίζουν το στόμα και θες να τους φωνάξεις «φυλάξτε μια και για μένα».

Δείτε στο youtube.

9 ½ εβδομάδες
Η Κιμ Μπάσιντζερ και ο Μίκι Ρουρκ φαίνεται πως έκαναν υγιεινή διατροφή, τρώγοντας τίποτα παραπάνω από κάτι πιπεριές, κεράσια, ζελέ και μέλια στην επίμαχη σκηνή. Πολλά μέλια. Στην παρωδία Hot Shots!, όμως, όπου την ίδια σκηνή αναπαριστούσε ο Τσάρλι Σιν με την Βαλέρια Γκολίνο, τα πράγματα πήραν… παχυντικές διαστάσεις με κάτι αβγά με μπέικον να ψήνονται στην κοιλιά της όμορφης πρωταγωνίστριας.

Δείτε στο youtube.

Pulp Fiction
Ο Τζον Τραβόλτα βγάζει έξω τη γυναίκα του αφεντικού του, Ούμα Θέρμαν, σε ένα εστιατόριο ονόματι Jack Rabbit Slim, σε ‘50s διακόσμηση, με σερβιτόρο τον… Μπάντι Χόλι. Η Ούμα, στο ρόλο της Μία Γουάλας, παραγγέλνει μπέργκερ και το milk shake των 5 δολαρίων, το οποίο κινεί την περιέργεια του Τραβόλτα που θέλει να το δοκιμάσει για να δει πώς είναι ένα milk shake που κοστίζει 5 δολάρια. Συμφωνεί ότι είναι υπέροχο. Από το 1994, αυτό το milk shake μας έχει στοιχειώσει…

Δείτε στο youtube.

Ρατατούης
Δεν έχει σημασία που είναι animation. Η σκηνή που ο κριτικός εστιατορίων Anton Ego δοκιμάζει το ratatouille και γεύεται το φαγητό όπως ήταν παιδί, μας κάνει να θέλουμε να ορμήσουμε μέσα στην οθόνη και να του το πάρουμε από τα χέρια.

Δείτε στο youtube.

Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας
Όποιος μπορεί να παρακολουθήσει αυτή την ταινία και να μην λαχταρίσει σοκολάτα, έστω κι αν δεν την καταναλώνει συνήθως, πραγματικά αξίζει κάποιου είδους βραβείο –σίγουρα όχι σοκολατένιο. Από την αρχή μέχρι το τέλος της, η σοκολάτα είναι η πρωταγωνίστρια και σας συστήνουμε να μην κάτσετε ποτέ να τη δείτε αν δεν έχετε δίπλα σας προμήθειες.

Δείτε στο youtube,

Stand by me
Όταν ο Γκόρντι αφηγείται μια από τις ιστορίες του στους φίλους του, φτάνει και στο σημείο ενός διαγωνισμού pie-eating, όπου οι διαγωνιζόμενοι τρώνε τη μια πίτα με μύρτιλα μετά την άλλη, βουτώντας το κεφάλι τους μέσα, με δεμένα χέρια. Μπορεί ο διαγωνισμός να καταλήγει με… εμετούς, αλλά αυτές τις πίτες τις επιθυμήσαμε όλοι ως παιδιά, όταν είδαμε πρώτη φορά το Stand by me.

Δείτε στο youtube.

Η μέρα της μαρμότας
Ο Bill Murray για κάποιο περίεργο λόγο ζει την ίδια (άσχημη) μέρα ξανά και ξανά, συναντώντας τους ίδιους ανθρώπους στα ίδια σημεία. Όταν μετά από κάμποσες αυτοκτονίες καταλαβαίνει ότι δεν πρόκειται να πεθάνει ποτέ, αφού την επόμενη ημέρα ξυπνά σώος και αβλαβής, κάνει αυτό που κάθε νοήμων άνθρωπος θα έκανε: τρώει ντόνατ, τάρτες, μιλκ σέικ και τούρτες σαν να μην υπάρχει αύριο.

Δείτε στο youtube.