Mια μπίρα με την υπογραφή... τριών αστεριών Michelin
Φωτογραφία: www.estrelladamminedit.com/en
H πρώτη μπίρα του Ferran Adria είναι πραγματικότητα. Έφτασε στην Αθήνα πριν λίγους μήνες και διαδόθηκε σε επιλεγμένα εστιατόρια, μπαρ και κάβες της πόλης. Το click@Life τη δοκίμασε και μεταφέρει εντυπώσεις.
Η νεοαφιχθείσα μπίρα του Ferran Adria, του σεφ με τα τρία αστέρια Michelin, ακούει στο όνομα «Estrella Damm Inedit» που σημαίνει «καινούργιο», «αυτό που δεν έχει ξαναγίνει». Πρόκειται για μια μίξη από βύνη κριθαριού και σιταριού, αρωματισμένη με κόλιανδρο, φλούδες πορτοκαλιού και γλυκόριζα.
Έχει δημιουργηθεί ειδικά για να συνοδεύει τις γευστικές επιλογές σε ένα τραπέζι, αφού αφορμή για τη δημιουργία της από τον Ferran Adria ήταν η αρχική του επιθυμία να δημιουργήσει μια μπίρα που θα συνδεθεί στενά με τις εκλεκτικές γαστρονομικές επιλογές και την καλή κουζίνα, στην οποία έτσι κι αλλίως έχει αφιερωθεί εδώ και χρόνια ο ίδιος. Αυτός είναι ο αρχικός στόχος που επιθυμεί να πετύχει μέσω της «Estrella Damm Inedit» και ο οποίος διαφοροποιεί τη συγκεκριμένη μπίρα από όλες τις άλλες και την καθιστά μοναδική.
Έχει πολλά αρώματα και θολή όψη. Τα αρώματα λουλουδιών αφήνουν μια αίσθηση φρεσκάδας στο στόμα αλλά και μια γλυκιά γεύση μπαχαρικών. Ο αφρός της είναι σχεδόν κρεμώδης και το ανθρακικό της λεπτό και διακριτικό, που δεν σε φουσκώνει ούτε αφήνει τη μυρωδιά της μπίρας έντονη στο στόμα, παρ’ ότι η γεύση της μένει για ώρα.
Φωτογραφία: www.estrelladamminedit.com/en
Ο προτεινόμενος τρόπος σερβιρίσματός της είναι διαφορετικός από αυτόν της κοινής μπίρας καθώς πίνεται παγωμένη, σε ποτήρι λευκού κρασιού γεμισμένο μέχρι τη μέση και αφού ανοιχθεί, το μπουκάλι διατηρείται σε σαμπανιέρα με πάγο.
Ταιριάζει ιδιαίτερα με πιάτα υψηλής κουζίνας, όπως αυτά που περιέχουν εσπεριδοειδή και λάδι, με σαλάτες, με ξιδάτες sauces, με πικρά συστατικά όπως τα σπαράγγια και οι αγκινάρες, με λιπαρά ψάρια όπως ο σολωμός και ο τόνος, αλλά και με παχιά τυριά.
Παραγωγοί της είναι η ζυθοποιία Damm brewmasters –οι κληρονόμοι μιας παράδοσης αιώνων-, ο Ferran Adria, o Juli Soler, ο David Seigas και η ομάδα των sommelier του πολυβραβευμένου εστιατορίου El Bulli.
Μια δοκιμή φτάνει για να σας πείσει ότι εδώ έχουμε κάτι διαφορετικό. Αναζητήστε την Estrella Damm Inedit σε επιλεγμένες κάβες, εστιατόρια και μπαρ.
ΒΑΛΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ







