Καφέ Θίασος: το Χαλάνδρι… αλλιώς

kafe-thiasos-xalandri
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Στην πιο “in” περιοχή των τελευταίων χρόνων, εκεί που πρωταγωνιστούν πάσης φύσεως φαγάδικα, bar και πλήθη στους πεζοδρόμους, ένας… «Θίασος» κατάφερε να βρει τη δική του γωνιά, λίγο παραπέρα, και να κλέψει την παράσταση στους καφέδες και τα κοκτέιλ.

Πριν ένα χρόνο, το Μάρτιο του 2014, ένα νέο καφέ-μπαρ άνοιξε στο Χαλάνδρι πηγαίνοντας κόντρα στην κρίση και αξιοποιώντας έναν ανοιχτό χώρο ανάμεσα σε 2 πολυκατοικίες στην Αριστοφάνους. Το όνομα αυτού «Θίασος» και ο στόχος του να φέρει ένα διαφορετικό αέρα στην περιοχή, σερβίροντας καφέ, τσάι, κοκτέιλ και ό,τι τραβήξει η όρεξη αυτών που θέλουν να αποφύγουν το… αλαλούμ των πεζοδρόμων, να πιουν τον καφέ τους λίγο πιο ήσυχα και να απολαύσουν –πλέον- την άνοιξη στην αεράτη αυλή του.

Στο εσωτερικό του, κυρίαρχο το ανοιχτόχρωμο ξύλο και τα τούβλα, σε έναν cozy χώρο με χαμηλό φωτισμό, αυτό, όμως, που θα σας κερδίσει τώρα που ο καιρός «μυρίζει» άνοιξη είναι αυτό που λέμε… «στο βάθος κήπος», που συνιστά μια από τις καλύτερες προτάσεις της περιοχής για χαλάρωση ανάμεσα σε δέντρα, βότσαλα, μικρά, ρομαντικά τραπεζάκια και αέρα άνοιξης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να σας κάνει να ξεχαστείτε για λίγο και να νομίσετε πως έχει ξεκινήσει η άδειά σας και βρίσκεστε εκδρομή στην εξοχή.

Σε αυτή την προσεγμένη αυλή μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ και το τσάι σας, επιλέγοντας ανάμεσα σε διάφορες γεύσεις πέραν των κλασικών, όπως τσάι με goji berry (3,5 ευρώ), ζεστό τσάι γιασεμί με μπαχαρικά (3,30 ευρώ), μαύρο τσάι με βατόμουρο και λεμόνι (3,30) και τη σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, καφέ Giacometto, δηλαδή διπλό εσπρέσο σε γυάλινη κούπα, επικαλυμμένη με… πραλίνα (4,80 ευρώ), ένας καφές που θα σας κάνει να παραμιλάτε!

Το μαγαζί έχει προβλέψει και για όσους θέλουν να κάνουν ένα γευστικό διάλειμμα, αφού στον κατάλογό του μπορούν να βρουν ομελέτες, κλαμπ σάντουιτς και τοστ, όλα από το πρωί που ο «Θίασος» βάζει μπρος και ξεκινά να δημιουργεί ροφήματα και σνακ.

Τους πιο βραδινούς τύπους περιμένουν υπέροχα κοκτέιλ, όπως το κοκτέιλ Thiasos (βότκα, τζίντζερ, creme de mure), το Capone’s trap (τζιν, apricot, μπράντι, τζίντζερ) και το Midori sour (midori, lime, βότκα), μεταξύ άλλων, σε προσιτές τιμές (ξεκινούν από 6 ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 10) υπό τους ήχους lounge, rock, swing και jazz μελωδιών, με διαφορετικούς dj να δίνουν το δικό τους ηχόχρωμα σε κάθε βραδιά. Από το πρόγραμμα δεν λείπουν και τα διάφορα πάρτι, συνήθως Παρασκευή και Σάββατο, αλλά ενίοτε και μεσοβδόμαδα, όπου τα κοκτέιλ «δίνουν και παίρνουν» και ο κόσμος απολαμβάνει το παρεΐστικο κλίμα, συνδυάζοντας ψαγμένη μουσική και άνεση, χωρίς να ψάχνει να βρει σημείο που να αγκομαχά να χωρέσει ακόμη και με τα χέρια στην ανάταση, όπως συνηθίζεται σε πολλά μαγαζιά εντός κι εκτός περιοχής.

Αν, λοιπόν, «ξεφύγετε» από τις… Σειρήνες και απαρνηθείτε την πολυκοσμία ή θελήσετε για αλλαγή να τσεκάρετε και μια άλλη πλευρά του Χαλανδρίου, πιο low-profile, o «Θίασος» σας περιμένει να «πιάσετε» μαζί την άνοιξη –γιατί όχι- με ένα Capone’s Trap στο χέρι, αραχτοί στην ανοιχτή αυλή του.

Πληροφορίες: Καφέ Θίασος, Αριστοφάνους 10, Χαλάνδρι, 210 6830453, https://www.facebook.com/thiasoshalandri?fref=photo