6 μέρη που θα βρείτε τα νοστιμότερα πασχαλινά κουλουράκια

koulourakia-pasxa
ΔΕΥΤΕΡΑ, 06 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Τα λατρεύουμε όλοι, αλλά οι περισσότεροι δύσκολα θα καθίσουν να… ζυμώσουν πασχαλινά κουλουράκια. Όχι τόσο γιατί βαριούνται, αλλά γιατί μπορούν να τα πάρουν έτοιμα, μοσχομυριστά και εγγυημένα λαχταριστά –αρκεί να ξέρουν από πού.

Ξέρουμε ότι η εμπειρία των περισσοτέρων με το πλάσιμο των κουλουριών δεν έχει προχωρήσει παραπάνω από το παιδικό τραγούδι «πλάθω κουλουράκια, με τα δυο χεράκια» και την ανάλογη κίνηση-παντομίμα που το συνοδεύει. Επειδή, όμως, Πάσχα χωρίς τα εποχικά κουλουράκια –μεταξύ άλλων- δεν γίνεται, το clickatlife.gr συγκέντρωσε για εσάς τα μέρη όπου μπορείτε να τα πάρετε έτοιμα, χωρίς να χάσετε τίποτα από τη νοστιμιά τους.

Bakas patisserie cafe
Μπάκας Γ. Patisserie-Cafe

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, με άκρως πασχαλινή, δημιουργική διάθεση στον Μπάκα της Λεωφ. Πεντέλης θα βρείτε ανάμεσα στα υπέροχα πασχαλινά αβγά και τις λαχταριστές, σοκολατένιες φιγούρες-σοκολατάκια, διάφορα είδη από τραγανά, πασχαλινά κουλουράκια, τα οποία μπορείτε να συνδυάσετε με τσουρέκια και σοκολατένιες λιχουδιές σε υπέροχα καλάθια και να κάνετε κάποιον πολύ ευτυχισμένο!
(Αγίας Σκέπης 3, Λεωφ. Πεντέλης, 210 8033160, facebook page)

Papachristou Home Cookies

Η επωνυμία του το λέει ξεκάθαρα: σπιτικά κουλούρια, μπισκότα και δεν συμμαζεύεται! Αν το Παγκράτι σας πέφτει κοντά, εκεί θα βρείτε όχι απλά πασχαλινά κουλουράκια, αλλά κουλουράκια φτιαγμένα με παραδοσιακές συνταγές, χωρίς χημικά και συντηρητικά, νηστίσιμα και μη, από το αγνότερα υλικά που θα σας κάνουν να μην μπορέσετε να τα ξεχωρίσετε από αυτά της μαμάς σας. (Φιλολάου 21, Παγκράτι, 2107017919, http://www.homecookies.gr/index-4.html).

Sweet Alchemy

Με την υπογραφή του Στέλιου Παρλιάρουμ στο Sweet Alchemy της Κηφισιάς –ή και του Κολωνακίου- θα βρείτε πασχαλινά κουλούρια με την κλασική παραδοσιακή σμυρναίικη συνταγή και αν θέλετε να το… πάτε λίγο παραπέρα, μπορείτε να δοκιμάσετε και τα πασχαλινά μπισκότα που περιέχουν ζαχαρωμένα λουλούδια στη ζύμη τους, βγαίνουν σε διάφορα σχέδια και δίνουν… άλλη γεύση στο Πάσχα. (Κολοκοτρώνη 9, Κηφισιά, 210 8080480, Ηροδότου 24, Κολωνάκι, 210 7240205, http://www.steliosparliaros.gr/)

Κωνσταντινίδης

Κωνσταντινίδης

Στο Γουδί, στην Αγία Παρασκευή και στους Αμπελόκηπους, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, τα Ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης, πιστά στην παράδοση και στα γλυκά με ιστορία από τη Μικρά Ασία, έχουν πάντα τη δική τους πρόταση για το πασχαλινό τραπέζι. Εκτός από το υπέροχο τσουρέκι σε διάφορες παραλλαγές με πραλίνα φουντουκιού, πατέ κάστανο κ.ο.κ., στα διάφορα καταστήματα Κωνσταντινίδης, τα παραδοσιακά, μυρωδάτα σμυρναίικα δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. (http://www.konstandinidis.com/el/welcome)

Δέσποινα

Το «Μιλφέιγ της Δέσποινας» σίγουρα έχει παίξει ρόλο στο να κάνει το Ζαχαροπλαστείο «Δέσποινα» διάσημο στην Αθήνα και τα κουλουράκια της, όμως, δεν πάνε πίσω. Οι κλασικές «κοτσίδες», αλλά και τα στρογγυλά πασχαλιάτικα κουλουράκια, με βούτυρο και αβγό, άκρως τραγανιστά και νόστιμα, υπόσχονται να σας πάρουν λίγο το βλέμμα από τα μιλφέιγ… (Πατριάρχη Ιωακείμ, 210 7295582)

mr baker
Mr. Baker

Πασχαλινά κουλουράκια με μαχλέπι, κουλουράκια χωρίς ζάχαρη, αλλά και πλήθος άλλων γεύσεων, όπως κουλουράκια πορτοκαλιού, λαδοκούλουρα, κουλουράκια πορτοκάλι-σταφίδα κ.ά. σας περιμένει στο Mr. Baker, αν θέλετε φέτος το Πάσχα να πειραματιστείτε και να δοκιμάσετε γεύσεις. Κι εδώ, οι παραδοσιακές συνταγές, τα αγνά υλικά και το «μεράκι», είναι κάποια από τα στοιχεία, τα οποία γίνονται ολοφάνερα στα προϊόντα τους. (Δορυλαίου 3, Πλ. Μαβίλη, Αθήνα, 210 6420285, http://www.mrbaker.gr/)