Pure bliss: αγνότητα, νοστιμιά και γούστο, στο κέντρο της Αθήνας!

pure-bliss-agnotita-nostimia-kai-gousto-sto-kentro-tis-athinas

ΤΡΙΤΗ, 02 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011

Ένας ιδιαίτερος εναλλακτικός πολυχώρος στο κέντρο της Αθήνας, με βιολογική κουζίνα που «εκμεταλλεύεται» στο έπακρο τα καλά της φύσης.

Το Pure bliss ίσως να το γνωρίζετε οι περισσότεροι ως ένα γουστόζικο μπαράκι με χαρούμενη διάθεση, σε έναν ήσυχο πεζόδρομο στο κέντρο της Αθήνας. Είναι όμως πολλά περισσότερα από αυτό. Ουσιαστικά πρόκειται για τον πρώτο εναλλακτικό πολυχώρο στην Ελλάδα, όπου στοιχεία της φύσης και απλά υλικά, συνθέτουν ένα παραμυθένιο σκηνικό για τους επισκέπτες του, με χαρούμενα χρώματα και πρωτότυπη διακόσμηση.

Εκεί, ανάμεσα σε άλλα, μπορεί κανείς να ζήσει στιγμές… βιολογικών απολαύσεων του ουρανίσκου, με φαγητό το οποίο παρασκευάζεται αποκλειστικά στην κουζίνα του και με υλικά βιολογικά κυρίως από έλληνες παραγωγούς. Τα λαχανικά είναι ελληνικά και φρέσκα και το μενού διαμορφώνεται ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των παραγωγών, αλλά και την εποχή. Στο Pure Bliss η ζάχαρη είναι βιολογική και ακατέργαστη, το λάδι είναι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, προϊόν βιολογικής καλλιέργειας από κορωνέικη ελιά και οι μπύρες και τα αναψυκτικά, είναι μόνο βιολογικά.

Ο κατάλογος διαθέτει πιάτα και για ιδιαίτερες διατροφικές προτιμήσεις όπως vegetarian, vegan και ωμοφαγικά, ενώ ο φούρνος μικροκυμάτων δεν είναι… ευπρόσδεκτος στην κουζίνα του.

Εμείς δοκιμάσαμε νοστιμότατη τάρτα με φέτα και καραμελωμένα κρεμμύδια, δροσερή σαλάτα με πράσινα λαχανικά και ρόδι, ταλλιατέλες με φρέσκια τομάτα και πέστο και ταλλιατέλες σολομού με σπανάκι, καπνιστό σολομό και κρέμα σόγιας και ήπιαμε ένα μοναδικό αναψυκτικό από cranberries! Το μενού περιλαμβάνει επίσης Thai style κοτόπουλο με ταϋλανδέζικη σάλτσα από γάλα καρύδας και βραστές πατάτες, πίτα Bliss με καρότο, κατσικίσιο τυρί και μυρωδικά και αρκετές ακόμη πρωτότυπες, βιολογικές γεύσεις, σε λογικές μάλιστα τιμές. Τέλος, μπορείτε να πιείτε βιολογικούς καφέδες και ροφήματα, βιολογικά τσάγια με πρωτότυπα αρώματα, αλλά και φρέσκους χυμούς φρούτων και λαχανικών.

Το Pure Bliss, αποτελείται από 3 επίπεδα συνολικού εμβαδού 300 τ.μ., με χώρους όπου μπορεί κανείς να γευματίσει ή να πιει το ποτό του, αλλά και που μπορούν να φιλοξενηθούν business lunches, cocktail parties, παρουσιάσεις προϊόντων και βιβλίων, να δοθούν press conferences και γενικά οποιαδήποτε εκδήλωση δημοσίων σχέσεων.

Πληροφορίες: Pure Bliss, Ρόμβης 24Α, Αθήνα, 210-3250360, 3250362, www.purebliss.gr .

Πόπη Αθανασοπούλου

[email protected]