Τι πρέπει να ξέρετε για το κρασί πριν βγείτε ραντεβού

krasi-erotas
ΤΡΙΤΗ, 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Ένα ποτήρι κρασί (τουλάχιστον) πρωταγωνιστεί σχεδόν πάντα σε ένα ερωτικό ραντεβού. Κι όσο πιο πολλά γνωρίζετε γι’ αυτό, τόσο περισσότερο μπορείτε να το αξιοποιήσετε προς… όφελός σας, ειδικά μια μέρα όπως του Αγίου Βαλεντίνου.

Θα έχετε διαπιστώσει και οι ίδιοι ότι το κρασί σε ένα ερωτικό ραντεβού παίρνει έναν πολύ αισθησιακό ρόλο, ειδικά όταν είναι κόκκινο, συμβολίζοντας το πάθος. Το άρωμά του, οι καμπύλες του ποτηριού, ο πειρασμός που δημιουργεί μετά την πρώτη γουλιά, όλα παίζουν ρόλο και το καθιστούν ένα… ακαταμάχητο ποτό.

Αν η ατμόσφαιρα είναι η κατάλληλη και το κρασί καλό, ξεδιπλώστε τις γνώσεις σας και προκαλέστε το ενδιαφέρον του ανθρώπου που έχετε απέναντί σας, εξηγώντας του μερικά πράγματα για το κρασί που θα σας ανεβάσουν στην εκτίμησή του και θα σας κάνουν κι εσάς –όπως κι αυτό- ακαταμάχητους.

Βάλτε λίγο κρασί και ξεκινάμε!

Άρωμα
Μόνο το άρωμα του κρασιού αρκεί για να προκαλέσει το έτερον ήμισυ στο ραντεβού σας, κι αν αναρωτιέστε το γιατί, ο λόγος είναι ότι το άρωμά του στην ουσία αντιγράφει τις φερομόνες, χημικές ουσίες που εντοπίζονται στο δέρμα και τις τρίχες και συνδέονται με τη σεξουαλική συμπεριφορά.

Λάμψη
Ένα ποτήρι κρασί μπορεί να χαρίσει και στους δυο σας μια σεξουαλική λάμψη, με τις πολυφαινόλες του να αναλαμβάνουν δράση και να αποτρέπουν τη γήρανση του δέρματος με το πέρασμα του χρόνου. Έχετε υπόψη σας, όμως, ότι τα… πολλά ποτήρια κρασί σε μια βραδιά έχουν αντίθετα αποτελέσματα, αφυδατώνουν και δεν χρειάζεστε να σας πούμε πώς είναι το δέρμα σας την άλλη μέρα το πρωί…

Πλήρες σώμα
Μιλώντας για το «σώμα» του κρασιού, πρέπει να ξέρετε ότι αναφερόμαστε στην υφή και το βάρος του. Ένα κρασί που χαρακτηρίζεται με «πλήρες σώμα» σημαίνει ότι είναι πλούσιο και σύνθετο, με γεύση που παραμένει στο στόμα για να την απολαύσετε. Ό,τι καλύτερο για ένα έντονο ραντεβού.

www.wikipedia.com
Μαρία Αντουανέτα
Αν αναρωτιέστε τι δουλειά έχει η βασίλισσα της Γαλλίας με το κρασί, πρέπει να ξέρετε ότι οι φήμες λένε πως το σχήμα του κλασικού coupe ποτηριού σαμπάνιας προσαρμόστηκε από ένα καλούπι κεριού που έγινε από το στήθος της Μαρίας Αντουανέτας. Παρ’ όλο που πρόκειται, φυσικά, για μύθο, πολλές ιστορικές γυναίκες όπως η Madam du Pompadour, η Madame du Barry (ερωμένες του Λουδοβίκου XV), η Joséphine de Beauharnais γυναίκα του Ναπολέοντα και η Ωραία Ελένη θεωρούνται να έχουν εμπνεύσει τη δημιουργία τέτοιου είδους… ποτηριών.

Επιθυμία
Το κόκκινο κρασί, το οποίο έχει και το χρώμα της αγάπης και του πάθους, θεωρείται ότι αυξάνει τη σεξουαλική διάθεση στις γυναίκες, με τους επιστήμονες να αναφέρουν ότι ουσίες που συναντάμε σε αυτό αυξάνουν τη ροή του αίματος και οδηγούν σε αυξημένα επίπεδα σεξουαλικής επιθυμίας, περισσότερο σε σχέση με άλλα αλκοολούχα ποτά,  σύμφωνα με έρευνα που έχει δημοσιευτεί στο Journal of Sexual Medicine.

Τα… ίχνη του αλκοόλ
Όταν πιάσετε ένα ποτήρι κρασί κι αρχίσετε να το στροβιλίζετε απαλά, θα παρατηρήσετε ότι δημιουργούνται κάποιες γραμμές σαν σταγόνες στο ποτήρι. Όσο περισσότερες είναι αυτές οι γραμμές, τόσο μεγαλύτερη είναι και η περιεκτικότητα του κρασιού σε αλκοόλ, γι’ αυτό πάρτε τα μέτρα σας.

Καλύτερο σεξ
Οι γυναίκες που πίνουν 1 με 2 ποτήρια κρασί την ημέρα, φαίνεται πως αισθάνονται περισσότερη ηδονή στο σεξ, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας. Η έρευνα έδειξε ότι το κρασί μπορεί να βελτιώσει τις σεξουαλικές επιδόσεις και σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης, η διασύνδεση του κρασιού με τη σεξουαλικότητα είναι γνωστή από την αρχαία Ελλάδα.

Στην υγειά του… κρασιού, λοιπόν!