Sani Gourmet: γαστρονομία πολλών αστέρων από Ανατολή και Μεσόγειο

sani-gourmet
ΤΕΤΑΡΤΗ, 06 ΜΑΙΟΥ 2015

Στο Δρόμο του Μεταξιού βαδίζει για δεύτερη χρονιά το Sani Gourmet, ξεδιπλώνοντας τη γαστρονομία των χωρών της Άπω και Εγγύς Ανατολής, καθώς και της Μεσογείου, σ' ένα ταξίδι με μυρωδιές και χρώματα που ξυπνούν μνήμες πολιτισμού, στα εστιατόρια του Sani Resort της Χαλκιδικής.

Διανύοντας φέτος τη δέκατη χρονιά του, το Sani Gourmet είναι ένας θεσμός, που ξεδιπλώνει μέσα από τις θεματικές του ενότητες ένα μωσαϊκό γεύσεων και πολιτιστικών «ενώσεων», προάγοντας τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων πάνω σ' έναν από τους σημαντικότερους τομείς του ανθρώπινου πολιτισμού: τη γαστρονομία.

Από τις 8 έως τις 17 Μαΐου, το Sani Gourmet, εστιάζει, αναδεικνύει και ρίχνει φως σε γαστρονομικές ιδιαιτερότητες λαών, οι οποίες για το δυτικό κόσμο είναι ίσως ανεξερεύνητες ακόμη και αδίκως μοιάζουν φαινομενικά «ασήμαντες» ή και «αδιάφορες», με τις δημιουργίες σεφ από διάφορες χώρες, οι οποίες θα φιλοξενηθούν στα εστιατόρια Water Restaurant, Sea You Up Restaurant, Tomata Restaurant και Byblos του Sani Resorts.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Σάνη ΑΕ, κ. Φωκίων Ζησιάδης, ­«Ο Δρόμος του Μεταξιού, αντίθετα με την κοινή αντίληψη πως πρόκειται για μία απλή, μονοσήμαντη διαδρομή, στην ουσία αποτέλεσε ένα αχανές και δαιδαλώδες δίκτυο παραδρόμων, πολιτισμικών και εμπορικών "μονοπατιών", διαμέσου διάσπαρτων οάσεων και κατά μήκος του διευρυμένου άξονα Oriental-Occidental. Αυτούς τους παραδρόμους πραγματεύεται φέτος το Sani Gourmet».

Πέρσι το Sani Gourmet ξεκίνησε τη μακριά διαδρομή του Δρόμου του Μεταξιού, η οποία συνεχίζεται φέτος, για να αφήσει μια σημαντική παρακαταθήκη στη σύγχρονη συζήτηση περί γαστρονομίας, πέραν του ότι το φαγητό δένει πολιτισμικά την Ασία με την Ευρώπη. Γι' αυτό το λόγο διευρύνει τη συμμετοχή των χωρών που συμμετέχουν, με προσκεκλημένους σεφ όχι μόνο από την Κίνα, την Ινδία, την Τουρκία, την Ελλάδα και την Ιταλία, αλλά και από την Περσία, τη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν, οι οποίοι θα δώσουν τη δική τους, ενδιαφέρουσα διάσταση στη θεματική αυτή ενότητα.

Οι συμμετέχοντες σεφ και τα εστιατόρια που θα τους απολαύσουμε είναι ο Alfred Prasad από την Ινδία, με 1 αστέρι Michelin, που θα βρίσκεται 8-11 Μαΐου στο Water Restaurant, o Tάσος Μαντής από την Ελλάδα που θα βρίσκεται 8-10 Μαΐου στο εστιατόριο Byblos, o Κemal Demirasal από την Τουρκία, που θα βρίσκεται 8-10 Μαΐου στο Sea You Up, o Anar Gasimov από το Αζερμπαϊτζάν, που θα βρίσκεται 8-10 Μαΐου στο εστιατόριο Ντομάτα, ο Lorenzo Cogo από την Ιταλία, με 1 αστέρι Michelin, που θα βρίσκεται 16-17 Μαΐου στο Water Restaurant, o Hamid Salimian από το Ιράν, που θα βρίσκεται 14-17 Μαΐου στο Byblos, o Tim Yau Lai από την Κίνα, με 2 αστέρια Michelin, που θα βρίσκεται 14-17 Μαΐου στο Sea You Up, o Χρύσανθος Καραμολέγκος από Ελλάδα, που θα βρίσκεται 11-13 Μαΐου και η... γυναίκα της παρέας Tamara (Tekuna) Gachechiladze από τη Γεωργία, που θα βρίσκεται 14-17 Μαΐου στο εστιατόριο Ντομάτα, με όλα τα δείπνα να ξεκινούν στις 20.30.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το promo video clip του Sani Gourmet 2015 του σκηνοθέτη Ηλία Παπαϊωάννου.

Πληροφορίες: http://www.sanigourmet.gr/En/TheFestival