Athens Food Festival: έτοιμοι για το πιο… νόστιμο φεστιβάλ της Αθήνας;

athens-food-festival
ΤΡΙΤΗ, 05 ΜΑΙΟΥ 2015

Για τρεις ημέρες η «καρδιά» της ελληνικής υπαίθρου «χτυπά» στο ΣΕΦ, σ΄ένα πλούσιο φεστιβάλ εξαιρετικού γαστρονομικού ενδιαφέροντος.

Στις 8, 9 και 10 Μαΐου ανοίγει τις πύλες του, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), το Athens Food Festival (διοργάνωση Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών – Π.Ε.Ν.Α. και Επιστημονικής Εταιρείας Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού (Ε.Ο.Σ.Σ.)), το πιο «νόστιμο» φεστιβάλ στην Αθήνα, που θα σας φέρει κοντά σε γεύσεις και αρώματα από την ελληνική γη.

Πάνω από 200 μικροί παραγωγοί απ’ όλες τις γωνιές της Ελλάδας, 500 διαφορετικά είδη τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, συνταγές και μυστικά μαγειρικής απ’ όλη τη χώρα, γαστρονομικές παρουσιάσεις από καταξιωμένους Έλληνες μάγειρες και γευσιγνώστες, δημιουργική απασχόληση για μικρούς και μεγάλους, αλλά και πολύ φαγητό συνθέτουν το σκηνικό του πρώτου Athens Food Festival.

Στο πλαίσιο του Athens Food Festival, θα έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε μια μεγάλη γκάμα εκλεκτών προϊόντων της ελληνικής φύσης, να έρθετε σε απευθείας επαφή με τους παραγωγούς, τον μύθο και την ιστορία πίσω από κάθε τόπο και τα προϊόντα του, να ενημερωθείτε για τις ευεργετικές ιδιότητες των ελληνικών προϊόντων και να γευτείτε τοπικές κουζίνες απ’ όλη τη χώρα, ενώ φεύγοντας μπορείτε, εάν θέλετε, να πάρετε μαζί σας, λίγη Ελλάδα ακόμα, καθώς όλα τα προϊόντα θα διατίθενται προς πώληση σε τιμές παραγωγού. 

Ξεχωριστή θέση στο Athens Food Festival κατέχουν και οι διαδραστικές και επιμορφωτικές εκδηλώσεις γαστρονομίας, καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιούνται, σε διάφορες αίθουσες του σταδίου, σεμινάρια μαγειρικής και παρουσιάσεις γαστρονομικών γεύσεων και προορισμών με τη συμμετοχή τοπικών φορέων και οργανώσεων απ’ όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, καταξιωμένοι σεφ θα μυήσουν το κοινό στα μυστικά της μαγειρικής τέχνης, δημιουργώντας ευφάνταστα πιάτα με τους θησαυρούς της ελληνικής γης, ενώ θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τον τρόπο παραγωγής εκλεκτών ελληνικών προϊόντων μέσα από εργαστήρια και δράσεις που αναπαριστούν την παραγωγή στην ύπαιθρο, με ξεχωριστή θέση για το Παραδοσιακό Ελαιοτριβείο- το μεγαλύτερο που έχει στηθεί ποτέ σε έκθεση. Για όλες τις επιμέρους εκδηλώσεις της διοργάνωσης (εργαστήρια μαγειρικής, γευστικές δοκιμές κ.λπ.) δεν υπάρχει καμία επιπλέον χρέωση πέρα από αυτή της γενικής εισόδου.

Το τριήμερο 8-9-10 Μαΐου, λοιπόν, μην κανονίσετε τίποτα και φροντίστε να περάσετε μια βόλτα από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, έτοιμοι να μπείτε σε ένα κόσμο ελληνικών γεύσεων.

Πληροφορίες: Athens Food Festival, Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, Πειραιάς, στις 8,9 και 10 Μαΐου, ώρες λειτουργίας: Παρ. 16:00-21:00, Σαβ.- Κυρ. 10:00-21:00, γενική είσοδος: 3 ευρώ (παιδιά κάτω των 12 ετών δωρεάν), http://edpa.gr/