Alchemists' Flavour Festival: νέο διεθνές φεστιβάλ γεύσεων στο Root Artspace

alchemists-flavour-festival Stathis Kalligeris
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΜΑΙΟΥ 2015

Σε ένα νέο, δυναμικό χώρο τέχνης και διασκέδασης της Αθήνας, το Root Artspace, το Alchemists' Flavour Festival είναι το νέο, πρωτότυπο διεθνές φεστιβάλ γεύσεων που έρχεται να μας ενθουσιάσει.

Στο πρώτο Alchemists' Flavour Festival bartender, σεφ, ψυχολόγοι, ερευνητές των γεύσεων και άλλοι σύγχρονοι αλχημιστές θα μοιραστούν μαζί μας την Καινοτομία (Innovation) στον χώρο του bartending και της γαστρονομίας. Σκοπός του φεστιβάλ; Nα επικοινωνήσει τους νέους τρόπους, εμπνευσμένους από τις τελευταίες παγκόσμιες τάσεις, με τους οποίους οι γεύσεις συνδυάζονται σε ένα κοκτέιλ ή ένα πιάτο για να συνθέσουν μια μοναδική δημιουργία.

Η ομάδα των σύγχρονων αλχημιστών του AFF πιστεύει ότι η μυστική του συνταγή βρίσκεται στις γεύσεις και τους συνδυασμούς τους. To Alchemists Flavour Festival “Zero” edition αποτελεί την πρώτη διοργάνωση του φεστιβάλ που έρχεται να μοιραστεί μαζί μας τα μυστικά της καινοτομίας στο χώρο της γεύσης. Θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 18-20 Μαΐου και το πρόγραμμά του περιλαμβάνει ομιλίες, διαδραστικά σεμινάρια, και γευστικές δοκιμές, ενώ θα συμμετέχουν όλοι οι χώροι του Root Artspace, στους οποίους μπορείτε να μάθετε για τα συστατικά, τους συνδυασμούς τους και τις αισθήσεις που διεγείρουν, ενώ βιώνετε την εμπειρία κάθε γεύσης. 

Addie Chinn

Tony Conigliaro

Στους ομιλητές περιλαμβάνονται διεθνή και εγχώρια ονόματα από το χώρο του μπαρ και της γαστρονομίας. O νευροψυχολόγος γνωστός και ως «νευρογαστρονόμος» Charles Spence θα μας εξηγήσει πώς επιδρά η γεύση στον ανθρώπινο εγκέφαλο, ο οποίος μετατρέπει τις αισθήσεις μας σε εμπειρίες. Παράλληλα ο πρωτοπόρος στον τομέα της μαγειρικής τεχνολογίας Dave Arnold θα μας μυήσει στην «ευφυΐα»  των τροφίμων και των κοκτέιλ, ενώ το ερευνητικό κέντρο Nordic Food Lab θα μας εξηγήσει πώς συνδυάζεται η επιστήμη με τη γαστρονομία. Ο bartender Tony Conigliaro θα μοιραστεί μαζί μας τις μοριακές τεχνικές που χρησιμοποιεί στα κοκτέιλ του και θα μας δείξει πώς η χημεία μπορεί να απογειώσει τη γεύση του ποτού μας. Τέλος θα αφεθούμε στα χέρια του έμπειρου Ιάπωνα bartender Suzuki Takayuki, ο οποίος υποστηρίζει ότι για να φτιάξεις το τέλειο κοκτέιλ πρέπει να καταλάβεις τη διάθεση του πελάτη.

Παράλληλα με τα masterclass του φεστιβάλ θα έχουμε τη δυνατότητα να φτιάξουμε το δικό μας cocktail με το Γιάννη Σαμαρά και τον Σπύρο Κερκύρα ή απλά να συμμετέχουμε στις γευστικές εμπειρίες του φεστιβάλ.

Πληροφορίες: Root Artspace, Ηρακλειδών 10, Θησείο, 210 3450003, στις 18-20/5, www.rootartspace.gr.