Eat at Μilton's: Αστέρι Michelin στο κέντρο της Πλάκας
Ο Alain Parodi, ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Γάλλος σεφ, άφησε για λίγο το εστιατόριό του στις Κάννες και «χώθηκε» στην κουζίνα ενός όμορφου και προσεγμένου εστιατορίου στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.
Σε ένα κομβικό σημείο, στη συμβολή των οδών Αδριανού, Νικοδήμου, Αγ. Φιλοθέης και Φλέσσα, στο κέντρο της τουριστικής περαντζάδας της Αθήνας, βρίσκεται αρκετά χρόνια τώρα, ένας φιλικός χώρος που ανανεώνεται σταθερά, διατηρώντας πάντα το υψηλό επίπεδο αισθητικής του.
Με μοντέρνες πινελιές στη διακόσμηση και κυρίαρχο το λευκό και το κόκκινο χρώμα, το «Eat at Milton’s» βγάζει το καλοκαίρι λευκά ξύλινα τραπέζια και άνετες καρέκλες του σκηνοθέτη στον πεζόδρομο, μπροστά από το εστιατόριο και με ατμοσφαιρικό χαμηλό φωτισμό υποδέχεται τους θαμώνες του για γεύμα, δείπνο, ακόμα και ποτό.
Η βραδιά μας ξεκίνησε με ένα κοκτέιλ Οrange martini με martini, χυμό πορτοκάλι και lime. Ιδιαίτερο και δροσιστικό, ό,τι έπρεπε για τη ζεστή νύχτα που διαλέξαμε να κατεβούμε στο κέντρο. «Έπαιζε» κι εδώ το ούζο ως βασικό συστατικό ορισμένων κοκτέιλ, επιβεβαιώνοντας την άποψή μας ότι αρχίζει και γίνεται σιγά σιγά μόδα.
Ο σεφ Alain Parodi μας καλωσόρισε με μικρά κυβάκια πίτσας με κάπαρη αντζούγια και τυρί και με πιπεριά κι ελιές, αλλά και με χοιρινό πατέ με μαρμελάδα κρεμμύδι. Εξαιρετικό ξεκίνημα μαζί με το φρέσκο δικό τους ζυμωτό ψωμί, το mini μπουκαλάκι λάδι και τις ελιές.
Η κάρτα του εστιατορίου κινείται ανάμεσα στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και τις διεθνείς επιρροές, κυρίως από Ασία αλλά και Ιταλία. Ο «μουσακάς της μηλίτσας» είναι μια χαρακτηριστική παραδοσιακή ελληνική πινελιά του μενού που αξίζει να δοκιμάσουν τόσο οι Έλληνες θαμώνες όσο και οι ξένοι.
Για σαλάτα επιλέξαμε μια «Vitello tonnato» με πράσινα λαχανικά, λεπτοκομμένο μοσχάρι, κάπαρη και σάλτσα τόνου. Υπέροχη και πεντανόστιμη παρά τον ιδιαίτερο συνδυασμό ψαριού και κρέατος που είναι ωστόσο, συνηθισμένος στη γειτονική μας Ιταλία.
Το ριζότο με καλοκαιρινή τρούφα και παρμεζάνα ήταν πραγματικά υπέροχο, σωστά χυλωμένο και σε πληθωρική μερίδα. Η τρούφα άφηνε την χαρακτηριστική της γεύση στο στόμα, ενώ το ρύζι ήταν βρασμένο όπως ακριβώς έπρεπε, δημιουργώντας ένα πιάτο που δεν πρέπει να χάσετε.
Από κυρίως, το Angus ήταν εξαιρετικά ψημένο, ζουμερό και με νόστιμο άρωμα μπαχαρικών και συνοδευόταν από ένα μπολ γευστικές country τηγανητές πατάτες. Η «Πάπια με σάλτσα ελιάς και πουρέ» είναι για τους λάτρεις της συγκεκριμένης γεύσης, καθώς σερβίρεται ιδιαίτερα ζουμερή (σχεδόν με αίμα) προκειμένου να παραμείνει μαλακή, αφήνοντας αρκετά έντονη γεύση στο στόμα. Ο πουρές πατάτας ήρθε σε ξεχωριστό σκεύος, ενώ την πάπια συνόδευαν στο λευκό της πιάτο δύο mini γαλλικά γεμιστά με κιμά (παράφραση των ελληνικών). Πολύ όμορφη εικόνα, πρωτότυπη και σε αρκετά μεγάλη ποσότητα.
Για το τέλος, το γλυκό «Μelba» με φράουλες βατόμουρο και παγωτό έγραψε τον ιδανικό επίλογο του δείπνου. Καλοκαιρινό, δροσιστικό, ελαφρύ και γευστικό καθάρισε το στόμα και μας δρόσισε για τα καλά!
Η κάρτα του εστιατορίου είναι αρκετά μεγάλη και οι επιλογές πολλές για να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς. Το προσωπικό εξαιρετικά ευγενικό, βρισκόταν διακριτικά διαρκώς κοντά μας, ενώ στο τέλος, η «λυπητερή» δεν μας… λύπησε ιδιαίτερα, καθώς κινήθηκε σε χαμηλότερα από τα αναμενόμενα επίπεδα για ένα μενού με την υπογραφή... «Michelin».
Πληροφορίες: Eat at Milton’s, Αδριανού 91, Πλάκα, Αθήνα, www.eatatmiltons.gr , 35-40 ευρώ/άτομο.
ΒΑΛΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ






