ΑΘΗΝΕΟ: ο πρώτος χώρος δημιουργικής Ζυθοποιίας στην Ελλάδα

mpira-beer
ΚΥΡΙΑΚΗ, 24 ΜΑΙΟΥ 2015

Μετά τα εγκαίνιά του στις 19 Μαΐου, το ΑΘΗΝΕΟ άνοιξε επίσημα τις πόρτες του και αποτελεί πλέον κομμάτι της πόλης μας.

Το νέο πολύ-λειτουργικό κέντρο για την μπίρα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας άνοιξε τις πόρτες του και υποδέχτηκε τον κόσμο, συστήνοντάς του ένα χώρο με σύγχρονη αισθητική, ακριβώς στο σημείο που πριν από 50 χρόνια και άνω ξεκίνησε τη λειτουργία του το πρώτο ζυθοποιείο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

Στόχος του είναι να αποτελέσει τόπο έμπνευσης, αλλά και συνάντησης για τους λάτρεις της μπίρας, ενώ μέσα στα άμεσα πλάνα του βρίσκεται μια σειρά από εκπαιδευτικά σεμινάρια για την ιστορία της μπίρας, τη διαδικασία ζυθοποίησης και τα είδη της, καθώς και γευσιγνωσίες.

Στο χώρο θα λειτουργεί ένα μικρό «μουσείο», όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να δουν από κοντά παλιά αντικείμενα και εργαλεία ζυθοποίησης, συλλεκτικές συσκευασίες μπίρας, παλιές διαφημίσεις, καθώς και πλούσιο οπτικό υλικό για την ιστορία της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

Από τα καζάνια του ΑΘΗΝΕΟ θα βγαίνουν απαστερίωτες μπίρες, κυρίως Lager και Ale, με την προσθήκη εκλεκτών τοπικών προϊόντων, πλούσιων αρωμάτων και έντονων γεύσεων, που θα παράγονται από 100% ελληνικό κριθάρι και ποικιλίες αρωματικών λυκίσκων, ενώ θα κυκλοφορούν σε περιορισμένη και επιλεγμένη διανομή. Η πρώτη μπίρα, που έχει ήδη παραχθεί από τους μικροζυθοποιούς του, είναι η ιδιαίτερα αρωματική ΑΘΗΝΕΟ#1, μια γνήσια Lager στα συστατικά της οποίας κυριαρχούν το μέλι και ο κόλιανδρος, με 5% αλκοόλ.

Πρόκειται για ένα χώρο όπου συναντιούνται η τέχνη της ζυθοποιίας, η μάθηση, η ψυχαγωγία και η δημιουργικότητα και που αντιπροσωπεύει το σκοπό που υπηρετούν οι ζυθοποιοί. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να νιώσετε, να αγγίξετε και να μυρίσετε τα φυσικά συστατικά της μπίρας και, αν είστε λάτρεις του λυκίσκου και της βύνης, θα βρείτε συγκεντρωμένα όλα όσα θα ήθελε να ξέρει κανείς για την μπίρα, από την ιστορία της, τη διαδρομή της στη χώρα μας, τους τύπους και τα είδη της, τα μυστικά της.

Πληροφορίες: ΑΘΗΝΕΟ, Λεωφόρος Κηφισού 102, στις εγκαταστάσεις της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

Ώρες επισκέψεων κάθε Σάββατο από τις 13:00 μέχρι τις 20:00 για το μήνα Ιούνιο, και από τον Σεπτέμβριο και μετά, www.athineo.gr, https://www.facebook.com/letsbeer.gr?fref=photo