Café στο Λονδίνο σερβίρει αποκλειστικά νερό βρύσης

h2o-only-cafe Nathan Williams
ΠΕΜΠΤΗ, 04 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Δεν είναι αυτό που νομίζετε. Το cafe αυτό, που σερβίρει μόνο νερό από τη βρύση, άνοιξε –κι έκλεισε- για καλό σκοπό!

Πάνω που νομίζαμε ότι τα είχαμε ακούσει όλα, μετά το Cereal Killer Cafe και τα περίεργα θεματικά ιαπωνικά café, στο Λονδίνο έκαναν για μια ακόμη φορά την έκπληξη κι άνοιξαν ένα café που σερβίρει μόνο νερό βρύσης. Ναι, είναι αλήθεια: το μόνο πράγμα μέσα στο café αυτό είναι νερό και μερικά κυπελλάκια.

Μην ανησυχείτε, όμως! Δεν πρόκειται για άλλη μια hipster ιδέα για να τραβήξει τις εντυπώσεις. Στην πραγματικότητα, πίσω από όλο αυτό κρύβεται φιλανθρωπικός σκοπός.

Το H2Only bar συστήθηκε από το Royal National Lifeboat Institution που αποτελείται από εθελοντές που σώζουν ζωές στη θάλασσα. Σκοπός είναι να μαζέψει χρήματα και να προκαλέσει το ενδιαφέρον του κόσμου στην πρόκληση H2Only challenge, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει και ζητά από τους ανθρώπους να αφήσουν για 10 μέρες τα αγαπημένα τους ποτά στην άκρη και να πίνουν μόνο νερό. Οι συμμετέχοντες δωρίζουν ένα μικρό χρηματικό ποσό από τα χρήματα που θα εξοικονομήσουν πίνοντας μόνο νερό κι όχι καφέδες, μπίρες, κρασιά κ.λπ. και στηρίζουν τον παραπάνω οργανισμό, έτσι ώστε να σώσει ακόμη περισσότερες ζωές.

Όπως σε όλα, έτσι κι εδώ υπάρχει ένα μικρό «παραθυράκι» που επιτρέπει στους συμμετέχοντες να κάνουν… ζαβολιά αν βρεθούν σε γαμήλιο πάρτι ή άλλου είδους εκδήλωση, με την προϋπόθεση να καταβάλουν 24 λίρες για τις 24 ώρες που παραιτούνται από τη δοκιμασία.

Το προσωρινό αυτό café ήταν ένας διασκεδαστικός και φθηνός τρόπος να ευαισθητοποιήσει τους Λονδρέζους και να τους φέρει σε επαφή με τη σημαντική δουλειά που γίνεται από τους διασώστες στο Royal National Lifeboat Institution, βοηθώντας τη να συνεχιστεί.

Το H2Only bar άνοιξε μόνο για μια ημέρα, η πρόκληση όμως συνεχίζεται μέχρι τις 12 Ιουνίου.