Ταξίδι στις γεύσεις της Σαρδηνίας με ξεναγό την La Pasteria

la-pasteria
ΔΕΥΤΕΡΑ, 08 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Τι θα λέγατε για μια απολαυστική, γευστική ξενάγηση στη Σαρδηνία, μέσα από ένα απολαυστικό μενού 3 πιάτων από 15€ της La Pasteria;

Εμπνευσμένη από την παράδοση του Cagliari, τα χρώματα του Sassari και της Bossa και τα αρώματα από κάθε γωνιά της πανέμορφης Σαρδηνίας, η La Pasteria συνεχίζει το διάσημο πλέον Giro d’Italia, με επόμενη στάση το μαγευτικό αυτό νησί.

Βασισμένοι σε επιλεγμένα υλικά, ελαιόλαδο, μυρωδικά και αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές, οι chef της La Pasteria έχουν ετοιμάσει για εμάς ένα απολαυστικό και πλήρες μενού 3 απολαυστικών πιάτων του Ιταλικού νησιού, δίνοντάς μας την ευκαιρία να δοκιμάσουμε ποικιλία μεσογειακών πιάτων. Σαλάτες, ορεκτικά, κυρίως πιάτα και γλυκά μας περιμένουν με άρωμα Σαρδηνίας, με σκοπό να μας στείλουν ένα μικρό ταξιδάκι στις ομορφιές του ιταλικού νησιού, μέσω μιας εκ των 5 αισθήσεων: της γεύσης.

Κι αν θέλετε να ξέρετε τι σας περιμένει, ως πρώτο πιάτο μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε Insalata Di Tonno (ανάμεικτη σαλάτα με φιλέτο μαριναρισμένου τόνου, καβουρδισμένο κουκουνάρι και ελαφριά βινεγκρέτ από μαρμελάδα πορτοκάλι και μπαλσάμικο), Baccala Fritto (φιλετάκια μπακαλιάρου πανέ, με ροδέλες πατάτας και dressing από πορτοκάλι και λεμόνι), Bruschetta Peperonata (φρεσκοψημένες μπρουσκέτες με πολύχρωμες πιπεριές σωτέ και μους τυριών) και Zuffoli Di Salsiccia (τραγανές φλογέρες με ιταλικό λουκάνικο salsiccia, κόκκινες πιπεριές και πεκορίνο. Συνοδεύονται από μαρμελάδα πιπεριά).

Το κυρίως πιάτο πρόκειται να σας δημιουργήσει μεγάλα διλήμματα με τα Pappardelle Con Ragu Di Anatra (παπαρδέλες με ραγού πάπιας μαγειρεμένη στο φούρνο για 3 ώρες, σε σάλτσα τομάτας και κρέμα γάλακτος, αρωματισμένη με κύμινο), Bavette Con Bottarga (bavette με τρίμμα αυγοτάραχου, ψίχα λεμονιού, ελαιόλαδο και σκόρδο. Η αυθεντική συνταγή της Σαρδηνίας), Spaghetti Con Gamberi E Pommodori (spaghetti με γαρίδες στη σάλτσα τους και ψητή τομάτα), Agnello Alla Sarda (παϊδάκια αρνίσια στη σχάρα που συνοδεύονται από bavette σε σάλτσα φινόκιο, γιαούρτι και λεμόνι), Branzino Alla Plancha (φρέσκο φιλέτο λαβράκι στη σχάρα, σε ratatouille λαχανικών
με απαλή σως εσπεριδοειδών).

Και επειδή δεν γίνεται να κλείσει ένα γεύμα χωρίς γλυκό, το μενού Σαρδηνίας σας προσφέρει Dolce Di Caprino E Fragole, δηλαδή μους από κατσικίσιο τυρί, μπισκότο και φράουλες μαριναρισμένες σε μπαλσάμικο.

Πάμε, λοιπόν, να…κατακτήσουμε γευστικά τη Σαρδηνία και να περιμένουμε για την επόμενη στάση του Giro d’ Italia.

Πληροφορίες: www.lapasteria.gr, https://www.facebook.com/lapasteria

Κι αν η ιταλική κουζίνα είναι από τις αγαπημένες σας, κάντε κλικ εδώ αν θέλετε να μάθετε τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της.