Διεθνής διάκριση για ένα λευκό... «διαμαντάκι»

diethnis-diakrisi-gia-ena-leuko-diamantaki

ΠΕΜΠΤΗ, 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011

Το οινοποιείο Κτήμα Μάγγελ από την Κορομηλιά Καστοριάς τιμήθηκε με το μοναδικό Ελληνικό Χρυσό Μετάλλιο στον διεθνή διαγωνισμό οίνου, που πραγματοποιήθηκε στις 15 - 17 Ιουλίου 2011 στο Βερολίνο.

Το βραβευθέν κρασί Κτήμα Μάγγελ λευκός αποτελείται από τις ποικιλίες Viognier – Μαλαγουζιά, κυκλοφορεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ πωλείται μόνο σε κάβες.

Ένα χιλιόμετρο από το ημιορεινό χωριό Κορομηλιά Καστοριάς, βρίσκεται εγκατεστημένο από το 1996 το οινοποιείο του ιδρυτή. Έκανε τον πρώτο τρύγο το 2005 με τον Νίκο Μάγγελ δημιουργό των κρασιών της σειράς «Αγιάμι» λευκό & ερυθρό, που σημαίνει «Ούριος άνεμος».

Είναι νέο αμπελοτόπι με χαρακτηριστικό μικροκλίμα και μεγάλη δυναμική στην Β. Ελλάδα. Χχαρακτηριστικό του είναι τα 700μ.υψόμετρο, ενώ το καλοκαίρι απολαμβάνει τη δροσιά από τη λίμνη της Καστοριάς.

Το οινοποιείο αποτελείται από μία σύγχρονη γραμμή παραγωγής και εμφιάλωσης, καθώς και την υπόγεια κάβα παλαίωσης, αποκλειστικά με Αμερικάνικα και Γαλλικά βαρέλια και είναι επισκέψιμο όλο τον χρόνο μετά από ραντεβού.

Το portfolio των ετικετών του οινοποιείου αποτελείται από ένα νέο λευκό, το Κτήμα Μάγγελ λευκός ποικιλίες Viognier–Μαλαγουζιά, δύο ερυθρά Αγιάμι και Κτήμα Μάγγελ, καθώς και το Λιαστό Μάγγελ, όπου αφυδατώνεται το σταφύλι για 2,5 μήνες στις λιάστρες και τον Ιανουάριο θα «πατηθεί» ώστε να γίνει η ζύμωση στα βαρέλια για τρία χρόνια.

Πληροφορίες: www.maggel.gr , www.berliner-wein-trophy.de