Base Grill: Φουλ του κρέατος...
Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος, φωτογραφία από το group του εστιατορίου στο Facebook
«Κρέας ευφραίνει καρδίαν», θα έλεγε κάποιος αν έβλεπε τον κόσμο που συνωστίζεται στην είσοδο του μαγαζιού του Σπύρου και του Βαγγέλη Λιάκου στο Μπουρνάζι, που τα τελευταία χρόνια γεμίζει ασφυκτικά από λάτρεις του καλού ψητού κρέατος.
Μπαίνοντας, σε συνεπαίρνουν οι μυρωδιές από τα ψητά κρεατικά, αλλά σε κερδίζει και η απλή λευκή διακόσμηση με τις παλιές τσίγκινες διαφημιστικές αφίσες στους τοίχους.
Ξύλινα τραπεζοκαθίσματα σκορπίζονται στον χώρο και αν «η τύχη σε συμπαθεί» ίσως καταφέρεις να καθίσεις σε κάποιο από αυτά. Επειδή όμως, μάθαμε αφού πάθαμε, καλύτερα να συμπεριφερθείς σαν άξιο τέκνο φρονίμων γονέων, που λέει και η παροιμία. Κάνεις κράτηση και όταν φτάσεις, το τραπεζάκι σου σε περιμένει έτοιμο στρωμένο, κατάλευκο με τους καταλόγους ανοιγμένους στο μενού και στις 60 ετικέτες μπίρας που διαθέτει.
Ο κατάλογος είναι μεγάλος, όπως ακριβώς και οι μερίδες του μαγαζιού. Επαρκής ποικιλία ορεκτικών μοστράριζε πρώτη στον κατάλογο. Οι σαλάτες φαίνονταν εξαιρετικές, ενώ τα έξυπνα σχολιάκια δίπλα από κάθε πιάτο, σε διευκολύνουν να καταλάβεις τι να περιμένεις από το καθένα.
Η σαλάτα λάχανο-καρότο ήταν νόστιμη και πληθωρική, το ίδιο και αυτή του «Ποπάυ» όπως τη λένε, με νόστιμο dressing και μεγάλη ποσότητα σπανακιού που σε χόρταινε από μόνη της. Εκείνη όμως, που έχω στην καρδιά μου είναι η «πανδαισία λαχανικών», μια τούρτα από σαλατικά, με φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα από πάνω και κρεμώδες τυρί. Εξαιρετική!
Από τα ορεκτικά μην παραλείψετε για κανένα λόγο, τα πολύ εμπνευσμένα αυγά «στη φωλιά». Δεν πρόκειται για ομελέτα βέβαια. Σε ένα πιάτο-πιατέλα σερβίρεται μια μεγάλη φωλιά από πατάτες περασμένες στον τρίφτη και τηγανισμένες σε καυτό λάδι σε σχήμα φωλιάς. Από πάνω της, με την θερμότητα της φρεσκοτηγανισμένης πατάτας ψήνονται, μπροστά στα μάτια σου, τέσσερα αυγά. Το αποτέλεσμα; Γευστικότατο! Τόσο που κάποιοι έρχονται μόνο και μόνο για αυτό το πιάτο.
Όσο για τα κυρίως πιάτα, αν αγαπάτε το κρέας, εδώ θα βρείτε τον παράδεισό σας. Στα must σημειώστε το rib eye, ψημένο όπως το προτιμάτε (καλύτερα να «κρατάει» για να μη χάσει τα ζουμιά του) αλλά και το μοσχαρίσιο συκώτι. Τα μπριζολάκια μόσχου έμοιαζαν στο μέγεθος περισσότερο με μοσχαρίσιες μπριζόλες, χάνοντας το υποκοριστικό του θέματος και ήταν νοστιμότατα, αν και λίγο πιο σκληρά από όσο θα έπρεπε. Αξίζει πολύ και η πικάνια με βραζιλιάνικη κοπή, αν την πετύχετε στα «καλά» της, γιατί την τελευταία φορά που επισκέφθηκα το μαγαζί, η πικάνια δεν ήταν όσο σιτεμένη θα έπρεπε και οι αδερφοί-ιδιοκτήτες αρνήθηκαν να μας τη σερβίρουν (και αξίζουν πολλά μπράβο για αυτό!).
Και μην ξεχάσω να αναφέρω ότι όλα τα κρέατα κόβονται στο τραπέζι σε λεπτές λωρίδες, πάνω σε ειδική ξύλινη επιφάνεια κοπής από την άριστα εκπαιδευμένη ομάδα του σέρβις.
Για το τέλος, το μαγαζί κερνάει συνήθως, σφηνάκια μαστίχας και μους σοκολάτας. Ωραίες γεύσεις και πολύ καλή κίνηση που σε κερδίζει.
Ο λογαριασμός φτάνει σχετικά τσιμπημένος συγκρίνοντας με τις τιμές μιας ταβέρνα, αλλά για meat bar είναι απόλυτα ικανοποιητικός, υπολογίζοντας μέσα σε όλα, το μέγεθος των μερίδων και την ποιότητα του κρέατος που προσφέρει το μαγαζί. Εσείς δεν έχετε πάει ακόμα;
Πληροφορίες: Base Grill, Κωνσταντινουπόλεως 64, Μπουρνάζι, 210 5757455, 25-35 ευρώ (χωρίς ποτό).
ΒΑΛΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ






