Τα πιο αδιανόητα ακριβά φαγητά του κόσμου

cupcake
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Τα πιάτα που πρόκειται να γνωρίσετε είναι τόσο ακριβά που κοστίζουν μπουκιά και (τουλάχιστον) δεκάδες ευρώ.

Αν τρώγαμε ποτέ ένα βασιλικό γεύμα, μάλλον θα ήταν κάπως έτσι: με σπάνια κρεατικά, ιδιαίτερες γεύσεις και τρόφιμα που έχουν παρασκευαστεί με τρόπο τόσο ξεχωριστό, ώστε να αξίζουν την περιουσία που διατέθηκε για να βρεθούν στο πιάτο και στο στομάχι μας.

Εσείς πόσα θα πληρώνατε για τα παρακάτω;

Wagyu Ribeye: 250 ευρώ η μπριζόλα
Το σπάνιο αυτό μοσχαρίσιο κρέας προέρχεται από ένα συγκεκριμένο είδος μοσχαριού που εκτρέφεται στην Ιαπωνία με έναν πολύ μοναδικό τρόπο, με μασάζ και…μπίρα στη δίαιτά του, έτσι ώστε να χαλαρώνει και το κρέας του να παραμένει τρυφερό. Η γεύση και η υφή του περιγράφεται ως εξαιρετική από τους ειδήμονες και η τιμή του είναι ανάλογη, φτάνοντας τα 250 ευρώ ανά μπριζόλα.

Τυρί Pule: 1390 ευρώ το κιλό
Φτιάχνεται από γάλα βαλκανικών γαϊδάρων της Σερβίας και χρησιμοποιείται κυρίως στη σέρβικη κουζίνα. Ο λόγος του υψηλού κόστους είναι ότι οι γαϊδούρες πρέπει να αρμέγονται 3 φορές την ημέρα και παράγουν μικρή ποσότητα γάλακτος, κάτι που σημαίνει ότι απαιτούνται περίπου 15 για να δώσουν 4 λίτρα την ημέρα. Η όλη διαδικασία παρασκευής είναι αυτή που αυξάνει και την τιμή του, ενώ η γεύση του είναι πολύ ξεχωριστή, πλούσια και αλμυρή.

Golden Phoenix Cupcake: 1400 ευρώ το 1
Προφανώς και είναι ένα από τα πιο ακριβά cupcakes του κόσμου, αφού το καθένα δεν κοστίζει 3-4 ευρώ, αλλά περίπου 2 μηνιάτικα! Η γλυκιά αυτή λιχουδιά παρασκευάζεται με φασόλια βανίλιας από Ουγκάντα και πρώτης ποιότητας σοκολάτα Amedei Porcelena. Στα πανάκριβα αυτά cupcakes προστίθεται frosting και η γαρνιτούρα τους είναι βρώσιμη σκόνη…χρυσού. Το καλό είναι ότι κέρδη από την πώληση αυτών των cupcake πάνε στο World Food Program που βοηθάει τα παιδιά σε καιρούς ανθρωπιστικής κρίσης και τους τραυματίες.

230 Fifth Hotdog: 2000 ευρώ το ένα
Το πιο ακριβό hot dog του κόσμου βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και το αγοράζει κανείς στο εστιατόριο 230 Fifth, αν του περισσεύουν περίπου… 2 χιλιάδες ευρώ. Η υψηλή τιμή του δικαιολογείται από το καλύτερο χαβιάρι του κόσμου, το οποίο απλώνεται κατά μήκος του hot dog, αλλά και από το μέγεθός του που φτάνει περίπου το μέγεθος ενός μπαστουνιού του baseball. Όσοι θέλουν να το γευτούν πρέπει να το παραγγείλουν 48 ώρες νωρίτερα και, όπως και στην περίπτωση των cupcakes, τα έσοδα πάνε -ευτυχώς- σε φιλανθρωπικό σκοπό.

www.wikipedia.com
Πεπόνι Yubari King: 10.000 ευρώ το ένα
Ένα πεπόνι διαφορετικό απ’ τα άλλα, το εν λόγω πεπόνι καλλιεργείται σε θερμοκήπια στο Yubari της Ιαπωνίας και είναι τόσο ακριβό λόγω της μοναδικής γλυκιάς γεύσης του και του τέλειου σχήματός του. Η θρεπτική του αξία θεωρείται πως είναι υψηλότερη από το συνηθισμένο και κάποιοι Γιαπωνέζοι το προσφέρουν ως δώρο κατά τη διάρκεια του Chūgen (φεστιβάλ πεινασμένων…φαντασμάτων).

Χαβιάρι Almas: 22.000 ευρώ
Το χαβιάρι από το Ιράν είναι από τα πιο ακριβά του κόσμου και όπως είναι φυσικό, δεν πωλείται οπουδήποτε. Βρίσκεται μέσα σε συσκευασία 24 καρατιών χρυσού και αποτελεί ένα μάλλον αυτοκρατορικό γεύμα, σε…κονσέρβα αξίας.