Μια νέα γαστριμαργική άφιξη προσγειώνεται στο Μέγαρο

mia-nea-gastrimargiki-afiksi-prosgeionetai-sto-megaro

ΔΕΥΤΕΡΑ, 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

Στην καρδιά του κήπου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ξεκινά τη λειτουργία του σήμερα, Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, το εστιατόριο «Fuga», που θα παραμένει ανοιχτό για το κοινό, ανεξαρτήτως εκδηλώσεων και συναυλιών.

Στην καρδιά του κήπου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ξεκινά τη λειτουργία του σήμερα, Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, το εστιατόριο «Fuga», που θα παραμένει ανοιχτό για το κοινό, ανεξαρτήτως εκδηλώσεων και συναυλιών.

Το νέο εστιατόριο φέρει την υπογραφή του γνωστού και «αστεράτου» σεφ Andrea Breton, ο οποίος έχει βραβευτεί με δύο αστέρια Michelin για το εστιατόριό του Trussardi alla Scala, στο Μιλάνο κι έρχεται στην Αθήνα για να απογειώσει γευστικά τη νέα πρόταση του Μεγάρου.

Η «Fuga» βρίσκεται στην κορυφή του κήπου του Μεγάρου, σε έναν λοφίσκο, πάνω από την αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» και έχει την Αθήνα «πιάτο». Διαθέτει ξεχωριστή είσοδο από την οδό Κόκκαλη, αλλά o επισκέπτης μπορεί να φτάσει εκεί και μέσω του κτηρίου του Μεγάρου.

Το εστιατόριο εκτείνεται σε μια μικρή σάλα, με μετρημένα τραπέζια, διατηρώντας τη ζεστασιά του οικείου. Το μπαλκόνι του είναι αρκετά μεγάλο, με ξύλινο δάπεδο και μοιάζει να σε ταξιδεύει πάνω από την Αθήνα.

Το ξύλο και οι γήινοι καφέ-μαύροι τόνοι, που επέλεξε ο Aγγελος Αγγελόπουλος, καθορίζουν την απλή και φιλική διακόσμηση. Μεγάλες τοιχογραφίες με φιγούρες της κλασικής μουσικής δεν αφήνουν τον επισκέπτη να ξεχάσει ούτε λεπτό την «καταγωγή» του εστιατορίου.

Η κουζίνα του κινείται σε ιταλικούς τόνους αλλά με έντονη τη μεσογειακή πινελιά ενώ επιστρέφει στις απλές, καθαρές γεύσεις. Όπως σημειώνει και ο ίδιος ο σεφ Andrea Breton «Για μένα είναι πολύ σημαντικό να κάνω πιάτα με γεύσεις ξεκάθαρες, δηλαδή ο πελάτης να μπορεί κατευθείαν να καταλάβει τι υπάρχει στο πιάτο». Την ίδια φιλοσοφία συμμερίζεται και ο έτερος και μόνιμος σεφ του εστιατορίου, ο Ιταλός Pantaleo de Pinto.

Το μενού του είναι μικρό αλλά διαθέτει ικανοποιητικές προτάσεις από ορεκτικά και κυρίως πιάτα με ψάρι, κρέας και πάστα. Οι συνδυασμοί των γεύσεων είναι δημιουργικοί και πρωτότυποι. Φρέσκα υλικά αναμειγνύονται δεξιοτεχνικά και δίνουν απλές αλλά πολύ προσεγμένες γεύσεις. Όσο για τα επιδόρπια, ο Breton φημίζεται για το αφρώδες τιραμισού του.

Η λίστα κρασιών είναι εκτενής με πολλές επιλογές από ιταλικές ετικέτες, ορισμένες από τις οποίες δεν υπάρχουν καν στην Ελλάδα, ενώ η «Fuga» προτείνει και μια μεγάλη γκάμα από λικέρ.

Η σχέση ποιότητας-τιμής αναμένεται να είναι πολύ καλή, όπως έχουν υποσχεθεί ο σεφ και ο όμιλος Τραστέλη, στον οποίο υπάγεται η «Fuga», ενώ για τους επισκέπτες του Μεγάρου, προβλέπεται μενού με μειωμένη τιμή.

Πληροφορίες: Fuga, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Κόκκαλη 1, 210 7242979.

ΒΑΛΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ