Πού υπάρχει το καλύτερο παγωτό των Αθηνών;

pagoto-mpales
ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Ικανοποιήστε τη λιγούρα για παγωτό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, διαλέγοντας το αγαπημένο καλοκαιρινό επιδόρπιο στα καλύτερα στέκια για παγωτό της πόλης.

Όταν ήμασταν παιδιά, το «ανάμεικτο», η φράουλα, η μπανάνα και το φιστίκι ήταν ίσως οι πιο προχωρημένες γεύσεις που μπορούσαμε να βρούμε στο παγωτό –όχι ότι αυτό μας απέτρεπε από το να το εκτιμάμε και να το ζητάμε με κάθε ευκαιρία.

Τα σημερινά παιδιά είναι πιο τυχερά -και μαζί τους κι εμείς- αφού οι γεύσεις παγωτού πλέον είναι αμέτρητες, ποικίλουν από τσιχλόφουσκα μέχρι cheesecake.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που κάνετε κέφι ένα πλούσιο χωνάκι παγωτό ή ένα…φορτωμένο κυπελάκι με πολύχρωμες μπάλες, δείτε πού να ικανοποιήσετε την επιθυμία σας.

Ζαχαροπλαστείο «Χαρά»
Ξεκινώντας παραδοσιακά, το διάσημο Ζαχαροπλαστείο των Πατησίων είναι το στάνταρ στέκι όπου τα πιτσιρίκια τρώνε όλο τους το χαρτζιλίκι για σικάγο, καϊμάκι, τριαντάφυλλο, στρατσιατέλα και διάφορες άλλες γεύσεις, ενώ οι μεγαλύτεροι περνάνε πάντα μια βόλτα για να θυμηθούν το παγωτό, όπως ήταν κάποτε και να κάνουν ένα γλυκό ταξίδι στο χρόνο. Πληροφορίες: Πατησίων 339Γ, 210 2287266, http://xara.gr/

Βάρσος
Αν θέλουμε να μιλήσουμε για παράδοση στο παγωτό, ο Βάρσος είναι σίγουρα ανάμεσα στις καθιερωμένες αναφορές, μετρώντας όχι 1 και 2, αλλά…123 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, «γλυκαίνοντας» τον κόσμο που βολτάρει στην Κηφισιά. Το χαρακτηριστικό του Βάρσου είναι ότι τα παγωτά του δεν υπέκυψαν στη χρήση χημικών στην παραγωγή. Αντίθετα, επιμένοντας στην παράδοση και τη χρήση αγνών υλικών, το παραδοσιακό αυτό ζαχαροπλαστείο των βορείων προαστίων κρατάει «χαρακτήρα» και προσφέρει παγωτό βγαλμένο από παλιές, αγνότερες εποχές. Πληροφορίες: Κασσαβέτη 5, Κηφισιά, 210 8013743, www.varsos.gr/.

Zillion’s
Μιας και βρισκόμαστε ήδη στα βόρεια προάστια, κάνουμε άλλη μια στάση στο Zillion’s, ένα φωτεινό και νεανικό ice-cream bar, όπου το παγωτό έχει την τιμητική του και βάζει τεράστια διλήμματα στους επισκέπτες του. Με γεύσεις από φρέσκο γάλα και πραγματικά φρούτα, το Zillion’s θα σας κρατήσει αρκετή ώρα μπροστά από τα παγωτά του, καθώς θα σκέφτεστε «Σορμπέ σοκολάτας ή παγωτό pavlova; Ή μήπως banoffee; Ή μήπως κάτι άλλο;». Πληροφορίες: Διονύσου 69, Κηφισιά, https://www.facebook.com/ZillionsIceCream?fref=photo

Magic Pleasure Store
Σε ένα κατάστημα που μοιάζει όαση στο κέντρο της Αθήνας, το Magic Pleasure Store διαφέρει από τα κλασικά ζαχαροπλαστεία-παγωτατζίδικα, έχοντας ένα χαρακτήρα πιο σύγχρονο και πολυτελή. Αν δεν ενδιαφέρεστε για τη διακόσμηση, τότε αρκεί να ξέρετε ότι εκεί έχετε την ευκαιρία να δημιουργήσετε βήμα προς βήμα το δικό σας μοναδικό παγωτό Magic με τη βοήθεια των Pleasure Makers. Αυτό σημαίνει ότι επιλέγετε εσείς τις βασικές γεύσεις, την επικάλυψη, το σιρόπι και τα τόπινγκ, τα οποία ποικίλλουν από καραμελωμένο αμύγδαλο, μπισκότο, καρύδα, αλατισμένο φιστίκι, cranberry, κόκκους ρυζιού με κακάο, λιναρόσπορο, ηλιόσπορο και πολύχρωμη ζάχαρη, μέχρι ποπ κορν με αλάτι ή καραμελωμένο, πιπερόριζα, μούσλι με τροπικά φρούτα, χαλβά, τσίλι και πολλά άλλα. Όπως καταλαβαίνετε, το παγωτό σας εδώ δεν θα μοιάζει με κανένα. Πληροφορίες: Κολοκοτρώνη 3-5, Αθήνα, www.facebook.com/magic.algida.

Gelato Home Café
Στην Κοραή, στο κέντρο της Αθήνας, το Gelato Home Café, ενδείκνυται για ένα γλυκό διάλειμμα από τις δουλειές του κέντρου, στο οποίο μπορείτε να απολαύσετε παγωτό παραγωγής του μαγαζιού σε περισσότερες από 30 γεύσεις, με μερικές ασυνήθιστα περίεργες, όπως… τζατζίκι, φραουλομπισκότο, ρακόμελο και άλλες πιο συμβατικές, για όσους δεν έχουν όρεξη για πειραματισμούς. Αν είστε μέλη της σελίδας τους στο fb, όλο και κάποια προσφορά σας περιμένει…Πληροφορίες: Κοραή 4 & Σταδίου 30 (εντός στοάς Κοραή), www.facebook.com/GelatoHomeCafe.

Fatto A Mano
Το απόλυτο παγωτατζίδικο για όσους είναι ανοιχτοί στις δοκιμές περίεργων γεύσεων, το Fatto A Mano δεν θα σας αφήσει να φύγετε με ένα απλό παγωτό κρέμα-σοκολάτα στο χέρι. Κι αυτό, γιατί αφού δείτε διάφορες γεύσεις, όπως κρόκος Κοζάνης με καραμελωμένο καρύδι, ρακόμελο, μαστίχα και λεμόνι κ.ά., δύσκολα θα μπορέσετε να καταλήξετε στα κλασικά. Σαν να μην έφτανε αυτό, το Fatto A Mano, εκτός από χειροποίητο παγωτό, προσφέρει και χειροποίητο χωνάκι (δεν είναι τυχαία άλλωστε η ονομασία του που ελληνιστί σημαίνει «φτιαγμένο στο χέρι»), ενώ φροντίζει και για όσους κάνουν υγιεινή διατροφή, με παγωτά με στέβια, χωρίς γλουτένη κ.ά. Πληροφορίες: Κώστα Βάρναλη 21, Περιστέρι, https://www.facebook.com/fam2013fam?fref=photo

Yiaourtaki
Αν έχετε όρεξη για την τάση των τελευταίων χρόνων που προστάζει παγωτό-γιαούρτι, δοκιμάστε την καλύτερη δυνατή εκδοχή του στο yiaourtaki. Με φρέσκο, στραγγιστό γιαούρτι 2% από ντόπιους παραγωγούς, το yiaourtaki δίνει την αίσθηση ότι έτσι έπρεπε να είναι το αυθεντικό παγωμένο γιαούρτι. Πληροφορίες: Μιαούλη 82, Μοναστηράκι, www.facebook.com/yiaourtaki.monastiraki

The Sweet Spot
Εδώ μπορεί τα cupcakes να έχουν την τιμητική τους, αλλά δεν λείπουν και τα χειροποίητα παγωτά που δημιουργούνται καθημερινά με τα αγνότερα υλικά, χωρίς αβγό, με φρέσκο γάλα, αληθινά φρούτα και εκλεκτούς ξηρούς καρπούς, με χαμηλά λιπαρά και σάκχαρα. Επίσης, στα Sweet Spot ψήνουν εκείνη τη στιγμή το χειροποίητο βαφλάκι που μπορεί να συνοδέψει το παγωτό σας, είτε ως σαντουιτς, είτε στο πλαίσιο του ice cream Sundae (πρωτότυπη ιδέα που συνδυάζει το cupcake κομμένο στη μέση, με το παγωτό της επιλογής σας!). Πληροφορίες: Κατάστημα Κηφισιάς: Κασσαβέτη 4, 210-8013432, Κατάστημα Χαλανδρίου: Α. Παπανδρέου 39, 210-6894290, http://thesweetspot.gr/dmenu/icecream/