Γνωριμία με τον κόσμο του κρασιού
Για όσους βρίσκονται στην συμπρωτεύουσα και θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από το κρασί, η εταιρεία Wine Plus προτείνει ένα σεμινάριο με τίτλο «Γνωριμία με τον κόσμο του κρασιού», στις 14 Σεπτεμβρίου, στο Excelsior Hotel στη Θεσσαλονίκη.
Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, στο βασικό σεμινάριο κρασιού της Wine Plus και με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, οι συμμετέχοντες θα μάθουν τι είναι το κρασί, πως φτιάχνεται και πως η ποικιλία του σταφυλιού επηρεάζει τη γεύση του, που παράγεται το κάθε είδος και πως η γεωγραφία και το κλίμα μιας περιοχής επηρεάζει τη γεύση των κρασιών που παράγονται σ’ αυτή.
Ποιες «κρίσιμες» αποφάσεις του οινοποιού επηρεάζουν τη γεύση των κρασιών του; Πότε ένα κρασί είναι έτοιμο για κατανάλωση και πως η ηλικία του και η εσοδεία παραγωγής του επηρεάζουν τη γεύση του; Πως δοκιμάζουμε, αξιολογούμε και περιγράφουμε ένα κρασί χρησιμοποιώντας το σωστό λεξιλόγιο και ποιο κρασί ταιριάζει με το κάθε φαγητό;
Το σεμινάριο «Γνωριμία με τον κόσμο του κρασιού» είναι ιδανικό για όσους ενδιαφέρονται για το κρασί και θέλουν να μάθουν περισσότερα γι’ αυτό, αλλά και για εκείνους που θέλουν να εμπλουτίσουν τις βασικές τους γνώσεις.
Πληροφορίες: Excelsior Hotel, Μητροπόλεως 23, Θεσσαλονίκη, 2310 021020, 2310 888311, κόστος συμμετοχής 20€, στις 8 μ.μ. Διάρκεια 2 ώρες.







