Περιήγηση σε ένα... Μουσείο για noodles

periigisi-se-ena-mouseio-gia-noodles

ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Σύντομα αναμένεται να ανοίξει στην Γιοκοχάμα, λίγο έξω από το Τόκιο, το δεύτερο μουσείο αφιερωμένο στα στιγμιαία noodles.

Τα noodles ήταν από τα πρώτα ασιατικά πιάτα τα οποία έγιναν δημοφιλή στον δυτικό κόσμο, λόγω της ευκολίας παρασκευής τους αλλά και για τη σχετικά ήπια γεύση τους. Έκτοτε έχουμε αρχίσει να αφομοιώνουμε πιο «πολύπλοκες» γεύσεις, όπως τα κάρυ και το σούσι. Αν και στην Ευρώπη τα στιγμιαία noodles δεν έχουν την καλύτερη φήμη, λόγω της χαμηλής τους θρεπτικής αξίας, στην Ιαπωνία έχουν τεράστια απήχηση. Μάλιστα, το 1999, δημιουργήθηκε ένα μουσείο αφιερωμένο σε αυτά, με το όνομα «Momofuku Ando Instant Ramen Museum» που άνοιξε στην Οσάκα.

Μέσα στον Σεπτέμβρη, αναμένεται να ανοίξει και το δεύτερο μουσείο αυτού του είδους, το «Cup Noodle Museum» στην Γιοκοχάμα, στα περίχωρα του Τόκιο. Το συγκεκριμένο μουσείο ανεβάζει αισθητά τον πήχη και εκτός από συνηθισμένες δραστηριότητες και εκθέματα, θα διαθέτει μια κινηματογραφική αίθουσα όπου θα μπορεί ο επισκέπτης να μάθει για την ιστορία των στιγμιαίων ζυμαρικών. Οι ταινίες με τους τρισδιάστατους χαρακτήρες αφηγούνται την ιστορία των noodles, αλλά και την διαδικασία παραγωγής τους. Όσοι φανατικοί των noodles επιθυμούν, μπορούν να φτιάξουν τα δικά τους noodles με την γεύση που τους αρέσει, στην ειδική κουζίνα που διαθέτει το μουσείο.