Peperoncino: Ιταλικές γεύσεις από... την Κρήτη
Νεοαφιχθέν στη γειτονιά του Γέρακα, το Peperoncino προσφέρει ποικιλία ιταλικών γεύσεων, απόλυτα ενταγμένων στην ελληνική πραγματικότητα, που δεν «ενοχλούν» την τσέπη και τέρπουν τον ουρανίσκο.
Άνοιξε τις πόρτες του τον περασμένο Μάρτιο και έκτοτε, έχει να προσφέρει κάτι διαφορετικό στην περιοχή του Γέρακα. Με οδηγό πάντα την ιταλική κουζίνα και με ένα περιβάλλον οικείο, καλόγουστο, κομψό αλλά και casual, προσφέρει αυθεντικά πιάτα από τη γειτονική χώρα.
Είτε επιλέξετε να καθίσετε στον εξωτερικό χώρο, που σημειωτέον δεν έχει ακόμα τελειοποιηθεί όπως μας είπε η Κατερίνα Αντωνελάκη, ιδιοκτήτρια και «μάστορας» στην κουζίνα, είτε προτιμήσετε τον μοντέρνο εσωτερικό του χώρο, το Peperoncino ηρεμεί το βλέμμα με την πέτρα και τις γήινες αποχρώσεις. Ο ξυλόφουρνος δε στο κέντρο του εσωτερικού του, κάνει αισθητή από την πρώτη στιγμή, την παρουσία της αυθεντικότητας στα πιάτα.
Από το μενού σάς προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε όποια από τις αμέτρητες επιλογές πίτσας σας κάνει κλικ. Είναι όλες εξαιρετικά προσεγμένες, τόσο στην επιλογή των υλικών όσο και στην εκτέλεση. Δοκιμάσαμε μια πίτσα με μανιτάρια, ζαμπόν και μοτσαρέλα, στην οποία η προσθήκη φρέσκιας ρόκας αμέσως μετά το ψήσιμο την απογείωσε.
Το ζυμάρι (είναι το ίδιο με αυτό που φτιάχνουν και τα ψωμάκια του κουβέρ) ανοίγεται λεπτό στο χέρι από γνώστες του είδους -με τους οποίους η Κατερίνα Αντωνελάκη συνεργαζόταν για 30 και πλέον χρόνια στα Χανιά όπου διατηρούσε ένα επιτυχημένο ιταλικό εστιατόριο- ενώ ψήνεται στον ξυλόφουρνο παίρνοντας ένα μοναδικό άρωμα και τραγανή υφή.
Έχοντας τη γνώση και την εμπειρία από το οικογενειακό εστιατόριό της στην Κρήτη, η ιδιοκτήτρια εμπλούτισε το μενού με ακόμα πιο δημιουργικά πιάτα, χωρίς να προκαλεί με υπερβολές και εξεζητημένες προτάσεις. Νοστιμότατα είναι και όλα τα ζυμαρικά της, με εμπνευσμένους συνδυασμούς, φτιαγμένα με μεράκι και προσοχή. Βρασμένα όπως πρέπει και με μεγάλη ποικιλία από συνοδευτικές σος που σίγουρα θα ταιριάξουν στα γούστα σας, αναδεικνύουν τον πλούτο της ιταλική γαστρονομικής παράδοσης. Εμείς δοκιμάσαμε σπαγγέτι με μανιτάρια, ζαμπόν, μπέικον και ροζ σάλτσα που μας ικανοποίησαν πλήρως.
Οι επιλογές και από τα κρεατικά είναι αρκετές, με το ψαρονέφρι, το κοτόπουλο και το μπιφτέκι (polpette) να πρωταγωνιστούν, ενώ υπάρχει επαρκής ποικιλία σε σαλάτες και ορεκτικά. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα ρολά μελιτζάνας με μοτσαρέλα, προσούτο και σάλτσα ντομάτας, που αν και μπήκαν με επιφύλαξη στο μενού, έχουν κάνει θραύση.
Όσο για το γλυκό, αξίζει να δοκιμάσετε την γλυκιά πίτσα (dulce pizza) με σοκολάτα αλλά και τα φρεσκότατα τιραμισού και πανακότα που φτιάχνονται σε μικρές ποσότητες κάθε μέρα για να μην πολυκαιρίζουν.
Πληροφορίες: Peperoncino, Καρδίτσης 12 & Αργολίδος 19, 153 44, Γέρακας, 210-6615640, 15-18 ευρώ.
ΒΑΛΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ






