12 σημεία που δείχνουν ότι είστε λάτρεις του φαγητού

geuma-estiatorio
ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Κάποιοι τρώνε το φαγητό τους για να επιβιώσουν, χωρίς να αισθάνονται λαχτάρα και χωρίς να εντρυφούν σε νόστιμα πιάτα και γεύσεις. Άλλοι πάλι, φτάνουν στα όρια για να δοκιμάσουν μοναδικά πιάτα και σκέφτονται το φαγητό πολλές φορές μέσα στην ημέρα. Εσείς πού ανήκετε;

Έχετε λίστα με τα αγαπημένα σας εστιατόρια την οποία ακολουθείτε και προτείνετε παντού, έχετε όνειρο ζωής να φάτε σε όσο περισσότερα εστιατόρια βραβευμένα με αστέρι Michelin μπορείτε ή μήπως δεν μπορείτε να αντισταθείτε στο να ανεβάζετε όλα τα όμορφα πιάτα που βρίσκονται μπροστά σας στο Facebook και στο Instagram; Τότε ίσως ανήκετε σε αυτούς που το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από μέσο επιβίωσης, η γεύση είναι η δυνατή τους αίσθηση και το τι δοκίμασαν ή πρόκειται να δοκιμάσουν αποτελεί θέμα συζήτησης.

Οργανώνετε τις διακοπές σας με βάση τα γεύματα κι όχι τα αξιοθέατα

Αν τα περισσότερα ταξίδια σας είναι γαστρονομικού χαρακτήρα και τα γεύματα είναι η κύρια απασχόλησή σας, με τις επισκέψεις σε μουσεία να αποτελούν απλώς ένα διάλειμμα ανάμεσα σε γεύματα, τότε μάλλον η σχέση σας με το φαγητό είναι σχέση αγάπης.

Πιστεύετε ότι το όμορφο φαγητό πρέπει να εκτιμάται με κάθε τρόπο

Αυτό, άλλωστε, αποδεικνύει και ο λογαριασμός σας στο Instagram ή το προφίλ σας στο facebook που θυμίζει κατάλογο εστιατορίου.

Δίνετε μια ευκαιρία ακόμη και στα πιάτα που έχουν άσχημη όψη

Όταν σας λένε να μην δοκιμάσετε πόδια κοτόπουλου γιατί μοιάζουν με χέρι κι εσείς τα δοκιμάζετε όπως και να ‘χει, σημαίνει ότι το φαγητό σας κάνει τολμηρούς και δεν χάνετε καμία ευκαιρία να δοκιμάσετε κάτι περίεργο.

Χρησιμοποιείτε άγνωστες λέξεις για άλλους

Οι φίλοι σας μόλις έμαθαν τι σημαίνει ταρτάρ και γκασπάτσο κι εσείς τους βγάζετε καινούργιες άγνωστες λέξεις όπως παπιγιότ και πίρι-πίρι.

Σηκώνεστε από το κρεβάτι για να ικανοποιήσετε τις λιγούρες σας

Είναι 1 η ώρα το βράδυ κι εσείς δεν έχετε κανέναν ενδοιασμό να σηκωθείτε και να ψήσετε ένα μπιφτέκι, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσετε τη λιγούρα που αισθάνεστε.

Το junk food δεν αποτελεί πλέον συχνή επιλογή για εσάς

Προτιμάτε να πληρώσετε κάτι παραπάνω και να φάτε ένα αξιοπρεπές γεύμα, φτιαγμένο με φρέσκα υλικά, παρά να πέσετε στην ανάγκη του «πλαστικού» φαγητού.

Το φαγητό σάς απασχολεί πιο πολύ από τη μόδα

Κι αυτό το αποδεικνύει περίτρανα η κουζίνα σας, αφού έχετε περισσότερο εξοπλισμό κουζίνας, παρά ρούχα.

Ρισκάρετε

Δοκιμάζετε ένα πιάτο, ακόμη κι αν ξέρετε ότι μπορεί να σας προκαλέσει αλλεργία –κι όχι μόνο. Δείτε μερικά τέτοιου είδους πιάτα εδώ.

Χρησιμοποιείτε τα media με βάση το φαγητό

Η τηλεόρασή σας δεν ανοίγει παρά μόνο στις ώρες μαγειρικών εκπομπών και στα περιοδικά πάτε κατευθείαν στις συνταγές και στα εστιατόρια, προσπερνώντας όλη την υπόλοιπη ύλη.

Δεν επισκέπτεστε τυχαία εστιατόρια

Προτού πάτε σε ένα εστιατόριο, πρέπει να έχετε διαβάσει κριτική γι’ αυτό, να το έχει επισκεφτεί κάποιος που εμπιστεύεστε και να έχετε αποφασίσει από πριν τι θα παραγγείλετε, τσεκάροντας το μενού του στο site του.

Έχετε δημιουργήσει μια φήμη γύρω από το όνομά σας

Όταν οι φίλοι, η οικογένεια και οι συνάδελφοι σάς ρωτούν για εστιατόρια και πιάτα που προτείνετε, σημαίνει ότι έχουν εμπιστοσύνη στο γούστο και στο...φαγητό που έχετε καταναλώσει τόσα χρόνια.

Το φαγητό σάς ανοίγει την όρεξη

Κατά του «ο ύπνος φέρνει ύπνο», έτσι συμβαίνει σ’ εσάς με το φαγητό. Αποτέλεσμα; Προτού ακόμη τελειώσετε ένα πιάτο ή γεύμα, αρχίζετε να σκέφτεστε το επόμενο.