Καφές αλά… Breaking Bad

breaking-bad-cafe
ΤΡΙΤΗ, 01 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Τι κι αν η αγαπημένη αμερικάνικη σειρά μετρά ήδη 2 χρόνια από το τέλος της; Τα εμπνευσμένα από αυτήν καφέ έχουν αρχίσει να «ξεπηδούν» σε όλο τον κόσμο, με το Λονδίνο και την Κωνσταντινούπολη να κάνουν τη δική τους έκπληξη και να έχουν ήδη ξεκινήσει το… «μαγείρεμα».

Η ατάκα “let’s cook” του Walter White και του Jesse Pinkman στην επιτυχημένη σειρά “Breaking Bad” μπορεί να αναφερόταν σε μεθαμφεταμίνη, φαίνεται, όμως, πως ενέπνευσε κάποιους επιχειρηματίες, οι οποίοι σκέφτηκαν να την αξιοποιήσουν λίγο διαφορετικά και να ανοίξουν café που θυμίζουν τις αλχημείες των 2 πρωταγωνιστών, με λίγο πιο… γευστικό –και νόμιμο- μενού.

Walter's Coffee Roastery fb page

Συγκεκριμένα, μετά από καμπάνια που έγινε μέσω Kickstarter, άνοιξε το Walter's Coffee Roastery στην Κωνσταντινούπολη το Μάρτιο, όπου το προσωπικό φοράει κίτρινες φόρμες και μάσκες αερίου παρόμοιες με αυτές του Walt και του Jesse. Μόνο που εδώ δεν «μαγειρεύουν» ναρκωτικά, αλλά λαχταριστά cupcakes –με… “crystal” τόπινγκ- καφέ που σερβίρεται σε δοχεία μέτρησης, νόστιμα “Walter Breakfasts”, ενώ στο background βρίσκεται ένας τεράστιος περιοδικός πίνακας για να «ξεσκονίσετε» τα χημικά στοιχεία που θυμάστε και να νιώσετε λίγο πιο κοντά –ή μακριά- στον Walt. Αν όλα πάνε καλά, μάλιστα, οι ιδιοκτήτες σκέφτονται να επεκταθούν σε όλη την Τουρκία, αλλά και σε Ευρώπη και Αμερική, ενώ πριν ανοίξει στην Κωνσταντινούπολη, η αρχική ιδέα ήταν για το Μπρούκλιν.

Κι αν αναρωτιέστε για το copyright, η αλήθεια είναι ότι το Walter's Coffee Roastery δεν έχει προβεί στις κατάλληλες διαδικασίες, καθώς οι ιδιοκτήτες του υποστηρίζουν ότι έχουν εμπνευστεί εν μέρει από τη δημοφιλή σειρά και έχουν υπάρξει πολύ προσεκτικοί στο να μην καταπατήσουν το νόμο και τα δικαιώματα.

ABQ fb page

Στο Λονδίνο, από την άλλη, δημιουργήθηκε κάτι εντελώς διαφορετικό και πιο προσεκτικό: το pop-up bar/εργαστήριο ABQ (από το Αλμπουκέρκι στο Νέο Μεξικό που αποτελεί μέρος γυρισμάτων της σειράς). Το bar αυτό προσφέρει «κοκτέιλ και χημικά» σε ένα τροχόσπιτο για 3 μήνες και με ένα εισιτήριο των 30 λιρών (41 ευρώ) οι πελάτες μπορούν να φορέσουν την ανάλογη φόρμα και να «μαγειρέψουν» τα δικά τους κοκτέιλ μέσα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο-χημείο, για 2 ώρες. Αυτό φαίνεται πως προξένησε το ενδιαφέρον του κόσμου και τα εισιτήρια των 2 πρώτων μηνών εξαφανίστηκαν μέσα σε 3 μόλις ημέρες, ενώ τώρα φαίνεται πως υπάρχουν κάποια ακόμη διαθέσιμα εισιτήρια για τον Σεπτέμβριο μέσω της εφαρμογής τους.

Τα… «μαγειρέματα», λοιπόν, συνεχίζονται.

Τζούλια Τασώνη