Meat & More: Με τον αέρα ενός μοντέρνου grill house

meat-kai-more-me-ton-aera-enos-monternou-grill-house-more-me-ton-aera-enos-monternou-grill-house

ΠΕΜΠΤΗ, 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Η νέα τάση των grill house ή αλλιώς μοντέρνων ψητοπωλείων, έχει επεκταθεί πολύ στην Αθήνα και έχει αποκτήσει δυνατούς εκπροσώπους σε κάθε γωνιά της πόλης. Μια ανάλογη «κατάσταση» δημιουργήθηκε εδώ και έξι περίπου μήνες στην Πεύκη και έχει ήδη αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές...

Με οδηγό την αγάπη για το καλό κρέας αλλά και την ανάγκη να δημιουργηθεί ένας όμορφος και προσεγμένος συνοικιακός χώρος για να χορτάσει κανείς την πείνα του, δημιουργήθηκε το «Meat & More», ένα μοντέρνο ψητοπωλείο με αρετές εστιατορίου.

Ο μεγάλος μαυροπίνακας που αναγράφει όλα τα πιάτα, ορεκτικά, σαλάτες, κυρίως και γλυκά, έχει τοποθετηθεί ψηλά πάνω από τη μπάρα παραγγελίας και τις ψησταριές και κεντρίζει την προσοχή με το που μπαίνει κανείς στο εστιατόριο. Ο χώρος ντυμένος στα λευκά, με ξύλινα τραπεζοκαθίσματα και λιτή διακόσμηση, κάνει τον επισκέπτη να νιώθει αμέσως πολύ οικεία. Σε αυτό βέβαια, βοηθά και το εξυπηρετικό και ευγενέστατο service που κινείται με αστραπιαίες ταχύτητες, χωρίς να αφήνει κανέναν παραπονεμένο.

Στα βασικά τώρα: Το μενού διαθέτει ποικιλία κρεατικών, από τα κλασικά καλαμάκια μέχρι μπιφτέκια, μπριζολάκια και φιλετάκια κοτόπουλου. Όλα πολύ νόστιμα κι εξαιρετικά ψημένα. Τα μπιφτέκια δε, τόσο αυτά από κοτόπουλο όσο και τα μοσχαρίσια, είναι αφράτα και καλοζυμωμένα. Σερβίρονται με πληθώρα από πατάτες τηγανητές με χοντροκομμένο αλάτι και μικρά πιτάκια. Το ίδιο και τα ζουμερά χοιρινά μπριζολάκια που εκπλήσσουν με τη νοστιμιά αλλά και την τρυφερότητά τους.

Από σαλάτες, οι επιλογές είναι ικανοποιητικές. Εμείς διαλέξαμε την απλή ντοματοσαλάτα με καπαρόφυλλα και ελιές, ενώ από τα ορεκτικά η ψητή φέτα έδινε μια νόστιμη παραδοσιακή πινελιά στο μενού, ενώ τα ψητά λαχανικά με κατσικίσιο τυρί, σερβιρισμένα με τη σέσουλα, είχαν μια ιδιαίτερη γεύση που έδινε η παχύρευστη vinaigrette.

Η ποιότητα φαίνεται ότι είναι από τους βασικούς λόγους που το Meat & More έχει γίνει τόσο διάσημο στην γειτονιά της Πεύκης και του Αμαρουσίου σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ο θαμώνας έρχεται εδώ όχι μόνο για να φάει γρήγορα, απλά και οικονομικά, αλλά και για να απολαύσει καλό κρέας.

Αν είστε φίλοι της μπίρας, δοκιμάστε μαζί με το κρέας σας την μπίρα του Ferran Adria, Estrella Damm Inedit, που διαθέτει το Meat & More και μάλιστα, σε πολύ καλή τιμή. Ρακόμελο δεν χρειάζεται να παραγγείλετε, καθώς θα σας κεράσουν εκείνοι ένα ζεστό καραφάκι, με γνήσια ρακή από το Ηράκλειο και μπόλικη κανελίτσα. Δυνατό και χωνευτικό για το τελείωμα του γεύματος!

Πληροφορίες: Meat & More, Βύρωνος 2 & Ναούσης, Πεύκη, 210 8060333-323. Ανοιχτά κάθε μέρα από 12.00-24.00 και delivery, www.meatandmore.gr , 11-15 ευρώ.

ΒΑΛΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

[email protected]