Mistura 2015: γνωρίστε το μεγαλύτερο περουβιανό φεστιβάλ γεύσεων

mistura
ΠΕΜΠΤΗ, 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιείται το σημαντικό φεστιβάλ γαστρονομίας της Νότιας Αμερικής, το Mistura 2015, το οποίο προσέλκυσε για 8η χρονιά πλήθος κόσμου.

Η Λίμα, ως η πόλη που βρίσκεται πολύ ψηλά στις λίστες γαστρονομικού ενδιαφέροντος, δεν θα μπορούσε να μη φιλοξενεί κι ένα τέτοιου τύπου φεστιβάλ, όπως το Mistura 2015, μια από τα μεγαλύτερες γιορτές γαστρονομίας της Νότιας Αμερικής.

Το La Mistura πραγματοποιείται στο Parque de la Exposición, κεντρικά στην πόλη, για 8η χρονιά φέτος και την Κυριακή ολοκληρώνει το δεκαήμερο των εκδηλώσεων, στις οποίες φυσικά πρωταγωνιστής είναι η περουβιανή κουζίνα, τα προϊόντα του Περού, αλλά και πολλή μουσική και τραγούδι. 

Ανάμεσα στους σεφ που συμμετέχουν βρίσκεται, φυσικά, και ο ξακουστός Gaston Acourio του Astrid y Gaston και ο Virgilio Martinez του Central, ενώ περισσότεροι από 180 παραγωγοί παρουσιάζουν όλες αυτές τις ημέρες τα προϊόντα τους στη Μεγάλη Αγορά, αναστατώνοντας τους λάτρεις του φαγητού, που έχουν καταφτάσει στο φεστιβάλ από διάφορα μέρη της γης.

Mistura 2015 fb page

Άλλα ονόματα του φεστιβάλ είναι και ο ειδικός στο κρέας Dario Ceccihini, ο Βέλγος τυροκόμος Frederic Van Tricht, ο Αμερικανός συγγραφέας βιβλίων γαστρονομίας Harold Mc Gee και πολλοί άλλοι, ενώ το πλήθος κόσμου φαίνεται πλήρως ικανοποιημένο από αυτή την πλούσια γιορτή του φαγητού και των γεύσεων.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την περουβιανή κουζίνα, κάντε κλικ εδώ κι εδώ.

Πληροφορίες: http://mistura.pe