Οι 6 πιο ενοχλητικοί τύποι του διπλανού τραπεζιού

oi-6-pio-enoxlitikoi-tupoi-tou-diplanou-trapeziou-pio-enoxlitikoi-tupoi-tou-diplanou-trapeziou

ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Καταφέρατε επιτέλους να κλείσετε τραπέζι στο αγαπημένο σας εστιατόριο, στο οποίο πασχίζετε να πάτε εδώ και μήνες; Συγχαρητήρια! Ξέρετε, όμως, ποιος θα κάθεται στο διπλανό τραπέζι;

Ας μη γελιόμαστε: όσο νόστιμο κι αν είναι το φιλέτο που παραγγείλατε κι όσο απολαυστικός αφρός κι αν μοιάζει το μους σοκολάτας που ήρθε ως επιδόρπιο, αν στο διπλανό τραπέζι κάθεται ο κύριος που έχει τσακωθεί εδώ και μέρες με τη ντουζιέρα του, μιλάει δυνατά στο τηλέφωνο και προσπαθεί να πείσει τα 3 παιδιά του να φάνε συκώτι, οι πανδαισίες γεύσεων μάλλον θα πέσουν στο βούρκο.

Λόγω του ότι οι πελάτες ενός εστιατορίου, ταβέρνας κ.ο.κ. αποτελούν μια μεταβλητή που δύσκολα μπορεί να ελεγχθεί, όλοι μας κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε πέσει… θύματα μιας τέτοιας κατάστασης κατά τη διάρκεια του φαγητού μας, με τα παιδάκια του τραπεζιού δίπλα μας να παίζουν καράτε με την καρέκλα μας ή τον διπλανό επιχειρηματία να μιλάει στο κινητό του κάθε 30 δευτερόλεπτα δίνοντας εντολές σε υψηλά ντεσιμπέλ.

Ποιες όμως, είναι οι πιο συνηθισμένες ενοχλητικές περιπτώσεις του διπλανού τραπεζιού, έτσι ώστε να τις αναγνωρίζετε αμέσως και να αλλάζετε τραπέζι προτού να είναι αργά;

Ο ακατάστατος φασαριόζος

Κατά πάσα πιθανότητα θα τα έχει τα κιλάκια του, καθώς είναι καλοφαγάς. Μόλις το φαγητό φτάσει στο τραπέζι κάνει «μακροβούτι» στα πιάτα όλων και μετατρέπει το τραπέζι σε γεύμα επιζώντων αεροπορικού που έχουν να φάνε 3 μήνες. Μέχρι εκεί καλώς, αφού δεν βρίσκεται στο δικό σας τραπέζι. Όταν, όμως, αρχίζει να ρουφάει τη σούπα του πιάνοντας ντεσιμπέλ κομπρεσέρ, να απολαμβάνει τα κόκαλα του κοτόπουλου βγάζοντας τσιριχτούς ήχους, να κοπανάει τη μπύρα του στο τραπέζι κάθε 1 λεπτό, να μασάει δυνατά και να καθαρίζει τα δόντια του με τον γνωστό χαρακτηριστικό ήχο, τότε έχετε πρόβλημα.

Το ερωτευμένο ζευγάρι

Ο έρωτας είναι υπέροχο πράγμα γι’ αυτούς που το ζουν – όχι όμως και για τους γύρω τους, ειδικά σε ένα εστιατόριο. Τα παθιασμένα φιλιά και οι πονηρές κινήσεις κάτω από το τραπέζι κάνουν τους πάντες να νιώθουν αμήχανα, σε ένα μέρος που έχουν έρθει για να φάνε κι όχι για να παρακολουθήσουν αισθησιακές σκηνές με αδιάφορους πρωταγωνιστές. Κάθε πράγμα στον καιρό του – και στο χώρο του.

Τα ανεξέλεγκτα μικρά παιδιά

Οι καιροί είναι δύσκολοι, οι νταντάδες είναι ακριβές και οι γονείς πρέπει κι αυτοί να βγουν κάποια στιγμή από το σπίτι και να ξεσκάσουν μαζί με τα παιδιά τους. Μέχρι εκεί καλά. Όταν, όμως, τα βλαστάρια τους σκαρφαλώνουν στα τριγύρω τραπέζια, αρπάζουν φαγητό και τρέχουν ανέμελα παίζοντας κυνηγητό γύρω από το τραπέζι σας, δεν πρόκειται να θεωρηθούν χαριτωμένα επειδή έχουν μπλε μάτια και 4 δόντια. Μέχρι λοιπόν οι γονείς τους να αφήσουν κάτω την μπριζόλα και να ασχοληθούν με τα παιδιά που τρέχουν, κλαίνε και φωνάζουν, οι υπόλοιποι πελάτες πιθανότατα να καλούν το πνεύμα του Ηρώδη για ενισχύσεις.

Ο εορτάζοντας – και η παρέα του

Η διπλανή παρέα απαρτίζεται από τουλάχιστον 10 άτομα που έχουν να τα πουν καιρό και μιλάνε όλοι με όλους ταυτόχρονα, πιάνοντας συνολικά υψηλές… νότες στα ουρλιαχτά και τα γέλια. Τσουγκρίζουν τα ποτήρια τους κάθε 1,5 λεπτό φωνάζοντας ευχές στον εορτάζοντα και αν θέλατε να απολαύσετε ήσυχα ένα όμορφο γεύμα, το όνειρό σας μόλις καταστράφηκε - αν βέβαια βγήκατε για φαγητό του Αγίου Γεωργίου, η ευθύνη είναι μισή δική σας.

Ο… «κινητόπληκτος»

Αν υπήρχε κλινική αποτοξίνωσης από τον δωρεάν χρόνο ομιλίας του κινητού θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί, αλλά επειδή δεν υπάρχει, κυκλοφορούν ανάμεσά μας και τρώνε στα διπλανά τραπέζια. Το χειρότερο είναι ότι σας ξεγέλασαν όταν τους είδατε μόνους τους στο τραπέζι και σκεφτήκατε να καθίσετε δίπλα τους για να αποφύγετε όλους τους προηγούμενους. Το κινητό τους χτυπάει αδιάλειπτα κι αυτοί μιλούν δυνατά, γέρνοντας συνεχώς προς το μέρος σας για να βρουν καλύτερο σήμα, πλησιάζοντας όλο και περισσότερο προς το αυτί σας.

Ο μεθυσμένος

Το ένα ποτηράκι έγινε ένα καραφάκι και το ένα καραφάκι έγινε ένα βαρέλι αλκοόλ, το οποίο έχει καταλήξει στο στομάχι του διπλανού σας σε χρόνο ρεκόρ. Αυτό σημαίνει ότι παίρνει ασυζητητί το βραβείο του πιο ενοχλητικού διπλανού, αφού όντας μεθυσμένος μπορεί να κάνει όλα τα παραπάνω ταυτόχρονα και επί 10. Αν βρίσκεστε δίπλα του, καλή όρεξη και προπάντων καλή τύχη.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ