Ο τρύγος τελειώνει, τα νέα κρασιά έρχονται

porto-karras
ΤΕΤΑΡΤΗ, 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Ένας ακόμη τρύγος φτάνει προς το τέλος του στο κορυφαίο ελληνικό Κτήμα Porto Carras και όπως κάθε χρονιά, αναμένονται οίνοι εξαιρετικής ποιότητας να γεμίσουν τα ποτήρια μας.

Στο μεγαλύτερο ενιαίο βιολογικό Αμπελώνα της Ελλάδος, 4.750  στρεμμάτων, στη ζώνη Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) «Πλαγιές Μελίτωνα» και Προστατευομένης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) «Σιθωνία», ο φετινός τρύγος εξελίχθηκε ομαλά σε φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες, χωρίς βροχοπτώσεις κατά τη διάρκειά του. Η ομαλή πορεία ωρίμανσης έδωσε σταφύλια που διακρίνονται από άριστη, υγιή κατάσταση, με καλό αρωματικό και φαινολικό δυναμικό, δίνοντας ερυθρά κρασιά με μεγάλη επιδεκτικότητα παλαίωσης.

Οι επισκέπτες κατά την περίοδο του τρύγου είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτόν, βιώνοντας μια μοναδική εμπειρία εργασίας, μάθησης και δημιουργίας, ενώ οι λάτρεις της πεζοπορίας επέλεξαν τις περιπατητικές διαδρομές στο Κτήμα και θαύμασαν από κοντά τους απέραντους αμπελώνες.

Ετοιμαστείτε, λοιπόν, να τσουγκρίσετε στην υγειά σας, καθώς το 2015 προβλέπεται να δώσει στο Κτήμα Porto Carras οίνους εξαιρετικής ποιότητας, όπως και κάθε προηγούμενη χρονιά.