Μανιταρογνωσία στο Βυζαντινό του Hilton
Συνεχίζοντας τα αφιερώματα στα εποχιακά προϊόντα, το Βυζαντινό του Hilton υποδέχεται τη φθινοπωρινή σεζόν μ’ ένα μενού αφιερωμένο στα μανιτάρια.
Από τις 21 μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, ο Executive Chef Γιάννης Μανίκης εμπνέεται από διάφορες ποικιλίες μανιταριών που ευδοκιμούν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό και προτείνει λαχταριστά πιάτα.
Απολαύστε υπέροχα πιάτα από τον μπουφέ στο Βυζαντινό, βασισμένα στις πιο δημοφιλείς αλλά και σε κάποιες πιο σπάνιες ποικιλίες μανιταριών. Πορτσίνι, κανθαρέλες και πλευρώτους μετατρέπονται σε υπέροχες σαλάτες και σούπες, αποτελούν εξαιρετική γέμιση για χοιρινό και κοτόπουλο και «απογειώνουν» τις σάλτσες ζυμαρικών και τα ριζότι.
Δοκιμάστε έναν διαφορετικό μουσακά με μανιτάρια portobello, κις λορέν με άγρια μανιτάρια και τυρί Gruyere, κριθαράκι με portobello και chorizo (ισπανικό λουκάνικο) και Μαροκινό Ταζίν με μανιτάρια. Ακόμα, το ψητό καλαμάρι συνοδεύεται με μανιτάρια shimeji, οι κανθαρέλες σε συνδυασμό με πράσα γίνονται νοστιμότατη σούπα και η κλασική ιταλική πίτσα αποκτά άλλη γεύση με κατσικίσιο τυρί και μανιτάρια.
Από τον μπουφέ δεν θα λείπουν και οι ασιατικές γεύσεις, όπως η σαλάτα με μανιτάρια shiitake και το Tataki τόνου με μανιτάρια enoki. Τέλος, μην παραλείψετε το κλασικό μοσχάρι Wellington και τα αγαπημένα μανιτάρια α λα κρεμ.
Τα πιάτα του μπουφέ θα εναλλάσσονται καθημερινά, για να γνωρίσετε όσο το δυνατόν περισσότερους γευστικούς συνδυασμούς, απλούς ή πιο πολύπλοκους, με μανιτάρια.
Πληροφορίες: Βυζαντινό, Hilton Athens, Βασ. Σοφίας 46, Αθήνα, 210-7281400.







