Ο γύρος της Ιταλίας στο… πιάτο

luna-rossa
ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Στο Luna Rossa ξεκινάει μια εβδομάδα που θα μας κάνει το γύρο της Ρώμης με υπέροχες γεύσεις κι έπειτα θα συνεχίσει με την υπόλοιπη Ιταλία, μέχρι και τον Απρίλιο.

Με αφετηρία τη Ρώμη, το Luna Rossa ξεκινάει τη “La Settimana de la Cucina Romana” από 19-23 Οκτωβρίου και μας ταξιδεύει σε αγαπημένες ιταλικές γεύσεις και αρώματα, που μας έρχονται στο πιάτο! Μετά τη Ρώμη, ακολουθούν σταθμοί σε ιταλικές περιοχές με διακριτή γαστρονομική ταυτότητα όπως η Τοσκάνη, η Σικελία, η Νάπολη, η Εμίλια-Ρομάνια και η Απουλία.

Ξεκινώντας από τον Οκτώβριο και κάθε μήνα –πλην του Δεκεμβρίου- μέχρι και τον Απρίλιο, το Luna Rossa θα δίνει την ευκαιρία στους λάτρεις της γειτονικής μας χώρας να γευτούν παραδοσιακά πιάτα με την υπογραφή του Σεφ του εστιατορίου Danilo Petrini και τις οινικές προτάσεις του Sommelier.

Τα Σετ Μενού περιλαμβάνουν συνολικά τέσσερα πιάτα ανά άτομο και τρία ποτήρια κρασί επίσης ανά άτομο, ξεκινώντας με ένα ορεκτικό για δύο άτομα, συνεχίζοντας με ελεύθερη επιλογή ανάμεσα σε δύο πρώτα πιάτα και δύο κυρίως και κλείνοντας με ένα γλυκό.

Και για να πάρετε μια πρώτη γεύση, σκεφτείτε ανάμεικτα αλλαντικά με σπιτική πορκέτα και τραγανή μπρουσκέτα ντομάτας, ριγκατόνι με μπουκίτσες μοσχαριού σε σάλτσα ντομάτας, σπαγγέτι με ρικότα και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, λεπτές φέτες μόσχου σε σάλτσα λευκού κρασιού και φασκόμηλο, ιταλικό μοσχαρίσιο πατσά σε σάλτσα ντομάτας και τιραμισού σε συνοδεία από ρολάκι σφολιάτας γεμιστό με κρέμα δροσερής ρικότας.

Στην επιλογή του οίνου υπάρχει η δυνατότητα λευκού, κόκκινου ή Prosecco κατά προτίμηση, με τον Sommelier να προτείνει Prosecco, Frascati και Nero d’Avola.

Κι όταν η εβδομάδα της Ρώμης παρέλθει, στις 16-20 Νοεμβρίου μας περιμένει η Cucina Toscana, στις 18-22 Ιανουαρίου η Cucina Napolitana, στις 22-26 Φεβρουαρίου η Cucina Emiliana-Romagna, στις 21-25 Μαρτίου η Cucina Puglia και στις 4-8 Απριλίου η Cucina Siciliana.

Buon Appetito!

Πληροφορίες: Luna Rossa, Σωκράτους 213, Καλλιθέα, 210 9423777, κόστος: 40 ευρώ/άτομο, www.lunarossa.gr