Επιστροφή... στο Sale & Pepe
Μετά από τη θερινή σεζόν του στη Μύκονο, το Sale & Pepe δεν ξεκουράζεται, αλλά ετοιμάζεται να υποδεχθεί το αθηναϊκό κοινό την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, στο γνωστό του σημείο, στο Κολωνάκι.
Ο Ivan Ottaviani έχει ετοιμάσει ένα μενού με εξαιρετικές προτάσεις με βορειο-ιταλικές γεύσεις, με αυθεντικότητα και εξαιρετική ποιότητα. Ειδική έμφαση δίνεται στο κυνήγι, με πιάτα όπως το Παστίτσιο από φασιανό με μαύρη τρούφα από την Norcia, ο Ζωμός Φασιανού με Amorone, Royale, αυγά «Barzotte» στον ατμό και μαύρη τρούφα και το Risotto al Barolo με ραγού πάπιας και fondue από Fontina.
Οι «ζεστές» προτάσεις του καταλόγου, όπως η Ζεστή σαλάτα από ψητές αγκινάρες στον φούρνο με αμπελοφάσουλα και μικρά λαχανικά εποχής με σάλτσα Bgana Cauda και πολέντα, το Βελουτέ από κολοκύθα με άρωμα θυμαριού, κρουτόνς και ραγού μανιταριών και η βραστή Γλώσσα από μοσχαράκι με πράσινη σάλτσα, κρεμμυδάκια καραμελωμένα και κρασί Barbera θα σας κάνουν να επιστρέφετε ξανά και ξανά στο Sale & Pepe.
Τα θαλασσινά που τόσο αγαπά το Sale & Pepe έχουν κι αυτά τη θέση τους στον κατάλογο του εστιατορίου, μέσα σε εμπνευσμένα πιάτα όπως το Quenelles από λαβράκι με καραβίδες σε πικάντικη βελουτέ από κολοκύθα, το Φιλέτο τόνου mignon με Barolo, ελιξίριο Pizza και πουρέ πατάτας με πράσο, το Άγριο Λαβράκι σοταρισμένο με λεμόνι, ζεστή πατατοσαλάτα, μαϊντανό και λευκά σπαράγγια και το Paccheri di Gragnano alla Siciliana με κεφτεδάκια τόνου, σαρδέλες, ελιές Καλαμών, πεκορίνο και δυόσμο.
Και μετά έρχεται το… κρασί
Για 17η χρονιά, το εστιατόριο λαμβάνει την τιμητική διάκριση «Best Award of Excellence» από το αμερικάνικο περιοδικό «Wine Spectator», για το γεγονός ότι διατηρεί μία από τις καλύτερες wine lists εστιατορίων στον κόσμο.
Ο Ivan Ottaviani, σε πείσμα των καιρών, εξακολουθεί να διατηρεί ψηλά «τον πήχη» της κάβας του, συνεχίζοντας να διαθέτει μια αξιοζήλευτη λίστα κρασιών από ολόκληρο τον κόσμο, όπου πάνω από 1.400 ετικέτες ξεκουράζονται στο κελάρι του εστιατορίου μέχρι να φθάσει η στιγμή που θα ταιριάξουν κατάλληλα με τις γεύσεις του χώρου ή με τη διάθεση της στιγμής.
Ιταλία, Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία παρουσιάζουν το καλύτερο οινικό τους πρόσωπο μετά την προσωπική επιλογή του Ivan Ottaviani. Το κελάρι του Sale & Pepe είναι πάντα ανοιχτό και προσφέρει τη δυνατότητα επίσκεψης σε όποιον το επιθυμεί.
Από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας του Sale & Pepe θα προσφέρεται το Μενού του Τρύγου, ένα μενού γευσιγνωσίας σε εξαιρετική τιμή με Σούπα Φασιανού με κρασί Barolo, royale, αυγά Barzotte στον ατμό και μαύρη τρούφα από τη Norcia, Χταποδάκι με σαλάτα εποχής & σταφύλια ή Ορτύκι σε σαλάτα με καραμελωμένα σταφύλια, γιαούρτι, αρωματικά βότανα και confit από σκόρδο, Tortellli με κοπανιστή - τοπικό τυρί της Μυκόνου - και ρικότα με ιπτάμενο κυνήγι ραγού και σάλτσα από Sangiovese ή Rizotto με Sangiovese και πάπια με fondue από τυρί φοντίνα, Φιλετίνια από κιτρινόπτερο τόνο με ελιξίριο από τοματίνια κυκλαδίτικα και πουρέ από πατάτες με πράσο και για το τέλος, Κρέμα mascarpone με γλυκά σταφύλια της Αττικής γης. Το δείπνο συνοδεύεται με ένα μπουκάλι κρασί 500ml Sangiovese Tenuta Zerbina Il Cinquecento 2009 και κοστίζει 48€/άτομο.
Κάθε Σάββατο επίσης, μετά τα ψώνια ή τη βόλτα σας στο κέντρο της Αθήνας, θα έχετε τη δυνατότητα να χαλαρώστε στη σάλα του Sale & Pepe, απολαμβάνοντας μια γευσιγνωσία τεσσάρων κρασιών, με εξαιρετικά τυριά του Mont Blanc (25€/άτομο) ή με ένα κυρίως πιάτο και επιδόρπιο από την κάρτα του εστιατορίου (45€/άτομο).
Πληροφορίες: Sale & Pepe, Αριστίππου 34, Κολωνάκι, Λυκαβηττός, 210 7234102, www.saleepepe.gr .







