5 θεότρελες γευστικές προκλήσεις της Αμερικής

cowtown-diner
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Εσείς θα δεχόσασταν τις παρακάτω γευστικές προκλήσεις και –το πιο σημαντικό- θα τις φέρνατε εις πέρας;

Πολλά εστιατόρια στην Αμερική γίνονται διάσημα για ένα χαρακτηριστικό τους πιάτο (signature dish), το οποίο στη συνέχεια προσφέρουν σε τεράστιες ποσότητες στο πλαίσιο πρόκλησης προς τους πελάτες, οι οποίοι αν τα καταφέρουν, κερδίζουν διάφορα δώρα και εκπτώσεις. Λάτρεις του φαγητού από όλο τον κόσμο, μάλιστα, καταφτάνουν σε ορισμένα, μόνο και μόνο για να δοκιμάσουν αυτά τα πιάτα, να λάβουν μέρος στους διαγωνισμούς και να καταφέρουν να μπουν κι αυτοί σε μια γωνίτσα στο Wall Of Fame.

Cowtown Diner, Τέξας: η μεγαλύτερη μερίδα τηγανητού κοτόπουλου του κόσμου

Γνωστό και ως Full o’Bull, το πιάτο αυτό του Cowtown Diner περιλαμβάνει 1,8 κιλά κοτόπουλο σε σάλτσα και λίπος μπέικον, μαζί με 3 κιλά πουρέ και 10 φέτες ψωμί του τοστ. Όποιος το καταφέρει, εκτός από παραπανίσια κιλά, χοληστερίνη και φούσκωμα, κερδίζει ένα T-shirt και τη φωτογραφία του στον τοίχο του εστιατορίου. Για το τετραπλό bypass που μπορεί να χρειαστεί κάποιος μετά από τέτοιο γεύμα, βέβαια, ούτε λόγος.

Moose McGillycuddy’s, Χαβάη: ομελέτα-γίγας

Το Moose McGillycuddy’s στην παραλία Waikiki είναι διάσημο για την ομελέτα του, ονόματι Muse Omelette Omelette. Όπως θα παρατηρήσατε, η λέξη “omelette” υπάρχει 2 φορές στην ονομασία της, προφανώς γιατί ο αριθμός των αβγών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή της δεν χωράει σε μια λέξη. Η ομελέτα αυτή, λοιπόν, φτιάχνεται με μια ντουζίνα αβγά, μέικον, λουκάνικο, μανιτάρια και λιωμένο τυρί. Όποιος καταφέρει να τη φάει, μαζί με τις πατάτες πρωινού και το τοστ, σε λιγότερο από 1 ώρα, παίρνει δωρεάν φανελάκι και εξασφαλίζει μια θέση στο Wall of Fame -και τις χειρότερες εξετάσεις αίματος.

Fat Sandwich Company, Ιλινόις: σάντουιτς-τέρας

H Big Fat Ugly πρόκληση της Fat Sandwich Company περιλαμβάνει 20 υλικά, συμπεριλαμβανομένων 4 cheeseburger, γύρο, χοιρινό, onion rings, στικ μοτσαρέλας, πιπεριές jalapeño, κοτόπουλο και πολλά άλλα. Όλα αυτά μπαίνουν σε ένα σάντουιτς, το οποίο για να μην χρεωθεί σε κάποιον, θα πρέπει να φαγωθεί σε λιγότερα από 15 λεπτά και όποιος το καταφέρει, μάλλον θα έχει φάει το τελευταίο σάντουιτς της ζωής του.

Nitally's Thai-Mex Cuisine, St. Petersburg, Φλόριντα: η πιο καυτερή σούπα

Το Inferno Soup Challenge στο Nitally’s ThaiMex Cuisine συνδυάζει 2 προκλήσεις, αφού εκτός του ότι η σούπα που προσφέρει είναι πολλή σε ποσότητα, είναι και εξαιρετικά καυτερή. Σερβίρεται σε μπολ του 1,3 κιλού και περιέχει 12 είδη πιπεριών από όλο τον κόσμο. Η πιο πικάντικη που χρησιμοποιείται είναι η bhut jolokia, γνωστή και ως πιπεριά-φάντασμα και δεν ξέρουμε αν είναι το καυτερό του θέματος ή η ποσότητα, αλλά λίγοι καταφέρνουν να την τελειώσουν μέσα στο όριο των 30 λεπτών.

Sushi Delight, Lomita, Καλιφόρνια: το σούσι του… θανάτου

Αν νομίζατε ότι με το σούσι δεν βαρυστομαχιάζεις ποτέ, αυτή η πρόκληση ίσως σας αλλάξει άποψη. Στο Sushi Delight στην Καλιφόρνια, οι επισκέπτες μπορούν να λάβουν μέρος στο Godzilla Roll challenge κι αυτό σημαίνει να φάνε περίπου 3 κιλά σούσι roll με διάφορα είδη ψαριού και ένα ειδικό μείγμα σάλτσας του εστιατορίου. Όσοι ολοκληρώσουν τη δοκιμασία σε 60 λεπτά κερδίζουν τη φωτογραφία τους στον τοίχο, ένα T-shirt και φυσικά το δικαίωμα να καυχιούνται για πάντα για το κατόρθωμά τους.