Είστε λάτρεις του φαγητού; 15 ερωτήσεις θα το αποδείξουν!

estiatorio-strufnos-gkriniaris-enoxlitikos-pelatis
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Όσοι αγαπούν πραγματικά το φαγητό, τη γεύση και ό,τι τα περικλείει, έχουν ευρύτερες γνώσεις για τους σεφ, τις κουζίνες του κόσμου, τα εστιατόρια κ.ο.κ. Αν είστε κι εσείς πραγματικός… foodie, ήρθε η ώρα να το αποδείξετε.

Το ότι ξέρετε τι είναι τα αβγά ποσέ και η σαρλότ δεν σας κάνει εξπέρ στη γεύση. Αν, πάντως το χόμπι σας είναι η αναζήτηση περίτεχνων πιάτων, βραβευμένων εστιατορίων και η γεύση παίζει σημαντικό ρόλο καθημερινά στη ζωή σας, κάντε το τεστ που θα αποδείξει πόσο πιστοί είστε στο χόμπι σας, απαντώντας στις παρακάτω ερωτήσεις.

Ερωτήσεις:

1. Ποιος σεφ εμφανίστηκε πρώτος στην οθόνη, ο Gordon Ramsay ή ο Jamie Oliver;

2. Τι είναι το cruffin;

3. Ποια 5 εστιατόρια στην Αθήνα βραβεύτηκαν με αστέρι Michelin φέτος.

4. Ποιο είναι το νούμερο 1 εστιατόριο στη λίστα με τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου;

5. Ποιος σεφ είχε ένα χταπόδι στο κεφάλι του και γιατί;

6. Hakka, Hainanese και Szechuan σε ποια κουζίνα ανήκουν; 

7. Τι είναι το γάλα της τίγρης (leche de tigre);

8. Σε ποιο πιάτο χρησιμοποιείται;

9. Τι είναι το ίζημα στο κρασί;

10. Ονομάστε 5 χαρακτηριστικά πιάτα της μαροκινής κουζίνας.

11. Ποιο κορυφαίο εστιατόριο κλείνει για να ανοίξει ως μια μοντέρνα, αστική φάρμα;

12. Ποιο εστιατόριο της Αθήνας ειδικεύεται στο low & slow barbecue;

13. Τι σημαίνει λαρντόν, μπισκ και πίρι πίρι;

14. Τι είναι το sherry;

15. Τι είναι το dausage;

Απαντήσεις:

1. Ο Gordon Ramsay

2. Γλυκό το οποίο φτιάχνεται με ζύμη κρουασάν με γαλλικό βούτυρο, η οποία ψήνεται σε καλούπια για μάφιν. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

3. Σπονδή, Funky Gourmet, Botrini’s, Varoulko και Hytra.

www.wikipedia.com / Picasa

4. Celler de Can Roca. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

5. O Dan Doherty για το λανσάρισμα του Taste of London πέρσι.

6. Στην κινέζικη.

7. Περουβιανή μαρινάδα με βάση τα εσπεριδοειδή.

8. Στο ceviche (πιάτο από φρέσκα ωμά ψάρια, που μαρινάρονται στα ζουμιά εσπεριδοειδών και συνοδεύονται από κάποια λαχανικά).

9. Eνώσεις αλάτων, τανινών, ανθοκυανών και πρωτεϊνών, που υπάρχουν έτσι κι αλλιώς διαλυμένες μέσα στον οίνο κι οι οποίες, με απλά λόγια, συσπειρώνονται κατά την παλαίωση και λόγω βάρους κατακάθονται στον πυθμένα του μπουκαλιού.

10. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα 10 πιο χαρακτηριστικά πιάτα της μαροκινής κουζίνας.

11. To Noma της Κοπεγχάγης. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

12. Το Mama Roux.

13. Λαρντόν: λεπτά κομμάτια μπέικον ή λαρδιού που βάζουμε στο κρέας για να μη ξεραίνεται όταν ψήνεται στο φούρνο, μπισκ: σούπα με βάση τα θαλασσινά, όπως ο αστακός, η γαρίδα, η καραβίδα ή το καβούρι, πίρι πίρι: αφρικανική λέξη για το τσίλι και καυτερή σάλτσα τσίλι που χρησιμοποιείται στην πορτογαλική, την αφρικάνικη και τη βραζιλιάνικη κουζίνα.

14. Είναι το ισπανικό, ενισχυμένο κρασί που παράγεται από ποικιλίες λευκών σταφυλιών, που καλλιεργούνται κοντά στην πόλη Jerez de la Frontera, στην Ανδαλουσία της Ισπανίας κι έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο παλαίωσης. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

15. Μισό ντόνατ και μισό λουκάνικο. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Σκορ

12+ σωστές απαντήσεις: πεντάστερος

Αν απαντήσατε σωστά πάνω από 10 ερωτήσεις, τότε είστε λάτρης και γνώστης των γεύσεων. Σας αρέσει να τρώτε έξω, να δοκιμάζετε διαφορετικά πιάτα, να ενημερώνεστε για τη γαστρονομία παγκοσμίως και να είστε ενήμεροι για όλες τις τάσεις και κουζίνες. Είστε πάντα αυτός που κλείνει τραπέζι και τον οποίο όλοι συμβουλεύονται για το πού να φάνε.

8-11 σωστές απαντήσεις: γευστικός

Δεν τα πήγατε άσχημα, αλλά θέλετε ακόμη δρόμο για αστέρι Michelin. Αγαπάτε το φαγητό γενικά, ξέρετε κάποια βασικά πράγματα, αλλά σε άλλα είστε λίγο «σκουριασμένοι». Δεν είναι κακό, πάντως, να συμβουλεύεστε άλλους πριν κλείσετε εστιατόριο.

5-7 σωστές απαντήσεις: ανάλατος

Σας αρέσει το φαγητό, αλλά ασχολείστε απλώς να το μαγειρέψετε και να το φάτε κι όχι να μάθετε πώς δημιουργήθηκε ένα πιάτο. Το κοτόπουλο για σας είναι απλώς κοτόπουλο, είτε σερβίρεται με πατάτες στο φούρνο, είτε σε ασημένια πιατέλα με σύκα και ρύζι.

4 και κάτω σωστές απαντήσεις: άγευστος

Το μόνο σίγουρο είναι ότι είστε ο αγαπημένος των delivery της πόλης. Δεν μαγειρεύετε, δεν τρώτε συχνά σε εστιατόρια, προτιμάτε εύκολα και απλά φαγητά όπως σουβλάκια, πίτσες, μακαρόνια κ.λπ. και δεν σας ενδιαφέρει ο κόσμος των γεύσεων. Σας αρκεί, μόνο, να ξέρετε τι έχει μέσα το σουβλάκι σας.