Τα κρασιά της Πελοποννήσου «ανεβαίνουν» Αθήνα

krasi
ΤΡΙΤΗ, 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Την Κυριακή 15/11, οι οινοπαραγωγοί της Πελοποννήσου παρουσιάζουν τα κρασιά τους στην Αθήνα, σε όλους τους καλούς φίλους του οίνου, στην 9η ετήσια, γευστική δοκιμή των κρασιών της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου.

Έφτασε και πάλι η ώρα της γνωστής και καθιερωμένης εκδήλωσης γευσιγνωσίας, που για 9η φορά φέρνει τα κρασιά της Πελοποννήσου στην Αθήνα, σε μια εκδήλωση για όλους τους φίλους του κρασιού.

Αυτή την Κυριακή 15/11, κρασιά κάθε τύπου με προεξάρχοντα εκείνα των κορυφαίων ονομασιών προέλευσης (Μαντινεία, Νεμέα, Μαυροδάφνη Πατρών, Πάτρα, Μοσχάτος Ρίου Πατρών), αλλά και δεκάδες άλλα, Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (πρώην Τοπικοί Οίνοι), καθώς και κρασιά από εξαιρετικές ελληνικές και ξένες ποικιλίες αμπέλου, θα βρίσκονται στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία (13.00-20.00) για να ικανοποιήσουν τη γευστική περιέργεια κάθε οινολάτρη. Κατά τη διάρκειά της εκδήλωσης, οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάσουν τα περισσότερα κρασιά της Πελοποννήσου από τους αμπελώνες και τα οινοποιεία 32 οινοπαραγωγών, ενώ θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή σε κλήρωση για φιάλες πελοποννησιακών οίνων από τα συμμετέχοντα οινοποιεία, καθώς και για διανυκτερεύσεις σε ορεινούς ξενώνες του δικτύου των Δρόμων του Κρασιού της Πελοποννήσου. Οι κληρώσεις γίνονται κάθε μία ώρα κρατώντας το ενδιαφέρον του κοινού αμείωτο!

Οι οινοπαραγωγοί του Μωριά ανεβαίνουν στην Αθήνα για να παρουσιάσουν αυτοπροσώπως στο οινόφιλο κοινό τις ιδιαιτερότητες του πελοποννησιακού αμπελώνα, του πιο πλούσιου σε διαφορετικά αμπελοτόπια της Ελλάδας. Ο αμπελοοινικός πλούτος της Πελοποννήσου καταδεικνύεται και από την αρχαία ονομασία της ως «αμπελόεσσα Πελοπόννησος».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης (που διοργανώνεται από την Vinetum για λογαριασμό της Ένωσης Οινοπαραγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου) θα γίνει, επίσης, μεταξύ 12:00 και 13:00, η παρουσίαση ενός σημαντικού ερευνητικού προγράμματος του Δημόκριτου που έγινε σε συνεργασία με τέσσερα οινοποιεία της Πελοποννήσου και αφορά τον επιστημονικό προσδιορισμό της γεωγραφικής προέλευσης ενός κρασιού, αλλά και της ποικιλιακής του σύνθεσης με στόχο την εξάλειψη φαινομένων νοθείας.

Ακόμη, κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας που προηγείται της εκδήλωσης (9-14/11), το wine bar της Αθήνας «Wine Point» θα κληρώνει καθημερινά 4 προσκλήσεις για την εκδήλωση και δύο φιάλες κρασί Πελοποννήσου.

Πληροφορίες: 9η Ετήσια Γευστική Δοκιμή των Κρασιών της Πελοποννήσου, Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία 15/11 13.00-20.00, είσοδος: 3 ευρώ, https://www.facebook.com/WinesOfPeloponnese/